Taticii de azi ...

Taticii de azi ...

Taticii de azi ...

Taticii de azi sunt tot mai diferiti de cei de ieri, de cei ai copilariei noastre sau de cei ai vechilor clisee. Taticii de azi sunt mai tot timpul conectati - ba cu telefonul mereu in buzunar, ba cu laptopul in geanta sau in rucsacul de vacanta ... si, ca noutate descoperita recent, tot mai multi tatici citesc Desprecopii ...Taticii de azi incep, incetul cu incetul  -  sa inteleaga ce mult conteaza partea lor educatie pentru succesul copiilor lui.

Esti tatic si vrei sa fii un altfel de tata decat cum a fost tatal tau? Vino alaturi de noi ...

- veti citi:
De ce taticii de azi sunt atat de diferiti de taticii de ieri ...
Cam cat la suta macho si cat la suta tatic implicat?
De ce fiecare intrebare a copilului merita un raspuns
Taticii si acele momente care conteaza
Lecturi pentru tatici

De ce taticii de azi sunt atat de diferiti de taticii de ieri ...

Taticii de azi sunt absolut diferiti de cei de ieri, de cei ai copilariei noastre sau de cei ai vechilor clisee. Taticii de azi sunt mai tot timpul conectati - ba cu telefonul mereu in buzunar, ba cu laptopul in geanta sau in rucsacul de vacanta ... si, ca noutate descoperita, taticii de azi au inceput sa fie tot mai interesati de site-ul Desprecopii.com! Ei da, acel site misterios pana mai ieri - pe care isi petrec timpul (ah si inca ce mult timp) sotiile lor...E tot o conectare, e o conectare directa, de interes, cu normalitatea si frumusetea meseriei de tata modern.

Cam cat la suta macho si cat la suta tatic implicat?

De fapt, vestea buna este ca taticii de azi aduc tot mai putin cu cei de tip macho cu care am crescut noi. Am fost placut suprinsa sa vad cum tipi duri sunt interesati de subiecte de genul: de ce are colici, cum facem baita in prima luna, ce biberoane sunt cele mai bune, la ce varsta apare primul dintuc ...

Ei iata, taticii de azi au inteles ca avand informatia atat de aproape (in varful degetelor) o pot folosi in serviciul puiului lor. Si ce alta destinatie mai importanta poti da fluxului constant de informatie la care esti supus, fiind mereu connected ??

Cu 9 ani in urma, un procent mult mai mic de tatici urmareau discutiile de pe forumul Desprecopii.com - acum insa, se implica tot mai des in discutii, si ca o constare obiectiva, deseori cu ceva mai mult tact si eleganta decat unele mamici.. 

Mereu studiile ... dar studiile ce spun?

Studiile sunt de partea lor. Un studiul al renumitei universitati americane Princeton, a concluzionat ca taticii sunt mai inteligenti decat acei barbatii care nu sunt tatici. Studiind creierul maimutelor, cercetatorii au observat ca unei maimute care devine tata, o anumita zona a creierului pana atunci ne-activa, devine activa de indata ce acesta isi vede odraslele nascute ...

Relativand, intelegem ca taticii cresc si ei odata ce iau in primire rolul vietii lor: acela de educator al progeniturii sale. Bine ai venit la Desprecopii.com taticule! Poate ai si tu o parere? Poate vrei sa ne spui cum se vede lumea ta, din pragul camerei bebelusului tau? Nu ezita, vrem sa aflam. Intra pe forum si povesteste-ne experienta ta. 

De ce fiecare intrebare a copilului merita un raspuns

Fiecare intrebare a copilului merita un raspuns - dar cum trebuie sa ii raspundem?

Ei bine, da, orice intrebare a copilului merita un raspuns. Pentru ca daca el copilul- are curiozitatea sa puna aceasta intrebare - are o dilema si merita sa i se raspunda.  Iar daca evitam raspunsul, copilul va cauta raspunsul in alta parte ...sau si mai rau, nu isi va mai pune intrebari. Si asa nu ne dorim - pentru ca prin intrebari si raspunsuri, copilul isi dezvolta inteligenta.

Taticii si acele momente care conteaza

Poate ca nu e chiar asa de usor precum pare - pentru un barbat sa devina tata ...In timpul sarcinii si a nasterii parca totul - dar absolut totul - se invarte in jurul femeii si al copilului (din burtica) Apoi insa... citeste in continuare aici >

 Lecturi pentru tatici:

Manualul tatalui incepator (sau cum am invatat sa nu ma mai ingrijorez si sa iubesc sa fiu TATA)

A fi tata inseamna sa fii o calauza 

Viata sexuala inainte si dupa nastere

Pregatiti-va pentru a deveni parinti (cu umor)

Lectiile barbatilor: Ce sa NU faceti in sala de nasteri

Când tatal este gelos pe noul nascut

Lecturi pentru taticii incepatori:

Cinci mituri ale meseriei de tata

Când tatal este gelos pe noul nascut

10 surprize pentru noul tata

  FORUMUL TATICILOR

  Forumul taticilor
Doar pentru tatici, acei tatici care vor sa conteze in viata copiilor lor

autor: Mirela Popescu Zoita, redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2018

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII