7 soluții eficiente pentru a preveni căderea părului dupa naștere

7 solutii eficiente pentru a preveni caderea parului dupa nastere

7 soluții eficiente pentru a preveni căderea părului dupa naștere

Probabil ca in timpul sarcinii ai auzit de la multi oameni complimentul ca parul iti arata foarte sanatos si frumos. Aceasta se intampla datorita stralucirii sarcinii asupra parului tau in timpul sarcinii, stralucire cauzata de hormoni, de alimentatia sanatoasa si doza zilnica de acid folic pe care le consumi ...

Dar... ce se intampla dupa nastere cu parul unei femei este o cu totul alta poveste. Iată 7 solutii eficiente pentru a preveni caderea parului dupa nastere.

in acest articol veti citi mai multe despre:
De ce cade parul dupa nastere?
Solutii posibile
Inceteaza sa te mai ingrijorezi
Evita stilurile stranse de prindere a parului
Mananca sanatos
Consuma suplimente
Spune NU la substantele chimice pentru par
Nu peria parul prea mult
Tunde-ti parul scurt

Dar de multe ori, noile mamici experimenteaza caderea parului dupa sarcina, aproximativ 2-3 luni dupa nastere. Poate fi infricosator si poate crezi ca esti singura persoana care isi vede pletele frumoase diparand. Ai incredere in noi, este perfect normal si sunt multe alte femei care se confrunta cu o situatie similara.

De ce cade parul dupa nastere?

Parul uman apare pe capul nostru in doua etape. 90% din par creste intr-o etapa, iar celalalt 10% creste in etapa de odihna. La fiecare doua-trei luni, parul aparut in faza de odihna cade, permitand firelor noi sa creasca in locul lui. In timpul sarcinii nivelul de estrogen creste, fapt pentru care exista un numar mai mic al firelor de par care cresc in etapa de odihna si, prin urmare, cad mai putine fire de par.

Dupa nastere, nivelurile de estrogen coboara brusc, aparand mult mai multe fire de par in faza de odihna; prin urmare, acest fapt conduce la o mai mare cadere a parului. Nu toate femeile experimenteaza o extraordinara cadere a parului dupa nastere, insa ar trebui sa te astepti sa infrunti caderea parului cel putin la un nivel scazut. De obicei, femeile cu par lung experimenteaza o mai mare cadere a parului, decat femeile cu par scurt.

Solutii posibile

Cum sa controlezi caderea parului dupa nastere? Odata cu nasterea, exista un numar de schimbari care au loc in organismul tau, de la schimbari hormonale la schimbari fizice. Ele se vor estompa oadata cu trecerea timpului. Aici sunt cateva moduri simple de abordare si reducere cat mai mult posibila a caderii parului dupa nastere.

Inceteaza sa te mai ingrijorezi

Caderea parului in urma unei nasteri este cunoscuta in domeniul medical sub numele de Telogen Effluvium. Este un eveniment normal si nu te va face sa chelesti. Chiar si pentru oamenii normali stresul duce la caderea parului deci, daca ai de gand sa continui nelinistea si ingrijorarea in privinta caderii parului, nu te va ajuta prea mult.

Evita stilurile stranse de prindere a parului

Folosirea moturilor de cauciuc stranse, a clamelor, rolelor, tesaturilor sau legarea parului intr-o panglica sau coada iti poate intinde parul, provocand stres si presiune la nivelul scalpului tau. Parul care este intins prea tare tinde sa ramana intins si este foarte posibil sa cada repede.

Mananca sanatos

Ai observat cat de frumos ti-ai simtit parul si pielea cand te-ai aflat in timpul unei diete sanatoase pentru sarcina. Legumele si nucile nu sunt doar sanatoase, ci, de asemenea, contin antioxidanti si flavonoide, care protejeaza foliculii de par. Aceste alimente pot si sa stimuleze cresterea sanatoasa a parului nou.

Consuma suplimente

Uneori ceea ce mancam nu cuprinde toate mineralele si necesarul de vitamine de care organismul are nevoie. Discuta cu medicul tau despre consumul suplimentelor precum Complexul de Vitamina B, Zinc, Vitaminele E si C, Biotina. Acestea vor stimula cresterea parului si, de asemenea, vor preveni caderea parului intr-o masura mare.

Spune NU la substantele chimice pentru par

Daca iti speli parul zilnic sau chiar o data la doua zile, opteaza pentru un sampon natural sau pe baza de plante, care nu este incarcat cu substante chimice nocive. Spalarea parului cu sampoane puternice il erodeaza de aspectul sanatos si il face fragil si slab. Pentru a preveni parul sa devina fragil, evita caldura si stilizarea sa in exces.

Nu peria parul prea mult

Pieptanarea si perierea frecventa a parului pot deteriora parul, conducand la caderea sa. De asemenea, foloseste un pieptene nu foarte dintat pentru perierea parului ud, caci astfel s-ar reduce stresul resimtit de parul slabit atunci cand incerci sa elimini incalcelile din par in timp ce este inca umed.

Tunde-ti parul scurt

Cu un nou-nascut in casa, exista sanse sa fii prea ocupata pentru a-ti permite sa petreci mult timp asezandu-ti parul. Cel mai bine este sa mergi la un coafor si sa-ti tunzi parul scurt pentru a-ti fi usor sa il intretii. Parul scurt este predispus la o mai putina cadere a parului decat parul lung.

Speram ca acest articol te-a luminat in privinta caderii parului de dupa nastere. Nu te ingrijora foarte mult si vei vedea ca problema caderii parului va disparea curand. Pana atunci, fii rabdatoare si urmeaza sfaturile de mai sus pentru a mentine sanatatea parului tau.

De asemenea, ne-ar placea sa aflam experientele tale in privinta confruntarii cu pierderea parului dupa nastere.

Caderea parului dupa nastere

Dupa nastere, alaturi de toate noutatile vietii de mamica, puteti constata ca va cade parul. Ca majoritatea femeilor, puteti fi socata de cat de mult par va poate cadea dupa sarcina si puteti fi foarte suparata sa vedeti cum pierdeti tot parul acela minunat pe care l-ati avut in timpul sarcinii. Este important sa va amintiti ca in timpul sarcinii parul a fost mai des detorita faptului ca procesul natural de cadere a parului era oprit. Caderea parului dupa sarcina deci nu este neobisnuita.

Iata sfaturile de la Desprecopii :)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. Valentina
    Valentinatrimis la 18/1/2020

    Buna dimineața la toată lumea Am un băiețel de 5 anișori și nu știu cum sa reactionez de câteva zile ii trec mâna prin par și observ ca i se ia câteva fire de par și nu știu ce se întâmpla . Precizez ca băiețelul e foarte bine e vioi mănâncă are activitate e vesel se joaca ......nu știu ce sa zic sau ce sa fac , sunt foarte speriata . Va rog frumos care vati mai confruntat cu așa ceva spuneți-mi și mie va rog frumos . Va mulțumesc anticipat

    Raspunde la acest comentariu
  2. Andrei
    Andreitrimis la 23/10/2018

    Lipsa vitaminelor poate sa duca la tot felul de probleme inclusiv la caderea parului.

    Raspunde la acest comentariu
  3. Florea
    Floreatrimis la 23/3/2017

    De mare ajutor cand imi cadea parul mi-a fost folixin. Partea proasta e ca la cateva luni dupa cura mi-a revenit caderea parului dar nu la intensitatea de dinainte.

    Raspunde la acest comentariu
    • marcela
      marcelatrimis la 21/8/2018

      Eu am folosit samponul impotriva caderii parului si lotiunea impotriva caderii de la Regivero, pentru mine au fost bune ( e un pachet de tratament) Sincer sunt multumita ca parul meu si-a revenit foarte mult plus nu mai imi cade; imi cad cateva fire care este normal sa cada. Eu zic ca merita sa incercati, mai ales ca daca nu functioneaza returzeaza banii...cel putin asa zic ei.

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII