Ford C-Max - Masina de familie a anului 2016

Ford C-Max - Masina de familie a anului 2016

Ford C-Max - Masina de familie a anului 2016

Verdict

4,0 din 5
Design
4,8 din 5
Spatiu si Confort
4,5 din 5
La volan
4,5 din 5
Consum
4,8 din 5
Masina Familie
4,5 din 5
Calitate/Pret

Total

4.6
4.4 out of 5

Cea mai buna masina de familie pentru 2016!

 

Pe scurt

Pentru cei care cauta o masina de familie, alegerea unui cross-over sau un MPV compact este cea mai buna optiune. Iar in aceasta categorie, Fordul C-MAX 2016 are multe de spus...
Cu ajutorul TIRIAC AUTO  am testat modelul Ford C-MAX 2016 de 5 locuri.

  • Ne-a placut:

    Spatiul si confortul interior, tavanul inalt ofera mult loc deasupra capului,. Consumul scazut. Inteligenta masinii: multe sisteme inteligente care maresc siguranta si confortul. Cat de practica este masina pentru o familie.

  • Se putea mai bine:

    Designul exterior pare usor demodat pentru 2016 (mai ales masca din fata). Pretul: un pret cu 1000EUR mai ieftin ar face masina super-atractiva.

  • Masina de familie:

    O masina de 5 locuri care se preteaza la o familie cu 3 copii. Este practica, are un portbagaj incapator si multe spatii de depozitat. Ofera siguranta si confort si este o masina perfecta atat pentru oras cat si pentru vacanta. Pentru familile numeroase exista si variata Grand C-M

  • Concluzie:

    Fordul C-MAX este cu siguranta una din cele mai bune optiuni din 2016 pentru o masina de familie. Este o masina flexibila, eficienta, placuta la condus, si este optimizata pentru viata de familie.

 

O familie cauta o masina sigura si spatioasa

La Desprecopii.com testam in fiecare an masini de familie. Spre deosebire de alte site-uri specializate (auto) - noi ne uitam mai putin la parametrii motorului sau la cat de repede prinde suta de kilometri.

Cand ai familie si copii, ai nevoie de siguranta, confort si spatiu. Consumul mic este si el important pentru ca iti poate salva bani pentru pachetele de scutece sau jucarii. Pe scurt: privim masina din alte perspective.

Am testat Noul Ford C-MAX

Noul Ford C-MAX (2016) este cu siguranta una din cele mai bune masini ale acestui an. TIRIAC AUTO a raspuns pozitiv la cererea noastra de a testa o astfel de masina. Am condus masina prin tara peste 700 Km pe drumuri diverse, pe uscat si pe ploaie, am testat condusul economic dar si condusul sportiv, am umplut portbagajul cu bagaje sa vedem cat de mare este, am montat scaun de bebelus si am testat spatiul pentru pasagerii din spate, am facut parcari simple si dificile, am testat sistemul audio si multe optiuni oferite de calculatorul de bord.
Citeste mai departe sa vezi care este parerea noastra...

Design Exterior

Fordul C-MAX, design exterior

Un Ford Focus... fratele mai mare

Designul masinii este inspirat din design-ul Ford Focus si cu ceva tente de Ford Kuga, ambele masini avand in opinia mea un design foarte bun. Din spate masina arata foarte bine si are o alura moderna. Din fata insa, masca cam lata si farurile importate de la Focus par usor demodate dar se incadreaza in designul fluid, cu faruri alungite, specific anului 2016.

Linia generala a masinii este placuta iar doamnele se vor bucura sa se afiseze cu o astfel de maisna. Pentru domni (tatici), masina radiaza mai putina sportivitate (lucru normal pentru o masina de familie)  dar compenseaza prin hotarare si eleganta.

Chiar daca nu socheaza cu design-ul exterior, Fordul C-MAX este conceput sa ofere multa utilitate, flexibilitate si confort.

Iata mai jos o mica galerie cu detalii ale designului exterior. Apasa sa maresti.

Recomandare: Ford-ul C-MAX arata cel mai bine in culoarea rosu metalizat.

Design Interior

Ford C-MAX, design interior. Apasa sa maresti!

Mult spatiu, confort si utilitate

Datorita tavanului inalt, Fordul C-MAX ofera un volum interior mare care ofera pasagerilor confortul necesar, chiar si in cazul in care toate cele 5 locuri sunt ocupate. Exista mult loc deasupra capului, la nivelul picioarelor si al coatelor.

Designul interior este sofisticat, modern si placut. Dashboard-ul arata bine si este usor de folosit (foarte intuitiv). Volanul este multi-functional. Modelul testat de noi include un display tactil full size color prin intermediul caruia se pot controla cele mai importante functii ale sistemului multimedia (similar cu cel din imagine).
 

Masina este efectiv "burdusita" cu sisteme si tehnologii remarcabile pe care o sa le descriu mai jos. Toate acestea sporesc confortul si siguranta pasagerilor si transforma masina in una foarte utila pentru familie.

Scaunele sunt confortabile si usor de reglat. Pozitia de condus este foare placuta, inalta (ca la SUV-uri) si ofera foarte multa vizibilitate soferului.
De remarcat ca scaunele din spate se rabateaza complet sau pot sa fie scoase  oferind astfel mult spatiu pentru transport. Poti de exemplu sa configurezi scaunele in asa fel incat sa ai loc atat pentru copil dar si pentru o bicicleta. Varianta cu 7 locuri (Grand C-Max) ofera si mai multe combinatii posibile astfel incat poti sa configurezi spatiul pentru bagaje si pasageri in functie de dorintele tale de moment.

Ford C-MAX 2016, design interior, 3 locuri in spate. Apasa sa maresti!

Spatiu pasageri (scaunele se pot regla in diverse pozitii)

Ne-a impresionat ...

Ei bine, cred ca a venit momentul sa trecem in revista o serie de sisteme care transforma cabina interioara a Fordului C-MAX intr-o adevarata punte de comanda desprinsa din serialele Strar-Trek.

Accesul in masina (keyless): Accesul in masina se face fara sa scoti cheia din buzunar. In momentul in care cheia se afla in interiorul masinii poti sa pornesti motorul. Daca ai mainile ocupate cu bagaje poti sa deschizi potrbagajul din spate (hayonul) doar miscand piciorul sub bara de protectie.

C-MAX KeyLess

Deschide portbagajul cand ai mainile ocupate

Sistemul de asistenta activa la parcare te ajuta sa parchezi masina atat lateral cat si perpendicular. Nu trebuie decat sa apasati pe un buton si masina localizeaza un spatiu de parcare adecvat si apoi va directioneaza catre acesta. Nu trebuie sa folositi decat acceleratia si frana, eventual schimbatorul de viteze, si sa urmariti sfaturile de pe ecran. Acelasi sistem va ajuta si la iesirea din parcare. Dupa peste 25 de ani de experienta ca sofer, recunosc ca nu am folosit sistemul dar este o chestiune de obisnuinta. Doamnele care au inca probeme cu parcarea o sa aprecieze mult acest sistem. Taticii care sunt mai orgoliosi o sa-l foloseasca cand nu ii vede vecinul sau ca sa-si impresioneze prietenii :)

Cel mai impresionant este sistemul Ford SYNC2 cu comanda vocala si ecran tactil. Poti sa-l rogi sa selecteze o anume melodie din telefonul tau ("Reda Rihanna"), poti controla temperatura in masina ("Temperatura 22 de grade"), poti controla sistemul de navigatie sau sa controlezi hands-free telefonul (ex. cauta contact sau raspunde la mesaj). Comenzile sunt disponibile si prin ecranul tactil asezat strategic in mijlocul dashboard-ului.

C-MAX KeyLess

Te folosesti de voce pentru un plus de confort

Mai sunt si alte sisteme inteligente pe care o sa le las pentru rubrica dedicata experientei in spatele volanului si rubrica despre siguranta.

La categoria confort in todeauna adaug si o informatie despre sistemul audio. Mi-a placut mult modul de comanda al sistemului audio, cu butoane pe volan sau prin comanda vocala. Din punct de vedere calitate sunet, cred ca Ford putea mai mult.  Calitatea este buna dar distributia sunetului in masina este inegala (fata-spate). Masina este bine antifonata, motorul nu se aude prea tare (chiar daca am condus o varianta diesel), si acest lucru ajuta pentru a asculta muzica la un volum mai redus.

Spatiul de stocare, portbagajul

Orice familie care pleaca in vacanta cu copiii stie cat de important este fiecare spatiu de stocare. Fordul C-MAX ofera multe spatii de stocare si un potbagaj generos cu un volum de 432 de litri. Forma portbagajului este buna si permite adaugara mai multor genti mari / geamantate pe verticala. Capacitatea portbagajului poate varia intre 432 şi 660 litri, in funcţie de poziţia scaunelor din spate si de cat de mult alegem sa incarcam spatiul de bagaj (adica pana a plafon).

Daca scoti cele 3 scaune din spate ai un un fel de minivan pentru transport obiecte voluminoase (de exemplu daca mergi la IKEA) sau poti sa mergi in vacanta cu 2 biciclete mountain-bike in masina si ceva bagajele aferente.

Important: masina ofera si un spatiu de depozitare pe plafon. Aveti grija sa nu stocati aici lucruri sensibile la caldura (de exemplu o ciocolata). In zile de vara, caldura acoperisului se transmite catre acest spatiu de depozitare.  

Elantra Portbagaj
Elantra Portbagaj
 

La volan

Cred ca tinuta de drum a masinii este unul din punctele forte la C-MAX. Masina se asterne bine la drum, are o suspensie foarte buna si se poate conduce si in mod sportiv. Masina se comporta excelent la viraje si chiar poti sa uiti ca esti la volanul unei masini monovolum de familie.

Cei care ne urmaresc, stiu deja ca testam masinile atat din punct de vedere al domnilor cat si a doamnelor. Intr-o famile moderna cu o singura masina, parintii lucreaza in echipa. Iata mai jos parerea noastra.

Parerea comuna in urma testarii este ca masina este foarte usor de manevrat. Pozitia de condus este placuta, scaunele confortabile iar comenzile volanului si a dashboard-ului sunt intuitive si usor de accesat in trafic. Ne-a impresionat cat de buna este vizibilitatea din scaunul soferului.

Este o placere sa conduci aceasta masina, mai ales la drum lung. Chiar daca masina din exterior nu arata prea sportiv, C-Max-ul poate fi condus sportiv si chiar este o adevărata plăcere sa parcurgi drumuri cu viraje. Pozitia de condus este confortabila, vizibilitate buna iar sistemul de comanda vocala este extrem de util si usor de folosit. 

Mi-a placut mult tempomatul care se poate adapta automat. Cu ajutorul acestuia, alegi viteza de deplasare, iar sistemul o va mentine constanta. Daca senzorii de drum detecteaza un vehicul in fata, masina incetineste automat si pastreaza o distanta sigura pana ce drumul din fata devine liber, cand sistemul va accelera pentru a revine la viteza prestabilita. 

Demarajul nu este comparabil cu o masina sport dar este rezonabil pentru o masina de familie. Masina se comporta bine in depasiri avand puterea necesara pentru depasiri in siguranta.

Este o masina care se manevreaza foarte usor. Pozitia de condus este confortabila, mai inalta decat la alte masini si ofera o vizibilitate excelenta.

Nu sunt o specialista in parcari asa ca mi-a placut mult  ca masina se parcheaza aproape singura. Iar pentru iesirile dificile cu spate dintr-o parcare pependiculara există Cross Traffic Alert, un sistem care te avertizeaza daca un alt automobil se apropie din directie perpendiculara cu cea a parcarii. Foarte util.

Masina se asterne bine la drum si m-am simtit in mare siguranta in spatele volanului. Stiu ca este o masina sigura dar in plus (nu stiu cum sa descriu exact) interiorul chiar iti inspira aceasta siguranta.

Ford C-MAX 2016 pe post de masina de familie

Masina este perfecta pentru o familie cu 2-3 copii, o familie care apreciaza spatiul, confortul si consumul redus. Iata cateva argumente:

Spatiul si confortul

Masina este bine compartimentata si ofera mult spatu atat pentru toti pasagerii, cu mult spatiu intre cap si picioare. Puteti pune usor 3 copii in spate. Daca masina este incarcata cu 5 adulti, atunci cele 3 persoane din spate se vor simtii inghesuite dar acesta nu este un scenariu tipic de familie. Scaunele sunt confortabile. Pozitia de condus si vizibilitatea este excelenta. Sunt multe compartimente in masina pentru stocare, locuri generoase in usi, canalul median, cotiera, etc

Consumul redus, va poate salva bani la bugetul familiei

Ford a echipat masina cu sistemul propiu ECOBOOST care sporeste eficenta masinii. Rezultatul: performanta remarcabila pentru un consum redus.  In plus masina este dotata cu sistem START-STOP

Oficial, fordul C-MAX în versiunea de motorizare cu motor Diesel 1.5 TDCi si 120 CP consuma 5,1 litri/100 km in regim urban, 3,7 litri in regim mixt sii 4,2 litri extraurban. Acest consum plaseaza masina pe o pozitie fruntasa in topul celor cele mai economice masini din clasa sa. 

Stilul meu de condus nu este unul economicos. In plus am mers cu masina intr-o perioada torida si aerul conditionat a mers non stop. Cu toate acestea am avut un consum mixt foarte rezonabil de 6,1%. Personal apreciez masina ca o masina cu un raport perfect consum vs. performanta.

Siguranta si securitate

Masina a fost proiectata pentru siguranta si include multe sisteme avansate care sa creasca securitatea si siguranta pasagerilor. Masina include standard o cusca de siguranta  din otel cu o rezistenta ultra ridicata, sistem de franare antiblocare de tip ABS cu distributie electronica a fortei de frecare (EBD), airbaguri frontale, laterale pentru torace si tip cortina. 

Stabilitatea masinii si tractiunea sunt controlate electronic. Sistemul de avertizare la distanta va avertizeaza in cazul in care distanta fata de masina din fata este prea mica, iar sistemul de asistenta pentru pastrarea benzii de circulatie va avertizeaza daca din neatentie sau oboseala parasiti fara sa semnalizati banda de circulatie. Camera retrovzoare va ajula la parcari dar si sa evitati obstacole neprevazute cand sunteti in marsarier.

Sistemul de protectie 360 protejeaza si zona din jurul autoturismului.  Acesta include: pilotul automat autoadaptiv, asistenta la parcare, franarea de urgenta autonoma, monitorizarea unghiului mort, si sistemele deja amintite de alerta la pastrarea benzii de circulatie si aver

Important pentru copii

Pentru scaunele de copii, masina ofera sistemul ISOFIX de prindere pe scaunele laterale din spate. Masina ofera posibilitatea de blocare a usilor si geamurilor din spate pentru siguranta copiilor aflati in spate.

Blocarea automata a usilor: Atunci cand autovehiculul ajunge la o anumita viteza, usile se vor bloca in mod automat. Astfel va disparea grija accidentelor cauzate de deschiderea involuntara a usilor in timpul calatoriei. Pentru usile din spate exista si optiunea child-lock.

Pretul, raportul calitate/pret foarte bun.

Pretul pentru o masina Ford C-MAX cu  dotare standard, achizitionata de o persoana fizica este de 17.550 euro cu tva inclus. Nu este cea mai ieftina masina din clasa sa dar - tinand cont de ce primiti - cred ca raportul pret calitate este unul foarte bun. 

Personal as opta pentru varianta Highway Heat+ pentru ca diferenta de pret nu este asa de mare iar pentru o masina de famile aveti acces la o serie de optiuni importante (mai ales pentru copii) cum sunt: geamurile cu tenta inchisa, sistemul automat de climatizare, geamurile electrice cu comanda de la sofer, Torpedou refrigerat (pentru a tine rece un suc pentru copii), si ca bonus primiti si scaunele incalzite pentru sofer si o serie de alte imbunatatiri

Verdict final

La un pret accesibil, Fordul C-MAX 2016 este o masina economica, spatioasa si foarte practica. Ofera multa siguranta si un confort foarte bun. De aceea o recomandam pe post de masina de familie, mai ales pentru familiile cu doi sau trei copii..

Programeaza un test drive pe TiriacAuto.ro

Vrei sa testezi si tu aceasta masina sau o alta masina Ford? Este gratuit! Mergi pe www.tiriacauto.ro si alege din meniul din stanga optiunea TEST DRIVE ca sa faci o programare. 

/Images/TestDriveTiriac.jpg

Galerie personala - poze cu masina

  • in Bucovina cu Ford C-MAX
  • in Cluj cu Ford C-MAX
  • Efectul soarelui pe Dashboard Ford C-MAX (foare OK)
  • La benzinarie - pe drum
  • Imagine fata cu masina murdara. Nu se vede prea tare murdaria pe aceasta culoare
  • Bagaje multe in portbagaj care este incapator

Titlu Galerie de poze Ford C-Max prin Romania

Despre autor

 

Florin Popescu

Sunt ADMIN pe Desprecopii.com si Consultant International. Din cauza meseriei, calatoresc mult si inchirez foarte des masini. Am condus pana acum peste 60 de tipuri de masini diferite. Nu ma pricep la mecanica auto si nu pot sa va spun de ce un motor este mai performant ca altul. Privesc masina din punct de vedere al clientului apreciand mai mult confortul, designul, utilitatea, consumul, etc. si mai putin specificatiile tehnice.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII