DORMI bine, EȘTI bine: 7 soluții eficiente pentru un somn mai bun

Dormi bine, esti bine: 7 solutii eficiente pentru un somn mai bun

DORMI bine, EȘTI bine: 7 soluții eficiente pentru un somn mai bun

Un somn mai bun este o doză de sănătate. Mai important, somnul insuficient poate afecta in cele din urmă speranța de viață și bunastarea zilnică. In timp ce este posibil să nu poți controla factorii care interferează cu somnul, poți adopta obiceiuri care să incurajeze un somn mai bun.

• Iată 7 soluții eficiente pentru un somn mai bun.

Adormi greu? Te foiesti la nesfarsit in pat noaptea si auzi cum ticaie ceasul?

Adormi greu? Ei bine, nu esti condamnat sa te foiesti in fiecare noapte.

Ia in considerare cateva sfaturi simple pentru un somn mai bun, de la stabilirea unui program de somn pana la includerea activitatii fizice in rutina zilnica.

Gandeste-te la toti factorii care pot interfera cu un somn bun de noapte - de la stresul profesional si responsabilitatile familiale, pana la provocari neasteptate, cum ar fi bolile. Nu e de mirare ca un somn de calitate este uneori evaziv.

In timp ce este posibil sa nu poti controla factorii care interfereaza cu somnul, poti adopta obiceiuri care sa incurajeze un somn mai bun.

Incepe cu aceste 7 sfaturi simple:

1. Tine-te de un program de somn

Pastreaza nu mai mult de 8 ore pentru somn. Cantitatea recomandata de somn pentru un adult sanatos este de cel putin 7 ore. Majoritatea oamenilor nu au nevoie de mai mult de 8 ore pentru a atinge acest obiectiv.

Incearca si pastreaza un program regulat de somn, mergi la culcare la aceeasi ora in fiecare seara. Incearca sa limitezi diferenta din programul tau de somn in timpul saptamanii si weekend-uri pana la cel mult o ora. Fiind consistent, intaresti ciclul de somn-trezire al organismului.

Daca nu adormi in aproximativ 20 de minute, paraseste dormitorul si fa ceva relaxant. Citeste sau asculta muzica linistitoare. Du-te inapoi in pat cand esti obosit. Repeta procedeul dupa cum este necesar.

2. Acorda atentie la ceea ce mananci si bei

Sa nu mergi in pat flamand sau prea plin. In special, evita mesele grele sau mari cu cateva ore inainte de culcare. Disconfortul ar putea sa te tina treaz.

Nicotina, cofeina si alcoolul merita precautie. Efectele stimulative ale nicotinei si cofeinei necesita ore sa se desprinda si iti pot deranja un somn bun. Si chiar daca alcoolul te poate face sa te simti somnoros, acesta iti poate intrerupe somnul mai tarziu in noapte.

3. Creeaza un mediu odihnitor

Creeaza o camera ideala pentru somn. Adesea, asta inseamna sa fie racoroasa, intunecata si linistita. Expunerea la lumina ar putea face mai dificila adormirea. Evita utilizarea prelungita a ecranelor cu emisie de lumina chiar inainte de culcare. Ia in considerare folosirea unor draperii groase si inchise la culoare, a dopurilor pentru urechi, a unui ventilator sau a altor dispozitive pentru a crea un mediu care sa corespunda nevoilor.

Efectuarea unor activitati de calmare inainte de culcare, cum ar fi o baie sau utilizarea unor tehnici de relaxare, ar putea promova un somn mai bun.

4. Limiteaza orele de somn pe timpul zilei

Somnul din timpul zilei poate interfera cu somnul din timpul noptii. Daca alegi sa tragi un pui de somn, limiteaza-te pana la 30 de minute si evita sa dormi mai tarziu in cursul zilei.

Daca lucrezi noptile, cu toate acestea, ar putea fi necesar sa tragi un pui de somn mai tarziu in cursul zilei, inainte de a merge la locul de munca.

5. Include activitatea fizica in rutina zilnica

Activitatea fizica regulata poate promova un somn mai bun. Evita insa sa faci prea mult sport inainte de culcare.

Timpul petrecut afara, in aer liber, poate fi de asemenea util.

6. Gestioneaza-ti grijile

Incearca sa iti rezolvi ingrijorarile sau preocuparile inainte de culcare. Incearca si lasa-ti grijile pe maine.

Gestionarea stresului ar putea ajuta. Incepe cu elementele de baza, cum ar fi organizarea, stabilirea prioritatilor si delegarea sarcinilor. Meditatia poate, de asemenea, usura anxietatea.

7. Ia un Bien Dormir®

Gama Bien Dormir® vine in ajutorul persoanelor cu dificultati de adormire, ameliorand astfel de probleme. La baza elaborarii gamei Bien Dormir® se gasesc extracte naturale standardizate, atent selectate pentru a conferi un somn linistit, odihnitor, fiziologic. Ele nu dau dependenta si pot fi utilizate continuu o perioada mare de timp (4 saptamani). Mai multe detalii despre aceasta gama aici.

somn bien dormir
Mai multe detalii aici.

BIEN DORMIR RAPID este un produs cu ingrediente active 100% naturale, concentrat, care vine in ajutorul persoanelor cu tulburari ale duratei si calitatii somnului sau insomniile cauzate de starile de neliniste, stres, tensiune nervoasa. Mai multe detalii aici.

somn bien dormir


BIEN DORMIR FORTE  este un produs cu ingrediente active 100% naturale, concentrat, care vine in ajutorul persoanelor care lucreaza pe timp de noapte sau in conditii de iluminare artificiala, care schimba fusul orar, persoanelor suprasolicitate, in urma unui efort fizic sau intelectual intens, cu oboseala cronica, datorata privarii repetate de somn. Mai multe detalii aici.

Sfatul nostru:

Aproape toata lumea are ocazional o noapte fara somn - dar daca ai adesea probleme de somn, contacteaza medicul. Identificarea si tratarea cauzelor care stau la baza te poate ajuta sa beneficiezi de un somn mai bun pe care il meriti.

Deloc surprinzator, aceste potentiale efecte negative asupra sanatatii se pot acumula pana la cresterea costurilor de ingrijire a sanatatii si scaderea productivitatii. Mai important, somnul insuficient poate afecta in cele din urma speranta de viata si bunastarea zilnica. O analiza a datelor din trei studii separate, sugereaza ca 5 sau mai putin de 5 ore de somn pe noapte pot creste riscul  mortalitatii cu pana la 15%. 

Despre somn  - merita citit si:

9 Moduri de a-ti transforma dormitorul intr-o oaza de somn
7 sfaturi pentru somnul din al treilea trimestru de sarcina
Folosirea somniferelor in timpul sarcinii: riscuri si atentionari
Insomnia: Mituri si Realitati
8 remedii naturale pentru insomnie   

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Stres

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII