11 lucruri pozitive care se intamplă la nașterea acasă - chiar dacă vei naște la spital, e bine să știi

11 lucruri  pozitive care se intampla la nasterea acasa - chiar daca vei naste la spital, e bine sa stii

11 lucruri pozitive care se intamplă la nașterea acasă - chiar dacă vei naște la spital, e bine să știi

Nasterea acasa si 100% natural -  este  o alegere personala a unor mamici. Desi in Romania acest gen de nastere nu este foarte popular, merita sa stii care sunt avantajele acestui tip de nastere.

Nașterea acasă poate parea simplă dar este important să se ia în considerare mai mulți factori înainte de a decide dacă este cea mai bună opțiune. Acest tip de nastere poate fi o opțiune sigură pentru femeile sănătoase cu sarcini fără complicații, a carei sarcini a fost continuu indrumata si verificata de un specialist în obstetrică sau o moașă cu experiență. Dar, este important să se țină cont de faptul că orice naștere poate prezenta complicații și că, în cazul în care intervin probleme, va fi necesară o intervenție medicală rapidă pentru a asigura siguranța mamei și a copilului. Prin urmare, este important să ai un plan de urgență bine stabilit și să ai acces la asistență medicală de urgență în caz de nevoie.

Este recomandat să discuți cu medicul tău sau cu un specialist în obstetrică sau o moașă cu experiență pentru a afla mai multe despre opțiunile de naștere disponibile și care sunt cele mai bune pentru situația ta individuală.

Iata 11 lucruri  pozitive care se intampla la nasterea acasa.

in acest articol veti citi mai multe despre:
1. Nasterea va fi lina, sigura si plina de satisfactie atat pentru tine cat si pentru bebelusul tau
2. Ingrijitorii dvs. vor interveni cat mai putin cu putinta
3. Familia poate fi prezenta si implicata in proces
4. Sotul/partenereul se va simti si el implicat/util
5. Mai multi bebelusi prefera nasterea la domiciliu ...
6. Tu si bebelusul sunteti in siguranta
7. Nu trebuie sa mergi nicaieri in timpul travaliului si nasterii
8. Nu trebuie sa mergi nicaieri dupa travaliu si nastere
9. Este cel mai bun inceput pentru alaptare
10. Extazul poate dura o viata!
11. Bebelusul nu este intepat de ace!
12. In spital, copilul este adesea luat de langa mama

Daca iti doresti sa nasti 100% natural, acasa

Esti insarcinata si iti doresti sa nasti acasa? Ei bine, acest material iti va raspunde la multe intrebari. Pentru toate gravidutele stresate si ingandurate: Citire placuta!

Iata ce ne spune o mamica de la Desprecopii

Sunt si eu o mamica care a nascut la domiciliu. Iata  11 lucruri pe care as vrea sa vi le impartasesc:

1. Nasterea va fi calma, sigura si plina de satisfactie atat pentru tine cat si pentru bebelusul tau

Daca iti doresti sa nasti 100% natural, sansele unei nasteri naturale, fara medicamente sunt mult mai mari la domiciliu.

Unul dintre motivele pentru care nasterea 100% naturala este mai de dorit la domiciliu este ca acasa va simtiti in siguranta si IN CONTROL. Acestea sunt cerintele de baza pentru nastere la toate mamiferele si sunt asociate cu niveluri scazute de hormoni, oferind o nastere eficienta si sigura pentru dvs. si copilul dumneavoastra.

Dimpotriva, atunci cand nivelurile de hormoni de hiperexcitabilitate sunt ridicate, forta depusa in timpul travaliului va incetini intr-o oarecare masura si sangele, oxigenul vor fi deviate catre muschi, inima si plamani - organele necesare pentru hiperexcitabilitate - si departe de uter si de copil. Acest lucru poate determina nu numai un travaliu prelungit, dar poate compromite si aprovizionarea cu sange si oxigen a copilului dumneavoastra, ceea ce duce la "suferinta fetala". Prelungirea travaliului si stresul fetal sunt cele mai frecvente motive pentru interventia spitalului la nastere.

Apropo, planificarea unei nasteri la domiciliu, chiar daca ajungeti in final sa nasteti in spital, va reduce substantial, de asemenea, sansele unei interventii inutile.

2. Interventia in timpul nasterii va fi minima

In primul rand, majoritatea participantilor la nastere sunt foarte confortabili cu o abordare tehnologica scazuta si tind sa utilizeze interventiile foarte putin.

In al doilea rand, desi - in mod ideal, persoana care asista medical la nastere - va trebui sa iaba totul pregatit pentru situatii de urgenta, nu este suficient ca echipamentul tehnic si administrarea de medicamente sa fie utilizate acasa, iar drumul lung la spital adauga o abordare si mai prudenta la interventie.

Iata ce spune o mamica medic:

In experienta mea ca medic de familie, am observat ca sunt mai respectuoasa si cu mai multa intelegere in spatiul privat al oamenilor si incerc sa intervin mai putin comparativ cu situatiile din clinica mea. In plus, studiile au constatat ca femeile aflate sub ingrijirea acelorasi moase la domiciliu si in spital vor primi in continuare mai multe interventii si medicament  (si nici un rezultat mai bun) in spital.

3. Familia poate fi prezenta si implicata in proces

Una dintre multele bucurii la nastere este ca poate fi un eveniment de familie. In timp ce nu incurajez pe nimeni sa aiba o tribuna de spectatori, as recomanda sa luati in considerare prezenta fratilor copilului dumneavoastra, iar familia mai larga, cum ar fi bunicele.

Cu toate acestea, as recomanda intotdeauna o abordare flexibila a acestui lucru: aranjati ajutoarele pentru ceilalti copii, astfel incat acestia (si dumneavoastra) sa poata decide in acel moment daca doresc sa se afle in camera de nastere. In mod similar, in timp ce poate fi generos sa-ti inviti proprii parinti, frati si / sau prieteni, va sugerez sa va asigurati ca va permiteti, de asemenea, spatiul pentru o nastere privata, daca acest lucru va spun atunci instinctele. Va sugerez sa-i lasati pe toti sustinatorii potentiali de nastere sa stie ca s-ar putea sa nu ii chemati in travaliu.

O regula primita de la o moasa: fiecare persoana suplimentara prezenta la nastere adauga inca o ora travaliului tau.

4. Sotul/partenereul se va simti si el implicat/util

Stiu ca multi barbati sunt ingrijorati de ideea de nastere la domiciliu. Ei doresc cea mai buna si mai sigura nastere pentru femeia si copilul lor si nu vad cum poate fi in siguranta copilul in familie, fara toate instrumentele obstetrice disponibile.

Dar, odata ce sunt siguri ca nasterea la domiciliu este sigura, si mai ales dupa ce au experimentat ei insisi, pot deveni cei mai mari sustinatori.

Spre deosebire de nastearea in spital, oamenii se vor simti confortabil acasa - se vor afla pe propriul teritoriu si pot stabili regulile, nu vor fi prinsi intre personalul medical, spunandu-le ce cred ei ca este sigur sigur si ce stiu atunci cand partenerul lor vrea sa asiste la travaliu si la nastere, cum se poate intampla in spital. Aceasta nu este o reteta pentru relatii bune dupa nastere, mai ales daca nasterea implica interventii majore.

Acasa, toti membrii echipei - parintii, familia, ingrijitorii si suporterii - se afla pe aceeasi pagina, iar deciziile sunt luate, in general, de toti cei interesati. si, pe masura ce mama copilului primeste extazul complet al nasterii, tot asa va si noul tata, creandu-se admiratie si respect fata de partenerul sau si o legatura intacta cu mama, copilul si familia.

5. Unii bebelusi prefera nasterea la domiciliu ...

... asa cum o pune Anamaria, fondatoarea unei aociatii care incurarajeaza nastera naturala

Daca luam in considerare experienta de nastere a bebelusului, ar trebui sa votam pentru nasterea la domiciliu. La domiciliu, bebelusii sunt tratati individual cu respect si dragoste. Acest lucru se poate intampla in spital sau puteti ajunge la un ingrijitor (medic, asistent sau moasa) care nu a considerat ca experienta bebelusului este valabila sau importanta.

De fapt, in majoritatea fotografiilor sau videouri de la nasterea in spital, toata lumea este fericita, cu exceptia copilului care plange, si de multe ori exista dureri moderate pana la extreme in tratamentul nou-nascutilor, inclusiv lovirea funduletului, frecare aspra pe spate si aspiratie inutila.

Din perspectiva bebelusului - si a Mamei Natura - singurul loc unde un nou-nascut trebuie sa fie este in bratele mamei si sa aiba contact piele-pe-piele, fara nici o separare.

6. Tu si bebelusul sunteti in siguranta

Bebelusul este practic lipsit de germeni in uter si va fi "colonizat" cu bacterii din mediul inconjurator, inclusiv de la cei din jur, la nastere si in primele zile. In special, intestinul si pielea bebelusului vor fi colonizate, in mod ideal cu propriile bacterii sanatoase.

Unul dintre cele mai bune daruri pe care le puteti oferi copilului este o flora intestinala sanatoasa prin contactul cu corpul prin nasterea naturala, contactul piele-pe-piele dupa nastere si alaptarea. Mediul spitalicesc, cu tehnici antiseptice, oameni necunoscuti si infectii dobandite in spitale care necesita antibiotice (care compromit in continuare flora intestinala pentru mame si copii) au demonstrat ca schimba radical flora intestinala a nou-nascutilor. Efectele pe termen lung ar putea include alergii, obezitate si diabet.

De asemenea, ingrijoratoare este cresterea "superbacteriilor" din ultimii ani: bacterii comune care dezvolta rezistenta la cele mai multe dintre antibioticele utilizate in prezent si, in unele cazuri, la toate acestea. Aceste bacterii, cum ar fi MRSA, prolifereaza atat in ​​spitale, cat si in comunitate, iar epidemiile in pepiniere au afectat grav nou-nascutii sanatosi.

Acesta este un alt motiv bun pentru a tine copilul aproape de tine dupa nastere, fara a trece pe la prieteni sau rude, indiferent daca sunteti acasa sau in spital.

7. Nu trebuie sa mergi nicaieri in timpul travaliului si nasterii

Daca ati nascut in spital, veti sti ca una dintre cele mai grave experiente este incercarea de a iesi din masina in timpul travaliului si apoi gasirea unei pozitii confortabile pentru acea calatorie nesfarsita de la masina la salonul de nastere (chiar daca dureaza numai 5 minute!). Tinde sa-si faca nervi si sotii, partenerii si prietenii: nimeni nu vrea sa aiba un copil langa marginea drumului.

Travaliul incetineste adesea cand ajungi in spital, deoarece hormonii tai de lupta intr-un cadru nefamiliar, ca mai sus. Cat de usor si mai delicat este pentru corpul tau, pentru copilul tau si pentru familia ta sa ramai acasa. Si daca travaliul incetineste; Pai, poti doar sa te ghemui in patul tau.

8. Nu trebuie sa mergi nicaieri dupa travaliu si nastere

Dupa nastere, multe mamifere se stabilesc intr-un cuib cu nou-nascutii lor si probabil veti gasi ca nevoia de a te "cuibari" este, de asemenea, puternica. Cand ati nascut la domiciliu, puteti sa va asezatiintr-un cadru familiar si confortabie, cu propriile dvs. mirosuri si gusturi, propriul pat si baie, propria mancare si familia.

Lipsa grabei imediate dupa nastere si usurinta contactului piele pe piele cu bebelusul pot, de asemenea, sa contribuie la prevenirea sangerarii dupa nastere, pe care unele studii le-au descoperit ca fiind mai putin frecvente dupa nasterea copilului.

La fel de incantatoare, veti sti unde ati nascut si, pe masura ce va integrati experienta, veti putea vizita acest "loc sacru" in zile, luni si ani dupa nasterea bebelusului. Copilul in crestere va afla, de asemenea, unde a intrat pentru prima data in lume.

9. Este cel mai bun inceput pentru alaptare

Deoarece bebelusii nascuti la domiciliu nu au fost expusi la medicamente si proceduri majore, ei se vor naste cu ochii mari si in stare de alerta. In acest stadiu, un nou-nascut se poate tara pe corpul mamei, ii poate gasi sfarcul si alapta singur, fara nici o asistenta din afara.

In mod similar, veti fi clara si vigilenta dupa o nastere naturala, gata sa interactionati cu bebelusul si din punct de vedere hormonal veti fi gata sa va indragostiti, chiar daca travaliul a fost unul lung si obositor. Acest lucru se datoreaza efectelor hormonilor vostri extatici de adrenalina-noradrenalina (epinefrina-norepinefrina) care apar la sfarsitul unei sarcini naturale si dureaza 15-20 de minute dupa nastere.

Pentru bebelusul dumneavoastra, alaptarea este cel mai bun inceput al vietii in afara uterului. Alaptarea ofera beneficii pe tot parcursul vietii, sanatatii si bunastarii, atat pentru mama, cat si pentru copil, inclusiv riscuri reduse de cancer mamar, diabet, obezitate si alergii.

10. Extazul poate dura o viata!

Femeile care dau nastere la domiciliu se bucura de cea mai mare expresie a hormonilor extatici. Acesti hormoni ating varful la o ora dupa nastere, imprimand iubire, entuziasm si recompensa. Varfurile hormonale modifica creierul mamei, schimband "circuitul matern" si sporind comportamentul instinctiv de mama la toate mamiferele.

Acesta este modelul mamei Natura pentru mama si copil, destinat sa asigure recompense liberale si continue in ceea ce priveste atat contactul mama-bebelus cat si alaptarea. Conform cercetarii creierului, mai multe centre de recompense ale mamei sunt activate atunci cand aude vocea bebelusului ei daca a avut o nastere naturala, in comparatie cu operatia cezariana.

Si in plus ...  mamele isi vor aminti de nasterea bebelusului in detalii incredibil de exacte de-a lungul anilor. Deci, nasterea bebelusului tau va dura cu adevarat o viata.

11. In spital, copilul este adesea luat de langa mama

De prea multe ori, nou nascutul este luat de langa mamica lui si pus in saloane pentru nou-nascuti  - fara a pune accentul pe contactul piele-piele intre mama si bebelus.

Pe de alta parte, pentru o parere obiectiva, citeste si: Nasterea acasa, poezie sau nebunie?
 

10 Sfaturi pentru o nastere naturala

Nasterea naturala este alegerea naturii in ceea ce priveste nasterea copilului. Cu alte cuvinte, nasterea naturala este o modalitate de a lasa natura sa-si urmeze cursul firesc, fara nicio interventie tehnologica.Alegerea asupra modalitatii in care veti naste, este o decizie foarte personala. Fiecare o face intr-un mod diferit. Nu exista experiente identice.
Daca vrei sa ai o nastere naturala, iata 10 sfaturi care te pot ajuta ... Citeste pe larg mai departe

8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste
Nasterea prin cezariana: 6 lucruri pe care trebuie sa le stii
Nasterea, Bagajul de spital
Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi
Cand se rupe apa: legende si senzatii
Simulatorul virtual al nasterii
Frica de nastere: cum o invingi si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii
Exercitiile Lamaze: Mituri si realitati
O zi de neuitat: ziua in care nasti
Nasterea: fiti “barbate”fetelor!
Sfaturi pentru viitorul tatic prezent la nastere

  Informatia despre nastere conteaza

Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Va puteti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.

Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum. 

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII