5 probleme in alaptare si solutii pentru rezolvarea lor

5 probleme in alaptare si solutii pentru rezolvarea lor

5 probleme in alaptare si solutii pentru rezolvarea lor

Alaptarea este un proces natural de alimentarea a bebelusului si ar trebui sa fie simplu, nu-i asa? Ei bine, la fel ca si mersul pe bicicleta, fiecare mamica trebuie sa invete sa alapteze cat mai eficient.

→ Iata o trecere in revista a celor mai intalnite 5 probleme in alaptare si solutiile lor.

veti citi
Alaptarea poate avea un inceput mai greu
1. Sfarcuri dureroase
2. Sfarcuri crapate sau ragade
3. Mastita si blocarea ductelor sanului
4. Angorjarea sanilor si o productie mare de lapte
5. O productie insuficienta de lapte

Laptele mamei este cea mai sanatoasa hrana pentru bebelus dar uneori alaptarea poate avea un inceput mai greu

La Desprecopii spunem ca laptele de san este un diamant de sanatate pentru bebelus pentru ca ofera bebelusului o crestere si o dezvoltare fizica si psihica armonioasa. Alaptatul ajuta mamele sa isi consolideze in timp legatura cu bebelusii - deoarece alaptand se elibereaza "hormonul iubirii". in acelasi timp, apropierea si intimitatea alaptarii intaresc afectiunea materna, insa uneori alaptarea poate fi ingreunata sau deficitara. Iata 5 dintre cele mai intalnite probleme in alaptare si solutiile lor.

1. Sfarcuri dureroase

E absolut normal ca sfarcurile sa fie usor dureroase in timp ce bebelusul suge insa daca durerea este mai lunga de un minut dupa ce bebelusul a inceput sa suga - de vina e probabil - atasarea incorecta la san.

Atasarea corecta la san este esentiala pentru o alaptare de succes. Bebelusii se nasc cu reflexul de supt, activitate pe care o intreprind cu mare placere inca din perioada intrauterina. Primul alaptat dupa nastere este un moment unic si minunat – incepe speciala interactiune dintre prospata mamica si copil. Aceasta experienta minunata poate fi uneori umbrita de teama pe care o puteti avea in ceea ce priveste abilitatea de a atasa copilul la san.

Exista cateva repere ce va pot ghida catre o atasare corecta. In primul rand, este foarte important sa va asezati intr-o pozitie confortabila, eventual cu spatele sprijinit. Apoi, aduceti bebelusul la nivelul sanului, cu fata catre san si pozitionati-l in asa fel incat urechea, umarul si soldul lui sa fie in linie dreapta. Pentru a sustine bebelusul va puteti ajuta de-o perna de alaptare. Prindeti sanul cu mana libera, avand degetele in forma literei C, cat mai departe de areola si mamelon. Atingeti usor buzele bebelusului cu mamelonul pentru a-l determina sa deschisa gurita. In momentul cand deschide gura larg (ce imita un cascat), cu o miscare blanda dar ferma apropiati-l de san astfel incat sa prinda nu doar mamelonul ci si cat mai mult din areola, deoarece la nivelul acesteia trebuie sa se faca presiunea pentru o buna ejectie a laptelui. Indiferent de pozitia in care alaptati, intotdeauna aduceti copilul catre san si nu invers. Odata atasat, barbia lui va fi lipita in totalitate lipita de san si varful nasului  atinge usor sanul. Citeste pe larg: Sfarcuri dureroase in timpul alaptarii? 7 sfaturi pentru a le calma si trata

2. Sfarcuri crapate sau ragade

Alaptarea la san poate fi dureroasa atunci cand mama se confrunta cu rani la sani. Numite ragade mamare, acestea sunt mici fisuri ale mamelonului produse in timpul alaptarii din diferite cauze - cele mai importante fiind atasarea incorecta la san a bebelusului si pozitia gresita in timpul alaptarii.

O igiena perfecta este esentiala. Intre sesiunile de alaptare, lasati sfarcurile sa se usuce sau daca purtati tampoane de san - schimbati-le frecvent.
E util sa aveti un sutien de alaptare - aceste sutiene sunt special concepute astfel incat sa asigure o ventilatie buna la sani. In plus, Folositi o crema protectoare cu lanolina.. Aplicati crema de fiecare data dupa alaptare.

3. Mastita si blocarea ductelor sanului

Pe langa frumusetea si intensittea actului in sine, alaptarea copilului poate avea si episoade mai putin placute. Mastita este o infectie bacteriana a sanului, care apare de obicei la mamele care alapteaza. Bacteria poate intra in san printr-o crapatura a pielii sau o rana din sfarc - producand infectie. Iata totul despre mastita la Desprecopii.

4. Angorjarea sanilor si o productie mare de lapte

Ajutor, am sanii umflati si angorjati - se plang unele proaspete mamici. Ei bine, acest lucru se intampla in mod normal la aproximativ trei zile dupa nasterea copilului. Si umflarea sanilor poate fi mai rea decat in ​​mod normal, daca ai avut fluide intravenoase in timpul travaliului. Poti folosi frunze de varza zdrobite puse in sutien intre alaptari, pentru a reduce umflarea, maseaza sanii usor cu mainile si alapteaza frecvent. Citeste Angorjarea sanilor este una din problemele alaptarii: cauze si ce e de facut

5. O productie insuficienta de lapte

Nu imi mai simt sanii plini! Mai am lapte? - se intreaba uneori mamicile. De obicei, acest lucru se intampla undeva dupa 6-10 saptamani de la nastere cand mamele sunt adesea preocupate de productia de lapte, pentru un motiv oarecare. In cele mai multe cazuri, este de fapt o veste buna. Asta inseamna ca sanii tai s-au ajustat pentru a satisface apetitul REAL al copilului tau. Trebuie doar sa monitorizezi greutatea, dar si numarul scutecelor udate de copil. Alaptarea la cerere a bebelusului si pomparea sanilor in timpul zilei - pot contribui la cresterea productie de lapte. Citeste mai mlte detalii la: Alaptarea si marirea productiei de lapte matern

Pentru a veni in intampinarea mamelor care alapteaza, pompele de san Spectra au functionalitati si caracteristici inovatoarea pentru a acoperi o arie cat mai larga de situatii.

Pompele electrice pentru san extrag rapid laptele si de obicei ofera mai multe optiuni decat pompele manuale.

Usurinta si eficienta sunt cele doua motive principale pentru care mamele aleg o pompa electrica pentru san.

Daca vreti sa va extrageti laptele mai des, poate pentru ca va intoarceti la munca sau aveti gemeni, puteti prefera o pompa electrica pentru san. Aceasta va permite sa extrageti mai mult lapte in mai putin timp, ceea ce este util cand sunteti mama ocupata.

Pompele electrice pentru san sunt usor de folosit, mai rapide decat alte metode de extragere a laptelui, au setari multiple, si cel mai important, pot fi duble, permitand extragerea laptelui simultan la ambii sani.

Extragerea laptelui cand nu sunteti acasa este foarte importanta - deci o pompa electrica dubla este solutia ideala. De citit cu multe detalii Alegerea unei pompe de san: criterii si intrebari de luat in considerare

Citeste si Produse care te ajuta sa-ti alaptezi bebelusul mai usor 

Ghid de alaptare

 Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII