Cele mai bune alimente pentru graviduțe

Cele mai bune alimente pentru gravidute

Cele mai bune alimente pentru graviduțe

In timpul sarcinii, viitoarea mamica are responsabilitatea de a manca si pentru bebelusul ei in formare. Tot ceea ce mananci poate afecta sanatatea fatului si este foarte important sa obtii toate vitaminele si mineralele necesare pentru a mentine sanatatea ta si a copilului in timpul sarcinii.

In timp ce multe viitoare mamici opteaza pentru vitaminele prenatale pentru a-si suplimenta dieta, in realitate nu exista niciun substitut pentru un regim alimentar echilibrat si sanatos. Iata care sunt cele mai sanatoase alimente in timpul sarcinii.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Fasolele (de toate tipurile)
Legumele cu frunze verzi
Carne slaba
Oua
Somon
Cartofi dulci
Alimentatia in timpul sarcinii: ghid complet
Sunt gravida, pot manca ...?
De ce sunt atat de importante primele 1000 de zile din viata unui copil

Exista alimente recomandate in timpul sarcinii?

Asadar care sunt cele mai bune alimente de consumat in timp ce esti insarcinata? Este mult mai simplu deccat ai putea crede! In linii mari, daca sunt sanatoase, sunt bune pentru tine si copilul tau. Totusi, exista cateva alimente pe care vei dori sa le eviti din motive variate. Iata care sunt alimentele cu valoare nutritionala ridicata, recomandate in timpul Odiseei Sarcinii - celor 40 de saptamani de sarcina.

Fasolele (de toate tipurile)

Femeile insarcinate au nevoie de multa proteina, iar fasolele sunt una dintre cele mai bune surse pentru aceasta! Fasole clasica, alba, neagra, pestrita, pinto; exista multe tipuri de fasole si toate sunt cu adevarat bune pentru tine si copilul tau.

Dintre toate legumele, fasolele sunt cele mai bogate in proteine si fibre. De asemenea, lintea este considerata ca fasole; numai o jumatate de cana iti completeaza necesarul zilnic de acid folic.

Si fibrele sunt foarte importante in timp ce esti insarcinata. Constipatia devine o problema in timpul sarcinii, iar fibrele sunt cel mai bun mod de a ajuta.

Legumele cu frunze verzi

Legumele ca varza, spanacul si mangoldul sunt saturate de minunate substante nutritive, precum vitamina A, C si K, dar si acid folic. Spanacul si varza gatite sunt surse grozave de atotimportantul fier, de care femeile insarcinate au nevoie din belsug. Exista un motiv pentru care Popeye le-a iubit atat de mult.

Aceste legume sunt usor de introdus in dieta ta. Incearca sa inlocuiesti salata de culoare verde inchis cu salata lettuce, sau adauga-le in sandwich-uri sau alte mese gatite!

Carne slaba

O alta sursa grozava de proteine! De asemenea, contine mult fier, atotimportant pentru mamele insarcinate. Cauta carnea slaba, nu pe cea grasa, si axeaza-te pe carnea alba, daca este posibil, in special carne de pui si carne de porc.

Daca te-ai decis sa consumi carne rosie, incearca sa o procuri pe aceea ce este etichetata ca fiind fara grasimi. Totusi, nu vei dori sa consumi carne procesata, mezeluri sau foarte multi hot-dogi. Nu numai ca prezinta un risc mare de paraziti, ca salmonella, insa ele in general nu sunt sanatoase si sunt pline de nitrati si sodiu, pe care vei dori sa ii eviti.

Oua

Ouale nu sunt numai o minunata sursa de proteine, ci au si alti nutrienti vitali precum fier si vitamina D. Unele oua sunt bogate si in Omega 3, dar cauta-le pe acelea la care este specificat in mod intentionat DHA, caci sunt cele mai bune pentru dezvoltarea copiilor.

Ouale sunt bogate si in colina, care ajuta la dezvoltarea copiilor si reduce riscul aparitiei defectelor de tub neural.

Multe femei insarcinate dezvolta o aversiune fata de carne in timpul sarcinii, fapt pentru care ouale sunt un substitut excelent. Daca te ingrijorezi cu privire la colesterol, sa stii ca ingrijorarea este in mare parte nejustificata.

In timp ce ouale au grasimi saturate, nu au foarte multe. Si intr-adevar contin colesterol, insa cel care se gaseste in mod natural in alimente nu are un efect foarte negativ asupra sanatatii tale.

Este usor sa introduci ouale in dieta ta, si sunt usor si simplu de facut atunci cand esti epuizata si nu-ti doresti decat ceva sa mananci. Trebuie doar sa fierbi sau sa bati un ou sau doua si ai obtinut o minunata gustare sanatoasa!

CIteste Așa verificăm dacă un ou este proaspăt - test usor

Somon

Alta sursa minunata de proteine si Omega 3, somonul este un aliment pe care toate femeile insarcinate ar trebui sa il consume. Somonul este si o sursa perfecta de vitamina B-6 si Potasiu. Acest peste gustos reprezinta o baza excelenta pentru orice dieta.

Nu te ingrijora in privinta mercurului; spre deosebire de alti pesti, somonul are cantitati reduse de mercur. Totusi, pentru siguranta, expertii recomanda sa nu se consume mai mult de 2-3 portii pe saptamana.

Pentru a evita Pcb-urile care sunt de obicei gasite in somnul de crescatorie, incearca sa obtii somon salbatic sau somon crescut organic. De asemenea, incearca sa obtii somon fara piele si gateste-l in intregime; majoritatea chimicalelor pe care le acumuleaza pestii se afla in piele si in carnea neagra.

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt o sursa perfecta de vitamina A sigura! Ei isi obtin pigmentul roz din carotenoide, un pigment care in organism este transformat in vitamina A. In timp ce este periculos sa obtii prea multa vitamina A din carne, carotenoidele reprezinta o alta poveste.

Organismul tau le va transforma in vitamina A numai atat cat are nevoie, deci nu exista riscul de a avea prea multa. Ei sunt surse minunate si pentru vitamina C, acid folic si fibre.

De ce sunt atat de importante primele 1000 de zile din viata unui copil

Primele 1000 de zile din viata sunt cele mai importante pentru dezvoltarea creierului, a corpului, a metabolismului si a sistemului imunitar al unui copil, viitorul adult de maine.  Baza sanatatii bebelusului este formata in uterul mamei si continua sa se dezvolte pe tot parcursul copilariei. Iata cum afecteaza "primele 1000 de zile" bunastarea mentala si fizica a copilului inca din perioada in care este in burtica mamei.

Alimentatia in timpul sarcinii: ghid complet

Daca esii insarcinata si crezi ca poti manca cam tot ce se poate si oricat de mult, ei bine NU. Vechea idee conform careia viitoarea mama trebuie sa manance "pentru doi"- nu mai este valabila. Acum, se considera ca este mult mai importanta calitatea alimentatiei, nu cantitatea de alimente pe care le consumati.

Iata un ghid complet despre alimentatia in timpul sarcinii.

Sunt gravida, pot manca ...?

Sunt gravida: pot manca iaurt in fiecare zi?
Sunt gravida: pot manca ciuperci?
Sunt gravida, pot manca ciocolata?
Sunt gravida, pot bea ceai?
Sunt gravida: pot manca maioneza?
Sunt gravida: pot manca alimente picante?
Sunt gravida: pot manca sushi?
Sunt gravida: pot manca somon si ton?

cititi totul despre ALIMENTATIA IN SARCINA AICI.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Octombrie 2021)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII