5 alimente pe care nu ar trebui sa le consumi niciodata inainte de a merge la culcare

5 alimente pe care nu ar trebui sa le consumi niciodata inainte de a merge la culcare

5 alimente pe care nu ar trebui sa le consumi niciodata inainte de a merge la culcare

Somnul sanatos este la moda si, oricat de ciudat ar suna, gasirea de modalitati de a dormi mai eficient este una dintre cele mai recente nebunii din lumea sanatatii si a fitness-ului. Exista bauturi neobisnuite care te pot ajuta sa adormi si exista chiar si o gramada de gustari pe care le poti consuma inainte de culcare, ce ajuta la construirea masei musculare. In timp ce toata lumea stie ca, inainte de culcare, cofeina nu echivaleaza cu o minunata noapte de odihna, este posibil sa nu fii constient de multe alimente care nu sunt deloc indicate inainte de culcare.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Gustarile din timpul noptii nu sunt cauzate de foame
Cand ar trebui sa ne oprim seara din consumarea alimentelor?
Cereale la cutie
Burgeri
Ciocolata neagra
Inghetata
Ardei Jalapeno (si alte alimente picante)

Gustarile din timpul noptii nu sunt cauzate de foame

“De obicei, gustarile din timpul noptii nu sunt cauzate de foame, ci de plictiseala,” spune Rene Ficek, dietetician inregistrat si sef expert in nutritie la Seattle Sutton's Healthy Eating.

“In plus, tipurile de alimente folosite pe post de gustari sunt, de obicei, bogate in calorii, produse alimentare indulgente, precum inghetata, prajiturile si chipsurile. Combina acesti doi factori si este foarte posibil ca gustarea luata sa depaseasca numarul zilnic de calorii indicate, aceasta rezultand in castigarea in greutate.”

Insa nu doar pentru talia ta trebuie sa te ingrijorezi atunci cand mananci inainte de culcare.

Alyssa Cellini, nutritionist si co-fondator la My Custom Cleanse, spune:

“Eu sfatuiesc impotriva gustarilor din apropierea orei de culcare, din motive care trec dincolo de cele evidente (precum cresterea in greutate), din cauza efectelor pe care le are asupra somnului si a viitoarelor riscuri cu privire la diabet. Calitatea somnului este extrem de afectata de ritmul tau circadian, deci oprirea pe timp de noapte a functiilor ce privesc insulina/cortizolul iti poate provoca un somn agitat (te misti foarte mult, te intorci sau chiar amani printr-o lovitura alarma de dimineata). Diabetul zaharat este cauzat de nivelul ridicat de zahar in sange si, in special, de nivelul ridicat de insulina din sange. Asadar, pastele de la pranz sau cele doua prajituri consumate inainte de culcare pot avea calorii foarte diferite, insa ambele ridica la acelasi nivel insulina din sange, coplesindu-ti celulele si facand un pas in directia diabetului.”

Daca mancatul inainte de culcare poate fi atat de daunator pentru greutatea si sanatatea cuiva, care este punctul in care trebuie sa ne oprim?

Cand ar trebui sa ne oprim seara din consumarea alimentelor?

O regula foarte buna spune sa te opresti din consumul alimentelor cu doua ore inainte de culcare,” sfatuieste Ana Goldseker, director de nutritie la Nava Health and Vitality Centers. “Organismul ar trebui sa aiba timp suficient pentru a digera corect ultima masa, inainte de a fi in pozitie orizontala. Iti doresti ca organismul tau sa se odihneasca noaptea, nu sa digere alimente. Mai bine ar fi sa iti revizuiesti ultima masa si sa iti dai seama de ce nu a fost satisfacatoare. E si mai bine daca poti scoate din ecuatie gustarile din timpul noptii!”

Te indemnam fierbinte ca inainte de culcare sa eviti alimentele ce contin cofeina, zahar si gustarile bogate in carbohidrati.

Cereale la cutie

Chiar si unele dintre cele mai bune optiuni de cereale sunt pe lista gustarilor obraznice inainte de culcare. De ce? Chiar si cele mai sanatoase cereale la cutie contin carbohidrati si in timp ce nu sunt la fel de nesanatoase ca acele tipuri de cereale care contin la fel de mult zahar ca bomboanele, orice carbohidrati ar trebui abordati cu atentie inainte de culcare. Carbohidratii, mai ales zaharurile, pot inspira un chist de zahar in sange in timp ce corpul tau este in repaus pe timp de noapte, aceasta conducand de multe ori la o nedorita crestere in greutate.

Burgeri

Carnea rosie – cel mai bun prieten al unei persoane carnivore si nenorocirea existentei fiecarui vegan. In timp ce natiunea este impartita intre oameni ce iubesc si oameni ce urasc carnea rosie, un sfat pe care ar trebui sa il luam cu totii in serios este ca, inainte de culcare, consumul unui burger nu reprezinta o reteta pentru somn linistit. De fapt, burgerii tind sa aiba un continut ridicat de grasimi si, atunci cand este comparata cu alti macronutrienti, grasimiea este mai densa din punct de vedere caloric (vorbim de noua calorii pe gram de grasime versus patru calorii pe gram de proteine si/sau carbohidrati). Grasimea poate declansa arsuri la stomac, deci, daca doresti sa eviti o noapte agitata cu dureri stomacale si dureri in piept, spune NU burgerilor inainte de culcare.

Burger

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra poate fi incredibil de benefica pentru sanatatea unor persoane; aceasta nu este o informatie de ultima ora. Totusi, ceea ce s-ar putea sa nu stii este faptul ca cacao natural contine cofeina (aproximativ 12 miligrame de cofeina per 28 de grame de cacao). Inainte de culcare nu consumi (probabil) o ceasca de cafea fierbinte, iar noi iti sugeram si evitarea ciocolatei negre. Oricat de minunata ar putea parea o felie de tort de ciocolata inainte de culcare, poate doresti sa iti pastrezi uimitoarea reteta de tort de ciocolata pentru un moment nu atat de tarziu al zilei.

Inghetata

Iti amintesti cum cerealele dulci erau interzise inainte de ora de culcare? Pai, oricat de tentanta ar fi o cupa sau un cornet de inghetata, de la unul dintre cele mai bune 30 de saloane de inghetata, in timpul plimbarii tale tarzii spre casa, cel mai bine este sa te asiguri ca ai suficient timp pentru a digera inainte de culcare continutul sau ridicat de zahar; somnul tau poate fi tulburat deoarece organismul tau incearca sa proceseze cantitatile mari de zahar consumate chiar inainte de culcare. De asemenea, multe branduri populare de inghetata contin ciocolata neagra. Test rapid: Ar trebui sa consumi ciocolata neagra inainte de culcare? Raspuns: Nu!

Ardei Jalapeno (si alte alimente picante)

Inecarea mancarii in sosuri picante nu este nesanatoasa, dar ai face bine sa te asiguri ca pastrezi Cholula pentru micul dejun si pranz. Sosul picant, felurile de mancare picante-ca cele din bucataria indiana, si ardeiul iute, precum ardeiul Jalapeno, iti fac metabolismul sa pompeze, adesori rezultand intr-o mai mare temperatura a corpului care, la randul sau, poate conduce la un somn agitat. Pe langa aceasta, problemele gastrointestinale cauzate de alimentele picante il pot pastra treaz toata noaptea chiar si pe cel mai sincer om entuziasmat de Scoville..

Toxiinfectia alimentara: 6 lucruri importante de stiut

Toxiinfectia alimentara e unul din riscurile cu care si copiii si adultii se confrunta vara in special. Vara, nici adultii si nici copii nu pot uneori rezista in fata unor alimente care par si mai gustoase: ingheţată, hamsii apetisante, calamari deliciosi, miros de porumb copt, grătare în aer liber...

Iata 6 lucruri importante de stiut despre toxiinfectia alimentara.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII