Laptele de vaca versus laptele de capra - comparatie nutritiva infografic

Laptele de vaca versus laptele de capra - comparatie nutritiva infografic

Laptele de vaca versus laptele de capra - comparatie nutritiva infografic

Laptele de capra are mai multe calorii decat laptele de vaca si este este mai bogat in grasimi saturate. Laptele de capra contine ceva mai putin zahar decat laptele de vaca. Laptele de capra are mai mult calciu decat laptele de vaca - ceea ce este benefic pentru oase. Laptele de capra are mai mult magneziu decat laptele de capra stimuland imunitatea. Pe de alta parte, laptele de vaca contine mai mult magneziu si mai mult acid folic. Laptele de vaca contine mai mult seleniu si mai multa Vitamina B2 - decat laptele de capra.

Iata un infografic complet: Laptele de vaca versus laptele de capra.

- veti citi:
Cateva dintre beneficiile de sănătate oferite de laptele de capră
Laptele de vaca versus laptele de capra - comparatie nutritiva infografic
Laptele de capra in alimentatia copilului
Cand dam lapte de vaca bebelusului?

Cateva dintre beneficiile de sănătate oferite de laptele de capră

- este o alternativă mai bună la laptele de vacă,
- poate reduce inflamațiile,
- poate fi mai ușor de digerat,
- are cantități mari de aminoacizi având mai multe grăsimi nesaturate,
- are un nivel scăzut de colesterol,
- reduce probleme gastrice
- contine un calciu mai usor de absorbit in organism,

Laptele de vaca versus laptele de capra - comparatie nutritiva infografic

Asadar, laptele de capra are mai multe calorii decat laptele de vaca, este mai bogat in grasimi saturate. Laptele de capra contine ceva mai putin zahar decat laptele de vaca. Laptele de capra are mai mult calciu decat laptele de vaca - ceea ce este benefic pentru oase. Laptele de capra are mai mult magneziu decat laptele de capra stimuland imunitatea. Pe de alta parte, laptele de vaca contine mai mult magneziu si mai mult acid folic. Laptele de vaca contine mai mult seleniu si mai multa Vitamina B2 - decat laptele de capra.

Laptele de capra in alimentatia copilului

Laptele de capra este mai usor de digerat decat laptele de vaca fiind din punct de vedere chimic mai apropiat de laptele uman. Laptele de capră poate fi mai puțin toxic în comparație cu laptele de vacă din cauza lipsei de ingrediente nocive, precum hormoni de creștere bovini, antibiotice și conservanți chimici din lapte.

Laptele de capra este considerat una dintre cele mai bune alternative pentru laptele de vacă. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care au probleme cu laptele de vacă, cum ar fi alergiile, intoleranța la lactoză etc.

.Iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale consumului de lapte de capră, în special pentru copii citeste in continuare aici >
 

Cand dam lapte de vaca bebelusului?

De ce nu se da lapte de vaca la bebelusi, pana la 12 luni? Exista mai multe motive pentru care se intarzie introducerea laptelui de vaca la copiii ce nu au implinit inca un an.

Bebelusii nu pot digera laptele de vaca la fel de complet sau de usor ca laptele matern sau formula. Laptele de vaca contine concentratii ridicate de proteine ​​si minerale, care pot obosi  rinichii imaturi ai bebelusului. In plus, laptele de vaca nu are valorile necesare de fier, vitamina C, si alte elemente nutritive pentru sugari.

Acesta poate provoca chiar anemie feripriva la unii copii, deoarece proteinele ​​din laptele de vaca pot irita mucoasa sistemului digestiv, ceea ce duce la scaune cu sange. In cele din urma, laptele de vaca nu ofera cele mai sanatoase tipuri de grasimi pentru copiii in crestere citeste in continuare pe pagina urmatoare. 

autor: Milena Sadova, Senior Editor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2017
referinte: parentinghealthybabies.com

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII