Introducerea legumelor în aimentația bebelușului - diagrama

Introducerea legumelor in alimentatia bebelusului - diagrama

Introducerea legumelor în aimentația bebelușului - diagrama

Diversificarea bebelusului este un moment emotionant pentru parinti. Este un mare pas inainte pentru copilul vostru, intr-o lume noua, plina de gusturi si texturi. Primele alimente oferite bebelusului trebuie sa fie usor de digerat si sa nu provoace alergii. Nu fiti tentati sa adaugati sare sau zahar in mancarea bebelusului! Nu are nevoie! Putin ulei este suficient. Sarea poate afecta rinichii iar zaharul este cu atat mai nesanatos, provocand si dependenta de dulce.

• Haideti sa vedem care sunt primele legume pe care le putem introduce in dieta bebelusului si la ce varsta:

in acest articol veti citi mai multe despre:
Infografic al introducerii legumelor in alimentatia bebelusului
Cat de bune sunt si ce contin legumele?
Introducerea fructelor in alimentatia bebelusului
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet
Alergiile la bebelusi
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori

Diversificarea este un moment bun pentru a descoperi daca exista alimente pe care copilul tau nu le tolereaza bine, iar atunci cand produsele alimentare sunt amestecate impreuna, este greu de spus care dintre ele cauzeaza o problema. De aceea, recomandarea este ca fiecare aliment nou sa fie introdus 3-4 zile consecutiv. Daca si dupa acest interval de timp copilul este ok, atunci nu are nici o problema. Haideti sa vedem care sunt primele legume pe care le putem introduce in dieta bebelusului si la ce varsta:

Infografic al introducerii legumelor in alimentatia bebelusului


 

Cat de bune sunt si ce contin legumele?

Morcovii - sunt bogati in beta-caroten, au forma vitaminei A si sunt printre primele optiuni ale mamicilor la inceputul diversificarii, deoarece sunt dulci natural iar copiii il adora.

Radacinoasele/albiturile - acestea au un gust dulce natural si o textura fina cand sunt trasformate in piure. Pastarnacul furnizeaza o buna sursa de amidon si fibre. Contine, de asemenea, vitaminele antioxidante C si E.

Cartofii dulci - vin in doua soiuri: portocalii si albi (cremosi). Ambele soiuri au coaja spre rosu/portocaliu si sunt o sursa bogata in potasiu, vitamina C si fibre. Cu toate acestea, eu prefer sa folosesc soiul portocaliu in interior, care este, de asemenea, o excelenta de beta-caroten. Acesta ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer si distruge radicalii liberi.

Dovlecelul - este o buna sursa de beta-caroten, dar cele mai multe dintre substantele sale nutritive se afla in coaja, asa ca nu o aruncati decat in cazul in care nu aveti o sursa sigura de dovlecel. Daca il cumparati din supermarket si provien din turcia de exemplu... ideal este sa eliminati coaja.

Broccoli - este o adevarata super-leguma, deoarece contine o cantitate importanta de vitamina C, beta-caroten, acid folic, fier, potasiu si fitonutrienti ce lupta impotriva cancerului. Broccoli este cel mai bun gatit la aburi, si in nici un caz la microunde! Pentru copilasii mai mari, este si mai sanatos crud in salate.

Cartofii - contin vitamina C si sunt o sursa bogata de potasiu. De asemenea, pot fi amestecati cu asurinta cu alte legume. 

► Citeste Acestea sunt cele mai bune alimente pentru bebelușul tău - sfatul unui nutritionist celebru

Introducerea fructelor in alimentatia bebelusului: ghid practic pe luni

In timpul diversificariii e bine sa ai la indemana acest ghid de introducere a fructelor in alimentatia bebelusului.

La inceputul diversificarii, stim ca toate mamicile au aceleasi intrebari, cand, ce introducem in alimentatia bebelusului? De la ce varsta are voie si alte alimente? Haideti sa o luam treptat si sa vedem in primul rand cu ce fructe putem incepe diversificarea, si ce introducem dupa cateva sapamani, luni, ce are si ce nu are voie pana la o anumita varsta. Spor in diversificare :)

Citeste mai departe <<AICI>>

Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet

Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni.

Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi GHIDUL DIVERSIFICARIII BEBELUSULUI aici.

 

 

Alergiile la bebelusi

Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.

Citeste si: Reactii la alergiile alimentare 


Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori

Multii parinti practica autodiversificarea cu bebelusul lor, fara macar sa stie ca asa se numeste. Citeste mai jos despre autodiversificare si alimentele care pot fi oferite mancaciosilor fara dinti.

Citeste mai departe ... AICI 

Diversificarea Alimentatiei Bebelușului cu ajutorul unei aplicatii mobile

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. (4,99 euro pentru accesul intregului continut)

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Diversificarea alimentatiei bebelusului - pas cu pas. Retete pentu bebelusi, sfaturi, alergii, diagrame.

Pe FacebooK: Diversificarea alimentatiei bebelusului - grup de suport ~ DESPRECOPII

autor: Desprecopii.com, Articol realizat cu sfaturile dnei Nutritionist Pediatric - Valery Beghuis, Rotterdam, Olanda, 
Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII