Dezvoltarea normala a bebelusului in primul an de viata

Dezvoltarea normala a bebelusului in primul an de viata

Dezvoltarea normala a bebelusului in primul an de viata

Ca oricare mamica iti doresti sa faci tot ce este mai bine pentru bebelusul tau si din acest motiv te informezi despre ce ar trebui sa faci ca totul sa fie bine, inca de cand esti gravida.


Acasa, singura cu bebelusul, intervine oboseala noptilor nedormite si teama de situatiile noi pentru care nu te-a pregatit nimeni. Atunci iti dai seama ca nu tot ce ai citit in carti se potriveste cu realitatea si uite asa, incepi sa iti faci griji suplimentare.

Ti se pare ca nu ai destul lapte pentru bebelusul tau, ca nu mananca cum trebuie si mai ales ca nu ia in greutate? Incepi sa il cantaresti in fiecare zi si sa vezi daca s-a ingrasat, desi nu asa este recomandat. Daca la nastere bebelusul tau a avut intre 2.5 kg si 4.3 kg si medicul ti-a spus ca este sanatos, nu este nevoie sa te ingrijorezi.

greutate bebelusi

Pierderea in greutate a bebelusului in primele 3-4 zile de viata este normala, daca apoi recupereaza. Este recomandat ca bebelusul sa fie cantarit doar o singura data pe saptamana, la aproximativ aceeasi ora a zilei si cu acelasi cantar. Un bebelus sanatos trebuie sa ia in greutate in primele 4 luni de viata cate 750 gr pe luna, de la 4 la 8 luni cate 500 gr, iar de la 8 la 12 luni cate 250 gr.

Daca timp de 2 saptamani bebelusul nu ia in greutate, obligatoriu trebuie sa mergi la medic. Acesta iti va recomanda sa faci „proba suptului”, metoda prin care iti poti da seama cu exactitate cat a mancat bebelusul la fiecare masa. Tot ce trebuie sa faci este sa cantaresti bebelusul inainte si dupa masa, diferenta dintre cele doua rezultate este cantitatea de lapte mancata de bebelus.

Pentru o precizie cat mai buna, poti sa folosesti cantarul Alecto BC-10 cu tavita. Este simplu si usor de utilizat, are o precizie de pana la 5 grame si datorita functiei de memorie, poti sa compari foarte usor greutatea anterioara cu cea actuala. Un alt avantaj al cantarului Alecto este ca iti poti cantari copilul pana ce ajunge la greutatea de 20 kg. Din ziua in care merge singur si are stabilitate, il poti cantari in picioare, dupa ce ai detasat tavita cantarului.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII