10 semne ca esti sanatoasa si pe drumul cel bun

10 semne ca esti sanatoasa si pe drumul cel bun

10 semne ca esti sanatoasa si pe drumul cel bun

Sanatatea ta este importanta nu numai pentru tine - cat si pentru cei care sunt alaturi de tine (si care te iubesc)  sotul si copiii. In general, organismul uman ne ofera multa semne despre sanatatea noastra. Iata 10 semne ca esti sanatoasa si pe drumul cel bun ...

Iata 10 semne care arata ca sanatatea ta este pe drumul cel bun:
Ai o greutatea sanatoasa
Ai o buna frecventa a batailor cardiac
Ai energie
Buzele tale sunt necrapate
Totul este normal
Urina este de culoare deschisa
Ai o piele luminoasa
Ranile tale se vindeca mai repede
Esti intr-o continua alerta mentala
Ai menstruatii regulate

Pentru ca sanatatea e importanta ...

Sa presupunem ca faci sport chiar si cinci zile pe pe saptamana si esti extrem de atenta cand vine vorba de alimentele pe care le consumi, insa cum stii cu adevarat ca esti sanatoasa?

A fi sanatos inseamna mult mai mult decat a avea un corp slab si tonifiat (desigur, nu putem exclude aceste lucruri), insa intreaba-te pe tine insuti, cum te simti de fapt? Modul in care te simti este un indicator perfect a ceea ce se intampla in interior, si deoarece corpul nostru este destul de inteligent incat sa ne spuna un lucru sau doua despre sanatatea noastra, este o idee buna sa acorzi atentie semnelor de avertizare.

Ai o greutatea sanatoasa

Daca te afli aproape de greutatea recomandata pentru inaltimea ta sau ai un bun indice de masa corporala (BMI), acesta este un semn bun ca esti pe drumul cel corect cu sanatatea ta si cu consumul unei cantitati corecte de calorii. Un Indice de Masa Corporala iti poate spune daca esti subponderala, supraponderala sau la o greutate potrivita, si pentru ca fiecare persoana este diferita, un BMI este o modalitate foarte buna de a determina o medie a greutatii sanatoase pentru tine.

Ai o buna frecventa a batailor cardiace

Din nou, fiecare persoana este diferita, iar o frecventa cardiaca “normala” poate varia de la persoana la persoana. Insa, in general, daca ritmul tau cardiac este de 60-80 de batai pe minut, acesta este un semn bun ca sanatatea si inima ta sunt la un nivel normal. Un ritm cardiac mai mare ar putea insemna niste probleme. S-a descoperit ca are legatura cu riscul marit de aparitie a atacului de cord.

Ai energie

Daca dimineata te regasesti in pat, cu nici o incetosare a creierului, sunt sanse ca sa fii sanatoasa! Lipsa energiei ar putea fi din cauza mai multor vinovati, precum lipsa somnului, deficiente nutritive, stres, hipotiroidism, acestia fiind doar cativa dintre ei.

Buzele tale sunt necrapate

Insa, daca buzele tale sunt total opuse, acesta ar putea fi un semn al deshidratarii. Crapaturi mici in colturile buzelor pot fi cauzate de lipsa vitaminei B si a zincului.

Totul este normal

Vorbim aici despre miscarea fizica, iar daca aceasta actiune nu intampina un impas, inseamna ca esti o persoana sanatoasa. Constipatia, diareea si neregulile sunt toate semne ca ceva nu functioneaza bine cu procesele tale digestive.

Urina este de culoare deschisa

Daca nu ai verificat culoarea urinei tale, ar trebui sa o faci. Vezi tu, daca urina este de culoarea galben-pal, acesta este un semn bun ca esti sanatoasa si bine hidratata. Pe de alta parte, daca urina ta este mai inchisa la culoare, acesta este un bun indicator al faptului ca trebuie sa consumi mai multa apa.

Ai o piele luminoasa

Orice femeie care s-a luptat cu o piele nefavorabila ar sti ca lucruri precum hormonii, dieta si stresul pot afecta modul in care arata si se simte piele ei.

Ranile tale se vindeca mai repede

Majoritatea ranilor mici ar trebui sa se vindece intr-o zi sau doua, deci, daca taietura sau julitura ta nu arata ca si cum s-ar vindeca, ar putea insemna ca exista o infectie in interiorul ranii.

Esti intr-o continua alerta mentala

Te simti ca si cum tu ai conduce totul intreaga zi si in fiecare zi? Pai, exista sanse sa fii foarte sanatoasa. Daca nu esti asa, intreaba-te daca mananci cantitatea potrivita de alimente si calorii pentru a alimenta creierul. Creierul arde in fiecare minut aproximativ 10% din calorii, doar stii asta.

Ai menstruatii regulate

Menstruatiile regulate sunt o modalitate foarte buna de a recunoaste ca sistemul tau reproductiv este sanatos. Lipsa perioadelor sau intarzierea acestora ar putea insemna cateva lucruri, precum malnutritia, supra-efortul sau chiar ovare polichistice.


De ce ne ingrasam o data cu trecerea anilor?

Ingrasarea persoanelor de varsta mijlocie este considerata o tragedie de catre multe femei si multi barbati de o anumita varsta. Acum, oamenii de stiinta spun ca sunt cu un pas mai aproape de a intelege motivul pentru care se produce acest lucru.

Ei cred ca motivul se gaseste in cele doua tipuri de grasimi care se afla in corpul nostru, din care una devine mai putin activa o data cu varsta citeste mai departe aici> 

autor: desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2017

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII