Ești insarcinată și te simți mereu obosită? E epuizant să crești o mică ființă in interiorul tău. Aceste sfaturi te vor ajuta.

Esti insarcinata si te simti mereu obosita? E epuizant sa cresti o mica fiinta in interiorul tau. Aceste sfaturi te vor ajuta.

Ești insarcinată și te simți mereu obosită? E epuizant să crești o mică ființă in interiorul tău. Aceste sfaturi te vor ajuta.

Este complet normal ca o femeie însărcinată să se simtă obosită, în special în primul și al treilea trimestru de sarcină. 😴🤰

Unul dintre primele semne ale sarcinii este oboseala. Începând de la concepție și implantare, hormonii de sarcină îți afectează instantaneu corpul, starea de spirit, metabolismul, creierul, aspectul fizic și tiparul de somn. Dar, oricât de normală este această oboseală, există cazuri când ea poate anunța o serie de probleme ce necesită sfatul medicului. 🩺❗️

Iată niște sfaturi și strategii pentru a reuși să calmezi oboseala tipică a sarcinii. 💡💪

veti citi
Oboseala in sarcina - un simptom normal al sarcinii
De ce sunt atât de obosita?
Când ar trebui cerut sfatul medicului?
Ce poti face? Cateva sfaturi si strategii

Esti insarcinata si te simti mai obosita ca niciodata? Oboseala in sarcina este cu adevarat ceva ce nu ai mai simtit niciodata pana acum.

A creste o fiinta noua in uter este ceva epuizant. Si de asta, corpul tau simte ca are nevoie de mai mult repaus decat pana acum.

Oboseala in sarcina - un simptom normal al sarcinii

Este complet normal ca o femeie însărcinată să se simtă obosită, în special în primul și al treilea trimestru de sarcina.

Unul dintre primele semne ale sarcinii este oboseala. Începând de la concepție și implantare, hormonii de sarcină îți afectează instantaneu corpul, starea de spirit, metabolismul, creierul, aspectul fizic și tiparul de somn.

În cel de-al doilea trimestru, care începe la săptămâna 13, multe femei obțin o nouă sursa de energie. Acesta este un moment excelent pentru a aborda acele sarcini importante înainte de a ajunge la bebeluș, deoarece pe măsură ce intrați în al treilea trimestru, care începe la săptămâna 28, acea epuizare extremă revine.

Aici infografic cu toate simptomele de sarcina

De ce sunt atât de obosita?

Pur și simplu, te simți obosita, deoarece crești un copil in interiorul trupului tau. Pe lângă schimbările hormonale, modificările fizice și emoționale îți scad și nivelul de energie și te fac să te simți obosit.

Unele dintre aceste modificări includ:

- niveluri crescute de estrogen și progesteron (care, apropo, acționează ca un sedativ natural)
- scade tensiunea arterială și glicemia
- creșterea fluxului sanguin
- somn perturbat
- probleme de digestie
- boală de dimineata - greturile
- stres și anxietate
- Urinare frecventa
- arsură
- dureri de spate, sold și pelvis

Când ar trebui cerut sfatul medicului?

Dacă insomnia, sindromul picioarelor neliniștite (nevoia incontrolabilă de a vă mișca picioarele în timp ce se odihnesc), apneea de somn (o tulburare potențial gravă în care respirația se oprește și începe în mod repetat), preeclampsia sau orice altă afecțiune vă împiedică somnul, discutați cu medicul sau moașă în timpul următoarei tale întâlniri.

Alte motive pentru a contacta medicul includ, dacă:

- te simti ingrijorata că oboseala sarcinii ar putea inseamna ceva mai mult, cum ar fi anemia, diabetul gestațional sau depresia
- ai probleme de vedere
- ai amețeli
- urinezi rar
- ai respiratie greoaie, dureri în abdomenul superior sau palpitații cardiace
- suferi dureri de cap severe
- observi umflarea mâinilor, gleznelor și picioarelor

Ce poti face? Cateva sfaturi si strategii

Creșterea unui bebeluș are un efect puternic asupra corpului tău. Nu ignora semnalele pe care ti le transmite corpul. Cere ajutor partenerului tău. Dar, oricât de obosita te simti, evita să iei orice medicament fără prescripție medicală - de stimulare a somnului.

Majoritatea femeilor însărcinate ar trebui să petreacă cel puțin 8 ore în pat, urmărind cel puțin 7 ore de somn în fiecare noapte. Dacă este posibil, încercați să dormiți puțin mai devreme decât de obicei.

Pe măsură ce corpul dvs. se schimbă, faceți somnul o prioritate și urmați aceste sfaturi pentru a combate oboseala sarcinii:

- Pastreaza dormitorul întunecat, curat și racoros

- Creați atmosfera potrivită pentru odihnă optimă.

Pentru ca corpul să ajungă la somn profund, acoperiți orice geam cu perdele închise. Opriți orice ceas digital și deconectați lumina de noapte care luminează o strălucire (acoperiți afișajul cu bandă electrică dacă nu doriți să opriți complet dispozitivul).

Setați temperatura din dormitor sa fie puțin mai rece decât restul casei, pentru o calitate optimă a somnului. Eliminați orice aglomerație inutilă și spălați-vă des lenjeria de pat. Salvează-ți patul pentru somn, si sex - nu alte activitati.

Trage un pui de somn la amiaza

Fapt amuzant: 51 la sută dintre femeile gravide spun ca treag un pui de somn pe zi. Un somn de amiaza poate compensa, de asemenea, orice somn pierdut noaptea, din cauza deplasărilor frecvente la baie, durerilor corporale și a oricărei alte iritații ale sarcinii. Evitați să faceți nap la sfârșitul după-amiezii și serile devreme.

Mănâncă mese sănătoase și rămâi hidratata

La început, sarcina îți poate scădea și tensiunea arterială și glicemia, ceea ce te poate face să te simți obosita. Însă lipsa somnului poate determina creșterea nivelului glicemiei, crescând riscul de diabet gestațional.

Păstrează-ți glicemia și nivelul de energie echilibrat mancand des, cum ar fi șase mese mici pe zi. Mesele frecvente, bogate în nutrienți și proteine ​​ajută la combaterea oboselii.

Pentru a evita crampele din timpul nopții, fii hidratata consumând suficientă apă și lichide pe tot parcursul zilei.

Evita cafeaua (cofeina) după ora prânzului

În ceea ce privește stimulanții, cofeina te poate menține treaza în noapte sau te poate face să te trezești mai des. De asemenea, iti poate menține copilul activ, lovind și plimbându-se în interiorul burticii în timp ce încerc să dormi.

Experții recomandă femeilor însărcinate să-și limiteze aportul de cofeină la două căni de cafea pe zi.

Fa bai calde. Pune-l pe viitorul tata sa iti faca un masaj. Ia o pauză.

Poarta haine moi, largi si stai pe un scaun confortabil, cu o carte bună și citeste. Aprinde o lumânare de lavandă. Asculta muzică instrumentală liniștitoare. Ia o ceașcă de ceai cald de mușețel.

Fa sport si miscare

Pe lângă somnul mai odihnitor, miscarea si activitatile sportive au următoarele avantaje în timpul sarcinii:

 - dureri de spate reduse
- ușurarea constipației
- scăderea riscului de diabet gestațional, preeclampsie și naștere prin cezariană
- creșterea în greutate mai sănătoasă în timpul sarcinii
- îmbunătățirea stării generale generale
- inimă și vase de sânge întărite
- capacitate îmbunătățită de a pierde greutatea copilului după nașterea copilului

Întotdeauna consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe un nou program de exerciții fizice în timpul sarcinii.

Sarcina poate fi o experiență obositoare - atât emoțional, cât și fizic. Este important să stii ca nu esti singura. Aproape toate femeile se confruntă cu mai multă oboseală decât de obicei la un moment dat în timpul sarcinii. Luați-l ca mesaj din corpul vostru. Îți spune să te odihnești și ar trebui să il asculti cand iti spune ca a obosit.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2024)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII