Iritația de scutec a bebelușului - iată cum o putem trata cu ulei de cocos

Iritatia de scutec a bebelusului - iata cum o putem trata cu ulei de cocos

Iritația de scutec a bebelușului - iată cum o putem trata cu ulei de cocos

Aproape toți bebelușii suferă de iritație de scutec sau erupții cutanate la un moment dat în viața lor, chiar și după ce părinții au luat toate măsurile de precauție posibile. Dupa cum sugereaza si numele, este o eruptie cutanata care apare in zona inghinala a copilului. Este mai mult o eruptie rosie care se poate raspandi daca este lasata netratata.

→ Uleiul de cocos acționează ca o barieră și previne iritarea ulterioară. Acesta hrănește și tratează pielea iritată. Iată cum putem trata iritația de scutec a bebelușului cu ulei de cocos.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cum utilizam uleiul de nuca de cocos pentru iritatia de scutec?
Care este cauza iritatiei de scutec?
Iritatia produsa de scutece: cauze si tratament
10 sfaturi pentru prevenirea iritatiei de scutec

Iritatia de scutec este foarte comuna la bebelusi

O iritatie de scutec  este o eruptia cutanata ce poate afecta bebelusul din cauza scutecelor (evident) sau urinarii frecvente.

Aproape toti bebelusii sufera de eruptii cutanate la un moment dat in viata lor, chiar si dupa ce parintii au luat toate masurile de precautie posibile. Dupa cum sugereaza si numele, este o eruptie cutanata care apare in zona inghinala a copilului. Este mai mult o eruptie rosie care se poate raspandi daca este lasata netratata.

Uleiul de cocos actioneaza ca o bariera si previne iritarea ulterioara. Acesta hraneste si trateaza pielea iritata. Spre deosebire de creme, uleiul de nuca de cocos nu distruge scutecele textile.

Cum utilizam uleiul de nuca de cocos pentru iritatia de scutec?

Aplicati un strat de ulei de nuca de cocos pe zona de scutec a bebelusului dupa ce ii faceti baie, in fiecare zi dar si dupa schimbarea scutecului.

Masati cu grija zona inghinala si in special pliurile unde apare de obicei iritatia.

Proprietatea hidratanta a uleiului de nuca de cocos ajuta la tratarea eruptiei cutanate, iar proprietatile antibacteriene vor impiedica aparitia ulterioara a acesteia.

Care este cauza iritatiei de scutec?

Cand microbii din scaunul copilului dvs. se amesteca cu urina, acestia descompun substantele chimice prezente in urina formand amoniac, care irita pielea bebelusului. Pana si cel mai absorbant scutec pastreaza o oarecare umiditate pe pielea delicata a copilului.

Desi un bebelus lasat prea mult timp intr-un scutec murdar este mai probabil ca va produce roseata de la scutec, iritatia produsa de scutece poate afecta pielea oricarui copil cu tegument deosebit de sensibil, chiar daca parintii sunt foarte constiinciosi in schimbarea scutecelui.

Copii care iau antibiotice pot face diaree (un efect advers al medicamentelor) ceea ce poate cauza iritatia produsa de scutec..

Iritatia produsa de scutece: cauze si tratament

Daca vezi bebelusul nefericit si plangacios, s-ar putea ca problema sa sa fie in scutec. Adica, sub scutecel, sa se afle o iritatie rosie ce ii produce usturime si discomfort. Simpla frecare sau umiditatea de la scutec pot produce iritatie sau pot fi rezultatul unei infectii. Aceasta este o problema foarte intalnita la generatia cu scutece ... citeste mai departe 


10 sfaturi pentru prevenirea iritatiei de scutec

Daca bebelusul plange e posibil ca problema sa fie o iritatie a funduletului ce ii produce usturime si discomfort. 

De cele mai multe ori iritatiile apar atunci cand scutecul retine umezeala sau caldura sau la contactul prelungit al acestuia cu pielea sensibila a bebelusului. In unele cazuri, iritatiile pot aparea si cand are loc o schimbare de alimentatie sau cand micutului tau ii cresc primii dintisori. Dermatita, sau iritatia provocata de scutec - este cea mai des intalnita problema a bebelusilor sub 2 ani si apare cel mai des in randul bebelusilor cu varsta intre 9 si 12 luni ... mai departe

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: redactor Alina Ciobanu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII