Cand copilul nu este un talent sportiv

Cand copilul nu este un talent sportiv

Cand copilul nu este un talent sportiv

  • In unele familii, copiilor talentati la sport li se acorda atat de multa atentie, incat fratii non-sportivi se pot pierde in fundal. Acest lucru este foarte probabil sa se intample atunci cand parintii sunt ei insisi implicati in sport si premiaza realizarile atletice. Asta insa poate fura din atentia oferita copilului care nu exceleaza la sport ...

in acest articol veti citi mai multe despre:
Si non-sportivii au nevoie de atentie!
Gaseste ceva special de iubit si sarbatorit la fiecare dintre copiii tai
Toti copiii merita timp de calitate impreuna cu parintii lor
Cum te poti asigura ca toti copiii tai primesc atentie?

Copilul care nu este un talent la sport ...

Copiii si adolescentii care sunt sportivi de talentati si sportivi nu au nici o problema in a obtine foarte multa atentie din partea parintilor. In unele familii, copiilor talentati la sport li se acorda atat de multa atentie, incat fratii non-sportivi se pot pierde in fundal. Acest lucru este foarte probabil sa se intample atunci cand parintii sunt ei insisi implicati in sport si premiaza realizarile atletice.

Si non-sportivii au nevoie de atentie!

Este important sa nu uiti ca toti copiii au nevoie de atentie, iubire si sprijin din partea parintilor. Cand copiii non-sportivi se simt impinsi in fundal, parintii se pot gasi in situatia de a avea de-a face cu gelozia, sentimente de respingere si stima de sine scazuta.

Gaseste ceva special de iubit si sarbatorit la fiecare dintre copiii tai

- Desi implicarea in sport este de incurajat si de valorificat, alte domenii de activitate ar trebui sa fie tratate in mod egal cu acesta. Sora sau fratele non-sportiv care munceste din greu la scoala, care are inclinatii muzicale sau care are talent in a-si face prieteni merita recunoastere si sprijin la fel ca cel sportiv.
- Comunica in mod clar ideea ca fiecare copil are daruri unice si calitati de care tu esti constient.
- Subliniaza faptul ca procesul cresterii implica aflarea activitatilor la care copiii se pricep cel mai bine si de care se bucura.
- Aprobarea fiecarui copil ca pe un individ pune bazele acceptarii de sine in fiecare dintre copiii tai.

Toti copiii merita timp de calitate impreuna cu parintii lor

Implicarea ta cu fiul sau fiica atletic/a poate varia, insa aproape sigur va fi nevoie de implicare si timp din partea ta. Acest lucru nu ar trebui sa iti distraga atentia de la momentele personale petrecute cu micutii non-sportivi din familia ta.

Cum te poti asigura ca toti copiii tai primesc atentie?

Pastreaza un jurnal a duratei timpului petrecut cu fiecare copil intr-o perioada de doua saptamani. S-ar putea sa fii surprins sa afli ca foarte mult timp este petrecut pe activitatile tanarului sportiv.

Rezerva-ti timp pentru activitatile si interesele fiecarui copil al tau. Dupa efectuarea acestui lucru, nici un copil din familie nu se va simti lasat pe dinafara.

De ce e important sa iti inscrii copilul la un sport de club: 6 beneficii

Practicarea unui sport in mod organizat poate face bine copilului in mai multe moduri. De la fotbal la scrima sau inot, sporturile ofera copiilor sanse de a dobandi si perfectiona aptitudini, de a lucra cu alti copii si cu antrenorii si de a lua parte la competitii intr-un mediu sigur. Sportul il ajuta in procesul de crestere s ii dezvolta spiritul sportiv de competitie si disciplina. Iata de ce credem ca este important sa iti inscrii copilul la un sport de club ... citeste mai departe

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte.
 

 

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Cand copilul nu este un talent sportiv.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

In floarea copilariei (4-12 ani)

In floarea copilariei (4-12 ani)

Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate.
Discutii generale

Discutii generale

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
La bucatarie

La bucatarie

Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!
PARENTING - sau despre meseria de parinte

PARENTING - sau despre meseria de parinte

Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII