Fitoterapia pentru un somn de calitate la copii

Fitoterapia pentru un somn de calitate la copii

Fitoterapia pentru un somn de calitate la copii

Pe scurt

  • Exista multe motive pentru care copiii adorm greu sau se trezesc in timpul somnului. Fie ca sunt bebelusi, prescolari sau adolescenti, somnul este important si trebuie respectat.


    De asemenea, majoritatea copiilor au momente cand atentia sau comportamentul sunt de necontrolat. De la joaca plina de exuberanta pana la dezinteresul aratat temelor pentru acasa, parintii trebuie sa gaseasca solutii creative pentru a mentine viu interesul copiilor lor asupra sarcinilor pe care le au.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Ce facem cand ne confruntam cu un copil ce sufera de tulburare de somn?
Cum imbunatatim somnul bebelusului
Cateva sfaturi pentru a ajuta bebelusul sa doarma
Sfaturi pentru parinti cu copii hiperactivi
Stiti cat de mult somn e suficient?
O rutina de somn fara ecrane

Ce facem cand ne confruntam cu un copil ce sufera de tulburare de somn?

Copiii mici si prescolari pot fi iritabili daca nu au dormit suficient - si acest lucru poate determina un copil agitat sa se impotriveasca somnului chiar mai mult. Copiii mici si prescolari au nevoie de 11 pana la 14 ore de somn din cele 24, aceste ore incluzand si somnul de dupa amiaza. La aceasta varsta, este important sa formati copilului un program regulat de culcare, trezire si somn de dupa amiaza, al meselor si al perioadei de joaca.

Daca celor mai multi micuti, pana la varsta de 4,5 ani le sunt permise si tolerate comportamentele hiperactive, odata cu inaintarea in varsta, marea majoritatea a copiilor ar trebui sa fie capabili sa-si gestioneze aceste impulsuri. De multe ori, in spatele acestor comportamente se ascund nemultumiri si frustrari ale copiilor pe care acestia nu le pot exterioriza. Un bun remediu este ANSIODEP - De prima intentie pentru calmarea starilor de agitatie a sugarilor si copiilor hiperactivi. Combinatia sinergica de fitoextracte din sirop are actiune dubla asupra organismului, respectiv de favorizare a somnului, in timpul noptii, si de reducere a hiperexcitabilitatii si crearea unei stari de bine fizice si psihice, in timpul zilei.

Ansiodep este indicat in:

- Tratamentul hiperexcitabilitatii si hiperactivitatii, la copii
- Tratamentul starilor de agitatie
- Tratamentul tulburarilor de somn

Fie ca este vorba de anxietatea legata de separare, lipsa rutinei, sau doar dorinta de a controla mediul inconjurator, unii copii se opun orei de somn inventand motive sa adoarma cat mai tarziu. Ei ar putea solicita o poveste in plus, invoca setea sau o excursie la baie. Mergeti in camera lui si fiti stricti, dar linistitori. Vizitele dumneavoastra ar trebui sa fie din ce in ce mai scurte, de fiecare data. Dati-le de ales in ceea ce priveste ordinea activitatilor de dinainte de somn, dar nu si ora de culcare.

Cum imbunatatim somnul bebelusului

Somnul bebelusului este un subiect foarte important pentru proaspetele mamici. Si atat de real. Desigur, orice proaspat mamica se intreaba ce ar trebui sa faca pentru ca bebelusul ei draga sa doarma mai bine, mai repede si mai mult ....

Cu ajutorul Ansiodep sirop veti putea reduce starile de agitatie, favorizand somnul, scade nivelul de agitatie si hiperactivitate, sustine somnul natural, fara a genera somnolenta. Si cel mai important: Nu creeaza dependenta!

Cateva sfaturi pentru a ajuta bebelusul sa doarma:

 Pastrati cat mai scurta distanta pana la patut, asa incat sa nu va fie prea greu sa o parcurgeti cu copilul adormit in brate
 Lasati copilul din brate foarte incet, in asa fel incat contactul cu corpul dvs. sa nu se intrerupa brusc
 Asigurati-va ca bebelusul se simte bine in locul in care doarme
 Nu il inveliti cu plapuma - aceasta nu permite o aerisire suficienta si poate incalzi copilul prea tare
 Este recomandat sa culcati sugarul foarte mic pe o parte si sa schimbati partea pe care sta dupa fiecare masa
 Pastrati o temperatura optima pentru camera copilului: 17 grade
 Pastrati camera bine aerisita si fara nici o urma de fum
 Creati si urmariti o rutina de mers la culcare
 Pastrati orarul activitatilor zilnice constant
 Dati-i sansa sa adoarma singur
 Hraniti-l, faceti o mica pauza, apoi culcati-l

Sfaturi pentru parinti cu copii hiperactivi

Somnul este foarte important pentru copii si poate avea efecte majore asupra dezvoltarii sale. Privarea de somn poate duce la iritabilitate, lipsa de concentrare si hiperactivitate. Cum pot imbunatati parintii somnul copilului si reduce hiperactivitatea acestuia? Iata cateva sfaturi simple:

- Ofera copilului structura
- Acorda-i atentie pozitiva
- Elimina sursele care genereaza agitatia copiilor
- Fii consecvent
- Nu exagera cu pedepsele
- Cunoaste-ti copilul
- Parintii, coechipieri in educatia copilului
- Bucura-te de copil

Incercati cu incredere Ansiodep - acesta este folosit cu succes in cazuri de agitatie, anxietate si hiperexcitabilitate sau la pacienti cu simptome de somatizare a anxietatii. Este foarte utilizat in pediatrie intrucat nu are efecte adverse tipice anxioliticelor de sinteza, cum ar fi dependenta, somnolenta pe timpul zilei. Noaptea induce un somn restaurator, iar in timpul zilei contribuie la reducerea starilor de iritabilitate si nervozitate.

Stiti cat de mult somn e suficient?

Motaie copilul la "birou"? 10% dintre copii sunt atat de obositi, incat adorm in timpul scolii. Scolarii cu varsta cuprinsa intre 5 si 10 ani au nevoie de cel putin 10 ore de somn pe noapte. Ei ar trebui sa adoarma in jumatate de ora seara si sa se trezeasca cu usurinta dimineata ca sa-si inceapa ziua.

O rutina de somn fara ecrane

Cu acces constant la telefoane, computere si jocuri video, adolescentii pot fi tentati sa scrie mesaje, sa vorbeasca pe messenger, sau sa se joace in loc sa doarma. Dar, ca toti copiii si adultii, adolescentii au nevoie de o rutina de relaxare inainte de culcare. Electronicele interactive care le tin creierul activ, ii vor face sa nu adoarma prea curand. Pastrati televizoarele, calculatoarele si telefoanele in afara dormitorului si nu lasati adolescentul sa le foloseasca tarziu, noaptea.  

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII