Copilul meu are 2 ani și nu prea vorbește. Să mă îngrijorez? Iată 6 sfaturi de la logoped

Copilul meu are 2 ani si nu prea vorbeste. Sa ma ingrijorez? Iata 6 sfaturi de la logoped

Copilul meu are 2 ani și nu prea vorbește. Să mă îngrijorez? Iată 6 sfaturi de la logoped

Pentru a-i ajuta pe copii să își dezvolte abilitățile de vorbire și limbaj, este important să vorbim mult cu ei și să le dăm ocazii de a învăța cuvinte și fraze noi prin citire și cântat. De asemenea, este important să răspundem la întrebările lor și să fim răbdători cu ei pe măsură ce își exprimă ideile și gândurile. Pentru un sfat sau evaluare personala, puteti cere sfatul unui logoped pentru a evalua abilitățile de comunicare ale copilului.

Copilul meu are 2 ani si nu prea vorbeste. Sa ma ingrijorez? Iata ce e bine sa stii draga mami sau tati ❤️

veti citi
La 2 ani si 2 luni nu prea vorbește...
Iată ce e bine să știi - 6 sfaturi de la logoped
Despre dezvoltarea vorbirii la copii, citeste și

La 2 ani si 2 luni nu prea vorbește...

Iata ce intrebare am primit pe sectiunea de intrebari 

Buna, am un băiețel de doi anișori, ma îngrijorează ca nu prea vorbeste spune acolo cateva cuvinte in rest mai nimic imi arata cu degetul ce vrea, si vorbeste foarte mult pe limba lui cum s-ar spune, mama mi-a zis sa il duc la un doctor, soacră spune sa nu-mi fac griji ca daca ar avea copilul probleme NY spunea abslut nimic statea doar într-un colț si nu reactiona la nimic din ceea ce ii spui.. oare sa ma îngrijorez

Iată ce e bine să știi - 6 sfaturi de la logoped

Am cerut sfatul unui redactor logoped de la Desprecopii.com

Draga mami, este este important să stii că fiecare copil se dezvoltă în ritmul său propriu, așa că nu trebuie să te îngrijorezi prea mult dacă micutul tău vorbește puțin la vârsta de 2 ani. Cu toate acestea, există anumite lucruri pe care le poti face pentru a încuraja dezvoltarea vorbirii și a limbajului copilului tău - iata niste recomandări:


Vorbiți (tu si tatăl sau) mult cu copilul vostru - încercați să vorbiți cu el pe parcursul întregii zile, descriindu-i ce faceți, ce vedeți și cum vă simțiți. Aceasta îl va ajuta să înțeleagă mai multe cuvinte și să își dezvolte vocabularul.

Cititi împreună cu copilul - cititul îi poate ajuta să înțeleagă cuvinte și fraze noi și să își dezvolte imaginația.

Cântați împreună cu copilul - cântatul îl poate ajuta să își dezvolte capacitatea de a pronunța sunete și de a recunoaște diferite cuvinte.

Răspundeți la întrebările copilului - chiar dacă întrebările par simple, este important să răspundeți la ele pentru a-i arăta copilului că ceea ce spune este important.

Aveti răbdare - dezvoltarea vorbirii și a limbajului poate dura timp, așa că fiți răbdători și încurajați copilul să își exprime ideile și gândurile, fără a-l corecta prea mult.

Cereti sfatul unui specialist in dezvoltarea vorbirii - care sa ii facă o evaluare

Un specialist care se ocupă de dezvoltarea vorbirii și a limbajului la copii este un terapeut de vorbire sau un logoped. Acești profesioniști lucrează cu copiii pentru a-i ajuta să-și dezvolte abilitățile de comunicare, inclusiv abilitățile de a pronunța sunete, de a înțelege și de a folosi cuvinte și de a îmbunătăți abilitățile de comunicare socială. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că copilul dumneavoastră are dificultăți în dezvoltarea vorbirii, ar trebui să luați în considerare consultarea unui terapeut de vorbire sau a unui logoped pentru a evalua abilitățile de comunicare ale copilului și a furniza îndrumări și tratament corespunzătoare.

Citeste Câte cuvinte știe un copil la diverse vârste - sfatul logopedului

Despre dezvoltarea vorbirii la copii, citeste și

Întârzierea de vorbire: simptome, cauze și cum ne ajutăm copilul

Cititul ACELEIAȘI cărti îl face pe copil mai deștept - chiar dacă pe tine te înnebunește: 6 beneficii ale lecturii repetitive 

De ce copilul știe atat de puține cuvinte?

autor: Desprecopii.com

Material realizat in colaborare cu dna Elvira Diaconu, Logoped specialist  - Bucuresti

Toate drepturile rezervate © 2024

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII