Când iți dorești cu ardoare să rămai insarcinată din nou iar minunea NU se intamplă. Asta m-a ajutat pe mine - confesiuni

Cand iti doresti cu ardoare sa ramai din nou nsarcinata iar minunea NU se intampla. Asta m-a ajutat pe mine - confesiuni

Când iți dorești cu ardoare să rămai insarcinată din nou iar minunea NU se intamplă. Asta m-a ajutat pe mine - confesiuni

Există multe femei care iși doresc cu ardoare o sarcină... și trăiesc lună de lună dezamagirea acelui test de sarcină ce arată doar cu o liniuță. Nu e ușor. Stresul e mare.

Iată povestea sinceră a unei mămici de la Desprecopii care a refuzat sa creadă ca infertilitatea o caracterizează. Și a reusit sa devină iar mămică... iată gândurile și sfaturile ei.

A nu ramane insarcinata, cand oricine altcineva pare ca este:
Nu esti insarcinata
Gaseam bucurie in bebelusii prietenilor mei
Cel mai mult uram abandonul
Stiu ca Dumnezeu are un plan pentru noi

Acele zile ale lunii cand iti monitorizezi ovulatia si 'lucrezi' pentru un bebe ...

Sa presupunen ca treci din nou prin acea perioada a lunii in care isi monitorizezi ovulatia si “lucrezi” pentru o simpla a doua linie. Stiu ca nu e usor. E mult stres iar daca o faci de multa vreme fara rezultat ... devine tot mai greu.

Apoi in zilele urmatoare te trezesti devreme dimineata si te grabesti sa faci din nou acel test cu pipi ...

Si apoi ... rezultatul e doar o liniuta...Din nou e un ciclu intarziat si nici vorba de sarcina....

Nu esti insarcinata

Da ... din nou nu esti insarcinata. Suspina adanc si gandeste-te ca intotdeauna exista luna urmatoare si .... ca aproape in toate lucrurile care ne dezamagesc exista si parti pozitive...Iata povestea unei mamici de la Desprecopii care a povestit despre experienta ei:

Am incercat sa facem un al doilea copil mai mult de 8 ani. Insa, cu siguranta, exista un alt plan pentru noi.

Stiam ca prietenelor mele li se pare ciudat. Aveam prietene care au facut doi copii in perioada in care eu nu am facut niciunul.

Insa, niciodata nu am considerat ca am devenit o persoana cu “probleme de fertilitate”; pur si simplu ma intrebam care este planul lui Dumnezeu pentru mine...

Gaseam bucurie sa citesc noile generatii de gravidute de la Odiseea Sarcinii...

Desi eram dezamagita luna de luna, incercam sa fiu pozitiva. Ma bucuram sincer cand auzeam ca prietenele mele ramaneau insarcinate.  Citeam cu mult interes noile topicuri de la Odiseea Sarcinii ... si ma gandeam ca iar nu fac parte din acea generatie de gravidute... Desi le citeam, nu mi-am dorit niciodata ca ele sa se simta prost sa-mi spuna ca erau gravide.

Le-am simpatizat atunci cand aveau bebelusi si ma innebuneau cu povestile lor sau cand se plangeau despre cat de oribil este sa ai un nou-nascut, ca nu pot dormi si toate povestile lor despre colici ...  sau cat de oribil este sa fii insarcinata. Sarcina este, cu siguranta, o perioda cu multe neplaceri insa - o constipatie in sarcina este alteceva decat sa NU poti ramane insarcinata....

test de sarcina pozitiv

Nu lasa fertilitatea sa te defineasca

Eu cred ca este foarte important sa nu lasi infertilitatea sa te defineasca. Nimeni nu stie de ce se intampla lucrurile intr-un anumit mod astazi, insa ai putea la fel de usor sa ramai insarcinata luna viitoare.

Intr-un final, aproape ca am renuntat sa mai incerc sa am o fetita. In cele din urma, a trebuit sa fiu pregtita pentru orice plan pe care Dumnezeu l-ar fi avut pentru mine. Dar ... s-a intamplat sa fiu suficient de norocoasa incat sa o primesc pe Printesa P.

Cel mai mult uram abandonul

Ma intrebam daca nu cumva 2 copii sunt mai mult decat as putea eu duce. In mod clar, eram coplesita cu un copil si stiu ca Dumnezeu nu ne da mai mult decat putem duce. De asemenea, stiam ca am o cariera si ma intrebam daca asta era calea pe care trebuie sa o urmez.

Cred ca au si fost momente lungi cand am abandonat lupta. Citeste si Infertilitatea inexplicabila a unui cuplu

De exemplu...

Am avut o sarcina oribila cu Printesa P. Am avut 3 crize de piatra la rinichi, pelvisul mi s-a crapat si am fost diagnosticata cu intoleranta la glucoza in saptamana 9, deci a trebuit sa urmez o alimentatie anti-diabet timp de 31 de saptamani. Oh, si am nascut cu 12 zile intarziere. Prin cezariana - desi mi-am dorit sa o nasc natural.

Cum am reusit sa raman iar insarcinata

Poate ca te intrebi cum am reusit in final sa am copilul. Nu am apelat niciodata la fertilitate, insa am facut cateva lucruri care au ajutat:

 Timp de cateva luni am monitorizat temperatura bazala a corpului si am descoperit ca ovulez foarte tarziu in perioada ciclului. Eu “tinteam” prea devreme (ca in cazul unui ciclu normal). Ai putea folosi, de asemenea, kituri de ovulatie (insa pentru temperatura de baza a corpului ai nevoie doar de un termometru).
La un moment dat - lucram in tura de dupa-amiaza (3-11 pm), ceea ce imi elimina mult din timpul destinat facerii copilului. Am “incercat” intre ziua a 10-a si a 30-a a lunii timp de cateva luni. Nu a fost distractiv.
Am pierdut in greutate. Probabil aproximativ 11,3 kg. Sincer, cred ca greutatea este o problema uriasa pentru infertilitate. Daca nu ramai insarcinata, este posibil sa vrei sa iti indrepti atentia asupra greutatii tale si sa te gandesti ce poti face pentru a castiga sau a pierde in greutate.
Inca un mesaj despre A NU JUDECA. Nu stii cine sufera de infertilitate si nu ai nici o idee daca cineva este intr-adevar fericit in legatura cu sarcina pe care o poarta. Sa ai copii este greu. Este ceva ce noi femeile impartasim de multe ori pe forumul Desprecopii -desi imi dau seama ca nu e usor pentru cele care au probleme reale cu infertilitatea. Cred ca ar trebui sa fim mai dragute cu alte femei si sa nu judecam.

Succes - semneaza o mamica de la Desprecopii..

► Citeste in continuare Trei secrete ESENȚIALE ca să ramai insărcinată

8 semne ale ovulatiei

Ovulatia este acel miracol feminin care se intampla in fiecare luna, la femeile care nu au ajuns inca la menopauza. In fiecare luna, un ou (ovul) se maturizeaza in interiorul ovarelor tale si apoi se deplaseaza in tubul falopian, spre uter. Pentru a avea sansa unei sarcini, trebuie sa activitate sexuala in perioda 1-2 zile inainte de ovulatie si pana la 24 de ore dupa aceasta. Celulele spermei, spermatozoizii pot trai pana la 2-3 zile dar un ovul traieste doar 24 de ore dupa ovulatie - daca desigur, nu se intampla fertilizarea.

Practic, zilele in care se intampla ovulatia, marcheaza semnalul cand femeia poate procrea - cu ajutorul desigur - al unui spermatozoid viteaz. Iata 8 semnale ale ovulatiei pe care trebuie sa la stii, daca doresti sa devii mamica.

Cand sarcina se lasa asteptata: sfaturi si trucuri 

Fertilitatea: varsta ideala, fereastra fertila, mituri si trucuri pentru conceperea unui copil
Dupa cate luni de incercari ar trebui sa ne impacientam daca nu ramanem insarcinate?
Incercarea de a concepe un copil: cum sa scapati de stres si presiune
De ce al doilea copil e mai greu de conceput?

 

SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. 

Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

 Forum si comunitate de suport pentru femeile care apeleaza la FIV: Forumul FIV (Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme. ) 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII