5 reguli de aur pentru o piele sanatoasa in aceasta vara

5 reguli de aur pentru o piele sanatoasa in aceasta vara

5 reguli de aur pentru o piele sanatoasa in aceasta vara

  • Pentru a avea o piele sanatoasa trebuie sa adopti cate o strategie diferita in fiecare anotimp. In timpul verii este esential sa te concentrezi asupra expunerii la razele UV, asigurandu-te ca folosesti mereu o crema cu factor de protectie.

5 reguli de aur pentru o piele sanatoasa in aceasta vara!

Pentru a avea o piele sanatoasa trebuie sa adopti cate o strategie diferita in fiecare anotimp. In timpul verii este esential sa te concentrezi asupra expunerii la razele UV, asigurandu-te ca folosesti mereu o crema cu factor de protectie.

Hidratare interioara si exterioara

Alimentele bogate in Omega, cum ar fi nucile, hidrateaza pielea la interior - in special migdalele si nucile, deoarece acestea sunt bogate in acizi esentiali omega 3. In aceeasi categorie intra si maslinele, avocado si rosiile, care nu trebuie sa lipseasca din dieta ta zilnica.

Dusurile si baile lungi, calde, elimina uleiurile de pe piele. Limiteaza-ti timpul de baie sau dus, si nu folosi apa prea calda. Imediat dupa dus/baie, in timp ce pielea este inca umeda, aplica un ulei sau crema de corp pentru hidratare.

Descuamarea

Pentru a elimina celulele moarte este necesara o exfoliere blanda. Acest lucru va creste absorbtia si performanta ingredientelor cheie active, lasand o piele luminoasa si sanatoasa.

Protejarea pielii

  • Utilizeaza o crema cu SPF fara chimicale - fie cu zinc micronizat sau titan.
  • Nu iesi afara intre orele 11:00 si 15:00, atunci cand razele soarelui sunt cele mai puternice.
  • Asigura-te ca uleiul/crema ta cu factor de protectie contine antioxidanti, cum ar fi vitamina E si / sau ceai verde.
  • Nu lasa crema de protectie solara in masina sau intr-un mediu cald, deoarece acest lucru accelereaza procesul de imbatranire si face ca produsul sa fie ineficient.

Alimentarea cu antioxidanti

O mare parte din daunele pe care razele UV le face pielii pot fi prevenite sau anulate cu antioxidanti. Razele UV creeaza radicali liberi in corp. Radicalii liberi sunt celule care ataca alte celule (in principal celulele pielii), intr-un efort de a se repara; acest lucru duce la arsuri solare, imbatranirea pielii si pete cauzate de soare sau chiar boli de piele. Antioxidantii sunt razboinicii naturii impotriva radicalilor liberi si pot lucra pentru a minimiza daunele razelor UV. Foloseste un ulei de corp ce contine antioxidanti.

Prevenire

Foloseste parfumul pe haine, nu pe piele! Parfumul si lumina soarelui creeaza pigmentare inestetica. 

autor: SE - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2016

Interesant de citit:
Cum ne exfoliem pielea in mod natural

Produsele de exfoliere preparate in casa sunt printre cele mai bune din lume! Nu numai ca sunt toate naturale, dar exfoliantii de casa asigura o pielea moale ! … ... citeste

3 alimente miraculoase pentru piele

Multi cercetatori din domeniul sanatatii inteleg acum, ca pielea noastra este o reflectare a sanatatii noastre interne. Un corp care este alimentat cu produse integrale nutritive, de exemplu, este… ... citeste

Top 8 beneficii ale uleiului de seminte de rodie pentru pielea ta

Realizat prin presarea la rece a semintelor, uleiul de seminte de rodie este dotat cu mai multe substante nutritive si este folosit atat intern cat si extern pentru proprietatile sale medicinale. Este… ... citeste





 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII