Depresia poate fi vindecata cu aceste 5 strategii

Depresia poate fi vindecata cu aceste 5 strategii

Depresia poate fi vindecata cu aceste 5 strategii

Daca te lupti cu sentimentul de deznadejde, tristete, sau cu o altfel de fragilitate mentala, nu esti singura. Sute de milioane de oameni se conflunta cu aceasta boala. Practic, aproape unul din patru sunt afectati in fiecare an de probleme ale sanatatii mintale. Aici sunt cinci strategii pe care specialistii in medicina alternativa le recomanda pacientilor pentru a incepe vindecarea de depresie:

in acest articol veti citi mai multe despre:
Antidepresivele nu trateaza boala, ci doar mascheaza simptomele
Factori care ar putea contribui la aparitia depresiei
Consuma alimente integrale (inclusiv grasimi)
Elimina zaharul
Fa exercitii fizice in mod regulat
Dormi sufficient
Gestioneaza nivelul stresului

Te lupti cu deznadejdea si tristetea? Probabil ca ai depresie

Daca te lupti cu sentimentul de deznadejde, tristete, sau cu o altfel de fragilitate mentala, nu esti singura. Sute de milioane de oameni se conflunta cu aceasta boala. Practic, aproape unul din patru sunt afectati in fiecare an de probleme ale sanatatii mintale.

Exista si voci care spun ca medicina conventionala, cu simptomele sale bazate pe abordarea medicinista, abordeaza depresia intr-un mod complet gresit. Mai degraba decat sa determine care ar fi de fapt cauza acestei depresii, multi medici apeleaza imediat la prescrierea de retete. Acest lucru explica de ce unu din zece americani de astazi foloseste antidepresive.

In timp ce in multe cazuri, medicamentele pot fi salvatoare de vieti, medicina conventionala nu abordeaza cauzele care stau la baza depresiei si motivul pentru care acestea difera de la o persoana la alta. In schimb, medicii eticheteaza boala si indica un tratament identic cu al altor persoane, desi cauza bolii ar putea fi complet diferita de la o persoana la alta.

In cele din urma, medicamente precum antidepresivele nu trateaza boala, ci doar mascheaza simptomele

Ca doctor al medicinei functionale, abordez in mod diferit depresia incercand sa inteleg care ii sunt cauzele. A eticheta pe cineva cu denumirea de ‘depresiv’ nu spune nimic despre motivele care creeaza depresia.

Cred ca solutia la aceasta noua paradigma este asta: Depresia nu este in capul nostru. Este in corpul nostru. Cand vindecam corpul, vindecam creierul. Energia, memoria, concentrarea si bucuria noastra cresc toate, iar depresia, probabil, va disparea.

Abordarea medicinei functionale asupra depresiei este destul de simpla. Eliminam lucrurile care provoaca dezechilibre in sistemele noastre de baza si ii oferim corpului nostru lucruri de care are nevoie pentru a se vindeca (precum alimente sanatoase, vitamine, minerale, grasimi omega-3 si hormoni atunci cand este necesar).

Aceasta abordare necesita sapaturi adanci si conectarea modelelor. Desigur, este posibil ca inca sa ai nevoie de terapie sau medicamente. Insa nu presupune ca acestea vor vindeca in intregime problema, daca inca ai tulburari la nivelul sistemelor de baza.

Fara o simplificare, iata cativa factori care ar putea contribui la aparitia depresiei:

 Functionarea scazuta a tiroidei
 Deficitul de vitamina D
 Deficitul de acid folic sau B12
 Deficitul de grasimi Omega-3
 Alergiile alimentare
 Inflamatiile
 "Bug-uri" din intestine care afecteaza creierul sau sistemul imunitar
 Dezechilibrele hormonale

Pornind de la aceasta perspectiva, putem intelege cum sa ajutam la tratarea depresiei. Bineinteles, efectuarea unor teste de cercetare solicita efort si timp, insa aminteste-ti faptul ca efectul medicamentului antidepresiv dureaza, in medie, sase saptamani.

Ne putem schimba mintea pentru a ne schimba corpul, insa, de asemenea, ne putem schimba corpul pentru a ne schimba mintea. Aici sunt cinci strategii pe care specialistii in medicina alternativa le recomanda pacientilor pentru a incepe vindecarea de depresie:

1. Consuma alimente integrale (inclusiv grasimi)

Hraneste creierul si corpul cu o dieta bogata in nutrienti si bazata pe alimente integrale si legume si fructe proaspete, ce include o multime de proteine si grasimi sanatoase. Aproximativ 60% din creierul nostru este reprezentat de grasimi, deci, este logic ca mancand o multime de grasimi sanatoase (inclusiv anti-inflamatori si acizi grasi de Omega-3) si proteine putem ajuta la vindecarea creierului nostru.

2. Elimina zaharul

Daca ai consumat vreodata ceva dulce la o ora tarzie si te-ai simtit complet mizerabil, deja stii cum zaharul iti poate rani sanatatea mintala. In plus, studiile sugereaza ca aportul de zahar poate contribui la depresie. Transforma-te in detectiv si gaseste sursele ascunse de zahar pentru a elimina zaharul din dieta ta.

3. Fa exercitii fizice in mod regulat

Studiile sugereaza ca exercitiile fizice ar putea fi la fel de bune sau chiar mai bune decat sunt antidepresivele pentru unele persoane. Gaseste un plan de antrenament pe care il poti respecta.

4. Dormi suficient

Somnul poate contribui la exacerbarea depresiei. Deci, opteaza pentru opt ore neintrerupte de somn in fiecare noapte.

5. Gestioneaza nivelul stresului

Sentimentul constant de stres poate cauza depresia. Descopera ce te calmeaza si practica acel lucru cu regularitate, fie ca este vorba de meditatie, yoga sau plimbatul impreuna cu cainele.
Consuma nutrientii corespunzatori.

Cum scapam de depresie in mod natural?

Exista multe alternative pentru a trata depresia, mai degraba decat folosirea antidepresivelor prescrise. Unele dintre aceste alternative pot include remedii pe baza de plante, aromoterapie, vitamine si suplimente, precum si pastrarea unui jurnal si exercitiile fizice. Exista, de asemenea, tratamente disponibile, cum ar fi acupunctura, metoda de vindecare Reiki, chiropractica si homeopatia.

Citeste mai departe Cum poti sa scapi de depresie in mod natural >>AICI

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Depresie

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII