7 trasaturi ale copiilor fericiti

7 trasaturi ale copiilor fericiti

7 trasaturi ale copiilor fericiti

Cresterea copiilor este o activitate grea si plina de responsabilitati iar oricine pretinde ca detine toate raspunsurile despre parentingul perfect vrea sa te exploateze din punct de vedere al marketingului. Sa ii cumperi cartea, sa ii urmaresti cursurile si sa ii oferi osanale....

In final, parentingul perfect este o abordare personala de educare echilibrata si responsabila a unui copil. Nici copiii si nici parintii nu sunt la fel. Insa in general,cam toata armata de auto intitulati 'experti in parenting' este de acord cu aceasta lista despre cele 7 trasaturi ale copiilor fericiti.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Sunt implicati social
Sunt activi din punct de vedere fizic, la fel si parintii lor
Nu se uita foarte mult la TV
Dorm foarte mult
Parintii lor ii sprijina emotional si academic
Familiile lor iau masa impreuna
Isi urmeaza pasiunile

Cine pretinde ca detine toate raspunsurile despre parentingul perfect vrea sa te exploateze din punct de vedere al marketingului

Cresterea copiilor este o activitate grea si plina de responsabiltiati, iar oricine pretinde ca detine toate raspunsurile despre parentingul perfect vrea sa te exploateze din punct de vedere al marketingului. Sa ii cumperi cartea, sa ii urmaresti cursurile si sa ii oferi osanale....

In final, parentingul perfect este o abordare personala de educare a unui copil. Nici copiii si nici parintii nu sunt la fel. Exista insa cateva lucruri pe care literatura le considera, in general, ca facand o diferenta in viata copiilor, desi copiii care nu le prezinta sunt greu de condamnat. (Exista, desigur, multe cai spre fericire.)

Iar din multitudinea de auto proclamati experti in parenting, iata niste trasaturi ale copiilor fericiti - pe care multi experti le accepta.

Copiii fericiti sunt implicati social

Psihologii sociali au presupus de foarte mult timp ca acei copii cu atitudini pozitive erau mai implicati din punct de vedere social.

In 2011, un studiu efectuat pe copiii prescolari a confirmat ideea, masurand modul in care copiii s-au raportat la fericirea sau nefericirea lor. Conform studiilor, copiii fericiti se implica devreme in viata sociala.

Copiii fericiti sunt activi din punct de vedere fizic, la fel si parintii lor

Persoanele active fizic si santoase tind sa fie mai fericite la orice varsta, cel mai probabil este ca acei copii care ies afara si se implica in activitati fizice tind sa aiba parinti activi fizic. Un studiu a descoperit o legatura directa intre parintii sedentari si copiii sedentari.

Copiii fericiti nu se uita foarte mult la TV

Cercetarile asupra sanatatii si a vietii copiilor cu venituri mici in familie au descoperit cativa factori care influenteaza puternic obezitatea, care la randul ei poate avea impact asupra fericirii. Cel mai important factor descoperit de cercetatori a fost disponibilitatea televizorului si a timpului petrecut in fata lui.

Copiii fericiti dorm foarte bine si sunt odihniti

In timp ce recomandarile exacte pentru cat de mult somn ar trebui sa obtina copiii pe noapte tind sa se schimbe, copiii bine odihniti tind sa fie mai sanatosi din punct de vedere fizic si mai putin stresati. Citeste Cand ar trebui sa mearga scolarul la somn: diagrama orei de culcare

Parintii lor ii sprijina emotional si academic

O verificare a stilurilor de parenting din Singapore si SUA a descoperit avantaje si dezavantaje ale stilurilor din fiecare cultura si s-a sugerat ca parintii implicati atat in viata academica, cat si in viata emotionala a copiilor lor formeaza tineri adulti bine pregatiti. Atat pentru viata cat si pentru p cariera de succes in viata.

Familiile lor iau masa impreuna

Care este un alt factor gasit ca avand impact asupra sanatatii si a bunastarii copiilor? Rutina precum luarea mesei impreuna in familie. Desigur, simpla servire a mesei impreuna cu familia nu va schimba vietile copiilor, insa construirea obiceiurilor sanatoase si a celor sociale o pot face.

Copiii fericiti isi urmeaza pasiunile

Un studiu a constatat ca micutii foarte realizati, de multe ori inteligenti, erau susceptibili de prezentarea unei trasaturi cheie: curajul. Dorinta de a-si urma pasiunile in ciuda obstacolelor ar putea fi cel mai important factor in obtinerea copiilor a ceea ce isi doresc de la viata pe termen lung. 

Hai si tu la discutia noastra pe forum Este copilul tau fericit? Sunt copiii tai fericiti?

Cum sa cresti un copil fericit: sfaturile unui psiholog celebru

Ce poate fi mai de pret pentru un parinte decat fericirea propriului copil? Nimic si nimeni nu poate da o satisfactie mai mare unui parinte decat faptul de a-si vedea copilul zambind. Reusim insa, ca parinti, sa fim intotdeauna creatorii fericirii copiilor nostri? Stim sa le dam aripi atunci cand au nevoie de ele, pentru a-i invata zborul spre fericire? Citeste mai departe …

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

autor: Xenia Radu. redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2017

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII