Legea de partea TA ! - Conferinta dedicata femeilor

Legea de partea TA ! - Conferinta dedicata femeilor

Legea de partea TA ! - Conferinta dedicata femeilor

  • "Legea de partea TA! " este prima serie de conferințe / dezbateri dedicată femeilor din Romania (adolescente, tinere singure, iubite, soții si mame), care iși propune să le ofere acestora mecanismele legale de protecție, pentru orice posibilă situație de viață.

     

    Vorbim asadar despre cum, chiar si atunci cand iubesti, trebuie sa... te iubesti si sa te pregatesti pentru neprevazut: o casatorie neasteptata, dar si o despartire brusca ascund riscuri financiare pe care nu le intuiesti.

Conferinta va fi tinuta de ANDREEA SAVELI, avocat in Baroul Bucuresti din 2009, cu o experienta vasta in dreptul familiei si care a rezolvat, de multe ori pro bono, probleme legale care puteau fi evitate. Are trei copii si este presedintele unei asociatii de parinti.

INTRAREA ESTE GRATUITA!
(Cafeaua, din partea gazdelor :))

Nr. de locuri : 50

Înscrierea prin email sau sms cu confirmare la adresa: [email protected] sau la numarul 0726719788.

25 OCTOMBRIE, DE LA ORA 18:00, Gradinita 111

(Zona Drumul Taberei, statia Favorit, autobuze 368, 268, 168, 105, 126, troleibuze 90. 93, 69)

Iata subiectele pe care le vom discuta impreuna:

- educație juridică, în special pentru femei tinere
- consecintele semnării unor acte și contracte juridice făra a lua în calcul implicațiile viitoare ale acestora
- scenarii riscante, intr-o relatie neoficializata in care apar copii
- suprasolicitarea mamei de copil cu nevoi speciale, curajul de a vorbi despre depresie si anxietate

Ca si la prima conferinta (vezi video, iulie 2016), Andreea va presara expunerea cu exemple, multe socante, din cazuistica ei.

Iata cateva exemple:

- Este bine să ne vindem imobilul proprietate personală si cu banii obținuti să achitam creditul ipotecar pentru imobilul proprietate personala a sotului/ concubinului?
- Este bine pentru mine ca , in situatia in care sotul nu mai poate plati un credit personal, banca sa se indrepte impotriva mea pentru plata ratelor, fiind coplatitor?
-Este bine pentru mine sa stau acasa cu copiii si sa nu am un venit propriu? Daca sotul, partenerul, isi pierde jobul, ramane invalid, mai rau, decedeaza, sau pur si simplu divortam? Cu ce ma voi intretine eu , copiii, familia, cand el nu va mai putea intretine familia?
- Este bine pentru mine sa lucrez cu un salariu mai mic dar un program de lucru lejer care imi permite sa ma ocup de copii iar el sa aiba timpul necesar sa dezvolte o afacere proprie, sa avanseze in cariera?
- Este bine pentru mine sa cumpar impreuna cu parintii sotului un imobil, fara sa ma gandesc ca sotul poate deceda iar eu raman coproprietar cu socrii mei care brusc vor sa isi primeasca partea din imobil?
- Este bine pentru mine si copiii mei ca apartamentul in care locuim să fie proprietatea socrilor și noi să investim sume de bani în renovarea acestuia?
- Este bine pentru mine sa accept sa fiu asociat sau administrator intr-o societate comerciala doar in acte, sa semnez tot ce imi spune sotul meu, fara sa ma gandesc ca in cazul in care se incalca legea ,eu voi fi trasa la raspundere in fata legii?
- Este bine pentru mine ca, vaduva fiind, sa imi achizitionez un apartament din banii mei proprii, dar sa il trec si pe fiul meu in acte ca fiind coproprietar?Dar daca fiul meu decedeaza inaintea mea, iata-ma coproprietar cu nepotii mei care nu au cele mai bune intentii si isi doresc partea de la tatăl lor
- Este bine pentru mine sa ma mut in casa proprietatea socrilor impreuna cu sotul meu, sa renovam casa, sa iau credit in nume personal pe care sa il investesc in casa socrilor, fara sa ma gandesc ca , la un eventual divort, voi pleca doar cu ratele pe care le am de achitat?
- Cum sa facem sa nu mai confundam dragostea, dăruirea de sine, cu a ramane fara un imobil, un venit, o plasa de siguranță?

Va asteptam!

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 180.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Legea de partea TA ! - Conferinta dedicata femeilor.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Discutii generale

Discutii generale

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII