Cand lipsa somnului ne poate afecta sanatatea - ce e de facut

Cand lipsa somnului ne poate afecta sanatatea

Cand lipsa somnului ne poate afecta sanatatea - ce e de facut

Un somn insificient este daunator sanatatii. Din pacate, multe din costurile lipsei de somn trec neobservate. Afectiuni medicale, cum ar fi obezitatea, diabetul si bolile cardiovasculare, se dezvolta pe perioade lungi de timp si rezulta dintr-o serie de factori, cum ar fi genetica, nutritie deficitara si lipsa  exercitiilor fizice. Somnul insuficient a fost, de asemenea, legat de aceste probleme si nu numai, fiind considerat un factor de risc important.

Gama Bien Dormir® vine in ajutorul persoanelor cu dificultati de adormire, ameliorand astfel de probleme.

- veti citi:
Somnul este necesar sanatatii noastre
Cum ne afecteaza lipsa somnului suficient
Evaluarea riscurilor
Tu ce faci in pat? - video
Gama Bien Dormir® vine in ajutorul persoanelor cu dificultati de adormire
Mamicile si stresul - de ce nu trebuie sa ii ignoram semnele si 8 moduri de a-l tine sub control
Despre somn

Somnul este necesar sanatatii noastre

Somnul este unul dintre primele lucruri pe care il alegem cand ne simtit extenuati si stresati. Insa multe femei privesc somnul ca pe un lux si cred ca beneficiile  limitarii orelor de somn la intrec pe cele ale unei nopti dormite integral.

Poate de aceea, ignoram uneori potentialele consecinte pe care lipsa somnului le aduce sanatatii, dar si afectarea pe termen lung a productivitatii unei persoane.

Cum ne afecteaza lipsa somnului suficient

Multe din costurile lipsei de somn trec neobservate. Afectiuni medicale, cum ar fi obezitatea, diabetul si bolile cardiovasculare, se dezvolta pe perioade lungi de timp si rezulta dintr-o serie de factori, cum ar fi genetica, nutritie deficitara si lipsa  exercitiilor fizice. Somnul insuficient a fost, de asemenea, legat de aceste probleme si nu numai, fiind considerat un factor de risc important. Desi oamenii de stiinta au inceput sa identifice legaturile dintre privarea orelor de somn si boala, cei mai multi experti au ajuns la concluzia ca o noapte dormita integral, poate fi la fel de importanta pentru sanatatea si bunastarea noastra, asemenea nutritiei si exercitiilor fizice.

Evaluarea riscurilor

Este complicat sa determinam riscurile prezentate de lipsa odihnei. Conditiile medicale se dezvolta lent si au multipli factori de risc. Ceea ce stim este ca mai putin de 8 ore de somn pe noapte, pare sa creasca riscul de a dezvolta o serie de afectiuni medicale. Rezultatele studiului de mai jos, arata ca reducerea orelor de somn - chiar si cu 2 sau 3 ore  pe noapte - poate avea consecinte dramatice de sanatate.

Obezitatea - Mai multe studii au gasit o legatura intre lipsa orelor de somn si cresterea in greutate. De exemplu, un studiu a constatat ca persoanele care au dormit mai putin de 6 ore pe noapte, au fost mult mai probabil sa aiba exces de greutate corporala, in timp ce persoanele care au dormit o medie de 8 ore pe noapte, au avut cea mai scazuta grasime corporala. Un alt studiu a constatat ca bebelusii care au probleme de somn sunt mult mai susceptibili sa devina obezi mai tarziu in copilarie, in comparatie cu cei care dorm bine.

Diabetul - Studiile au aratat ca persoanele care au raportat mai putin de 5 ore dormite pe noapte au avut un risc foarte crescut de a dezvolta diabet de tip 2. Din fericire, studiile au constatat, de asemenea, ca imbunatatirea somnului poate influenta in mod pozitiv controlul glicemiei si reduce efectele diabetului de tip 2.

Boli cardiovasculare si hipertensiune - Un studiu recent a constatat ca si o noapte cu ore de somn modeste - 6 sau 7 ore pe noapte - a fost asociata cu un risc foarte crescut de calcifiere a arterei coronare, un viitor atac de cord, dar si de moarte din cauza bolilor de inima. Tot mai multe dovezi arata conexiuni intre lipsa somnului si apnee obstructiva de somn, boli cardiovasculare, inclusiv hipertensiune arteriala, accident vascular cerebral, boli cardiace coronariene si batai neregulate ale inimii.

Imunitatea - Interactiunile dintre somn si sistem imunitar au fost bine documentate. Privarea de somn creste nivelul multor mediatori inflamatorii si infectii. In timp ce oamenii de stiinta de abia au inceput sa inteleaga aceste interactiuni, ei ne informeaza ca privarea de somn poate reduce capacitatea de a rezista la diverse infectii (ca de ex. o raceala comuna).

Raceala comuna - Intr-un studiu recent, persoanele care au in medie mai putin de 7 ore de somn pe noapte, au aproximativ de trei ori mai multe sanse de a dezvolta simptomele unei raceali, in comparatie cu voluntarii de studiu care au dormit 8 ore pe noapte. Deci, cu cat dormi mai bine, cu atat riscul de a te imbolnavi scade. 

Tu ce faci in pat? - video

Deloc surprinzator, aceste potentiale efecte negative asupra sanatatii se pot acumula pana la cresterea costurilor de ingrijire a sanatatii si scaderea productivitatii. Mai important, somnul insuficient poate afecta in cele din urma speranta de viata si bunastarea zilnica. O analiza a datelor din trei studii separate, sugereaza ca 5 sau mai putin de 5 ore de somn pe noapte pot creste riscul  mortalitatii cu pana la 15%.

Gama Bien Dormir® vine in ajutorul persoanelor cu dificultati de adormire

Gama Bien Dormir® vine in ajutorul persoanelor cu dificultati de adormire, ameliorand astfel de probleme. La baza elaborarii gamei Bien Dormir® se gasesc extracte naturale standardizate, atent selectate pentru a conferi un somn linistit, odihnitor, fiziologic. Ele nu dau dependenta si pot fi utilizate continuu o perioada mare de timp (4 saptamani). Mai multe detalii aici.


Mai multe detalii aici.

Bien Dormir Melatonina Forte are in compozitie, pe langa melatonina (hormonul somnului si al tineretii), musetel, care contribuie la instalarea unei stari de calm si relaxare, si passiflora, care ajuta la indepartarea starilor de tensiune nervoasa si stres, a durerilor gastrointestinale provocate de nervozitate, responsabile pentru dificultatile de adormire. Mai multe detalii aici.


Mai multe detalii aici.


Bien Dormir Melatonina Forte este indicat persoanelor care lucreaza pe timp de noapte sau in conditii de iluminare artificiala, care schimba fusul orar, care sunt suprasolicitate in urma unui efort fizic sau intelectual intens, celor care se confrunta cu oboseala cronica, datorata privarii repetate de somn si varstnicilor, la care secretia fiziologica de melatonina este redusa.


Mai multe detalii aici.

Pentru persoanele care se confrunta cu tulburari ale duratei si calitatii somului sau cu insomnii cauzate de stari de neliniste, stres sau tensiune nervoasa a fost conceput special Bien Dormir Valeriana Forte, care are in compozitie, pe langa extract standardizat de valeriana, si extract standardizat de passiflora si de musetel.

Mamicile si stresul - de ce nu trebuie sa ii ignoram semnele si 8 moduri de a-l tine sub control

Stresul, obseala, nelinistea, anxietate, oboseala cronica ... fac parte din neplacerile meseriei de mama. Iar, cu cat ne dam seama cat mai devreme ca suntem victima stresului, cu cat mai repede putem lupta cu succes impotriva sa...

Iata de ce nu trebuie sa ignoram semnele stresului si 8 moduri de a-l tine sub control.

Despre somn  - merita citit si:

9 Moduri de a-ti transforma dormitorul intr-o oaza de somn
7 sfaturi pentru somnul din al treilea trimestru de sarcina
Folosirea somniferelor in timpul sarcinii: riscuri si atentionari
Insomnia: Mituri si Realitati
8 remedii naturale pentru insomnie  

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com 
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2017
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Stres

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII