Cel mai greu job din lume: meseria de mama

Cel mai greu job din lume: meseria de mama

Cel mai greu job din lume: meseria de mama

De indata ce oamenii sunt intrebati care este este cea mai grea meserie, toti spun acelasi lucru: cea de medic.

Si totusi, cei mai multi stiu ca adevarul este altul: meseria de mama este cel mai greu job din lume.

 

in acest articol veti citi mai multe despre:
Care este cel mai greu job din lume atunci?
Meseria de mama...
Nici nu mai stiu de cate ori am vazut-o pe mama mea plangand
Asa ca, pentru mama mea: Iti multumesc!
Bucura-te de fiecare clipa cu copilul tau mamico
Despre meseria de mama

Meseria de mama versus meseria de medic

De indata ce oamenii sunt intrebati care este este cea mai grea meserie, toti spun acelasi lucru: cea de medic. Sunt medic si cred ca pot vorbi din experienta atunci cand spun DA. Fiind medic este una dintre cele mai dificile cariere. Exista nopti nedormite, nopti albe, suferinta, zile, daca nu saptamani, fara sa va vedeti familia. Un medic are responsabilitatea unei vieti omenesti in mainile sale. Este suficienta o greseala si pacientul moare.

Insa aici, povestea mea reala continua: in afara de meseria de medic ... (va rugam acum puneti o rafala de batai de toba) .... am si meseria de mama.

Care este cel mai greu job din lume atunci?

Nu e simplu deloc sa fii medic. Si ai o responsabiltiate imensa. O singura greseala si acea mama, tata, copil, prieten al unei persoane poate fi plecat dintre noi. De aceea, cand medicii spun ca trebuie sa-ti placa aceasta cariera, nu glumesc, trebuie sa adori aceasta cariera mai mult decat orice. Crezi ca este cea mai grea meserie din lume? Eu nu. Care este cel mai greu job din lume atunci?

Meseria de mama...

Suna putin ireal - dar pentru mine, meseria de mama este cel mai greu job din lume, dar acesta este adevarul. 

O mama trece prin aproape aceleasi experiente ca si un medic, noptile fara somn, noptile pline de plans, suferinta si chiar mai mult. Ea nu este responsabilia doar de un organ al copilului, ci de supravegherea, cresterea si ingrijirea acestuia. Sanatatea, bunastarea, scoala, valorile si moralul, respectul pe care il are copilul si multe altele. O eroare si copilul poate merge pe un drum gresit. Acesta poate alege drumul drogurilor, sau isi poate pierde obiectivele / ambitia de a se stradui. Una este sa fii un bun medic, sa tratezi o boala sau sa elimini o tumoare. Medicii au indrumare. Pentru mame, nu exista un manual care sa iti explice pas cu pas cum sa fi o mama buna, exista numai dragostea si "instinctul matern", asa cum il numesc multe mame.

Pe deasupra, mamele cantaresc intreaga lor viata erorile/greselile copilului lor, dar si succesele. Meseria de mama nu este usoara, este cea mai grea meserie din lume care nu are instructiuni sau manual.

Nici nu mai stiu de cate ori am vazut-o pe mama mea plangand...

Nici nu mai stiu de cate ori am vazut-o pe mama mea plangand din cauza fratilor mei sau a mea. Din pacate, de prea multe ori pentru a conta. Ca femeie, nu sunt sigura daca as putea sa iau o astfel de sarcina, dar sunt fericita sa spun ca mama mea a creat o tanara independenta care este gata sa-si asume o cariera medicala cu forta maxima si sa aiba grija de familia ei.

Asa ca, pentru mama mea: Iti multumesc!

La fel si tuturor marilor mamici de acolo, va multumesc pentru ca ati imbratisat aceasta meserie!

Frustrarile si fericirile unei mame

Sunt mama... si asta mi-a schimbat complet viata. Sunt mama… si asta ma face sa scot la iveala tot ce am mai bun in mine. Sunt mama... si sunt fericita. – variatii pe aceeasi tema in nuante diferite, izvorate din culoarea pe care sufletul meu o are in fiecare clipa – mereu aceeasi, dar uneori atat de intensa, incat mi-e greu mie insami sa o disting in lumina existentei mele cotidiene. Despre fericirile si frustrarile unei mame aici ...

Bucura-te de fiecare clipa cu copilul tau mamico pentru ca fericirea unei mame vine din lucrurile simple

”Bucura-te de fiecare clipa cu copilul tau, cresc atat de repede...” spun toti prietenii cu copii mai mari inca de cand l-ai adus acasa pentru prima oara. Doamne, ce dreptate aveau. Pe de o parte, cu oboseala, stresul și tăvălugul emoțional al primelor săptămâni, simți că niciodată nu-ți vei aparține tu ție din nou cu adevărat. Că niciodată nu vei mai merge la toaletă fără spectatori. Că niciodată nu vei mai dormi patru ore legate. Că sânii tăi nu vor mai fi niciodată altceva decât sursă de hrană. Timpul trece leneș, în aceeași rutină care te obosește, te transformă într-un roboțel care nu face altceva toată ziua decât să alăpteze, să schimbe funduri de bebeluș, să legene prunci semiadormiți și să cânte, până la senzația de saturație maximă, ”bate vântul frunzele” ... articolul complet AICI

 

Numai mamele pot intelege: 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata

Se spune ca uitarea este binecuvantare. Si cred ca asa este, probabil mama natura a randuit uitarea in mintea oamenilor pentru a-i ajuta sa treaca peste experiente dureroase, pentru a le regenera spiritul si a le face loc pentru noi amintiri. Insa exista lucruri pe care nu vreau sa le uit, indiferent de anii pe care-i voi mai aduna...

Motivul pentru care amintirile acestea mi s-au lipit de cele mai intime structuri ale memoriei mele, de unde n-ar putea fi vreodată înlăturate fără daune ireversibile, ține de mai mulți factori. Pe de o parte, sunt amintiri pe care nu le pot uita la modul obiectiv, așa cum n-ai putea vreodată uita să te trezești dimineața. Sunt momente de viață care mi-au fundamentat noua identitate de mamă, care au format, într-o țesătură complicată și nebănuită, big-bangul care a dus la nașterea universului meu matern.

Dar poate ca numai mamele pot intelege asta. Citeste 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata... 

Despre meseria de mama, merita citit si:

Copiii si limbile straine: atitudine si necesitate actuala
Ce citeste copilul tau? Sugestii pentru lecturile copilariei
Unde au disparut idolii muzicali?
Curatenia de Pasti si Saptamana Patimilor
Dincolo de iubire intr-o alta dimensiune
Dorintele unei mame de 1 iunie
Ceea ce nu am anticipat inainte de a deveni mama unui baiat
O vara retro pentru copilul meu: cum ar putea fi
Impresii de pe insula in care nimeni nu m-a vazut plangand
 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

semneaza o mamica care citeste des Desprecopii - toate drepturile rezervate 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII