Copiii nascuti prin cezariana sunt mai predispusi la obezitate

Copiii nascuti prin cezariana sunt mai predispusi la obezitate

Copiii nascuti prin cezariana sunt mai predispusi la obezitate

Felul in care suntem nascuti poate avea un efect durabil asupra sanatatii, posibil pentru ca acei copii nascuti prin cezariana nu sunt expusi bacteriilor vitale aflate in traiectul de nastere naturala.


Copiii nascuti prin cezariana sunt mult mai predispusi la obezitate la varsta adulta, potrivit unui studiu care sugereaza ca modul in care ne nastem ar putea avea un impact de durata asupra sanatatii noastre.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Bebelusii nascuti prin cezariana rateaza expunerea la bacterii
Cu 64% mai multe sanse de a fi obezi
Bebelusii nascuti prin cezariana au o probabilitate mai mica de a fi alaptati

Bebelusii nascuti prin cezariana rateaza expunerea la bacterii

Nasterea prin cezariana a fost corelata cu un risc de 15% mai mare de obezitate comparativ cu copiii nascuti prin natural.

Oamenii de stiinta implicati cred ca bebelusii nascuti prin cezariana rateaza expunerea la bacterii in traiectul de nastere care le colonizeaza intestinul si pot schimba in cele din urma rata metabolica a organismului - si chiar simtul apetitului.

Audrey Gaskins, epidemiolog la Universitatea Harvard si co-autor al noului studiu, a declarat: "Copiii nascuti prin cezariana au bacterii intestinale diverse mai putine, si aceste modele de mai putina diversitate au fost legate de cresterea capacitatii de recoltare a energiei de catre microbiota intestinala. Poti sa te gandesti la asta ca la un metabolism mai lent.”

Studiile anterioare au gasit aceeasi legatura, dar au fost mai putin capabili sa excluda alti factori, cum ar fi greutatea sau sanatatea mamei.

Cele mai recente cercetari, care au inclus 22.068 de copii nascuti de catre 15.271 de femei, sugereaza ca legatura nu este explicata pur si simplu de femeile supraponderale sau de cele cu complicatii ale sarcinii, cum ar fi hipertensiunea arteriala ce predispune la cezariana.

Legatura a ramas dupa luarea in considerare a greutatii materne si a fost mai frapanta atunci cand s-au comparat fratii care au avut diferite tipuri de nasteri.

Cu 64% mai multe sanse de a fi obezi

In cadrul familiilor, copiii nascuti prin cezariana aveau 64% mai multe sanse de a fi obezi decat fratii lor nascuti prin nastere naturala. "La frati, au aceeasi mama si acelasi mediu de crestere, astfel incat genetica, mediul de hranire, sunt controlate", a spus dr. Gaskins.

Diferenta medie in greutate s-a observat la adultii tineri, cand s-a adaugat, in medie, 0,3 puncte la indicele de masa corporala (IMC) al unei persoane.

Exista tot mai multe dovezi ca ecosistemul intern al bacteriilor care colonizeaza intestinul nostru poate avea implicatii profunde pentru sanatate, influentand metabolismul nostru, riscul diabetului si chiar si sanatatea mintala.

Cel mai recent studiu s-a oprit putin din a demonstra ca nasterea prin cezariana provoaca un risc mai mare de obezitate. Studiul nu a masurat bacteriile intestinale la participanti pentru a dovedi ca a fost diferit si ca alti factori au contribuit la aceasta legatura.

Bebelusii nascuti prin cezariana au o probabilitate mai mica de a fi alaptati

De exemplu, bebelusii nascuti prin cezariana au o probabilitate mai mica de a fi alaptati, ceea ce influenteaza si bacteriile intestinale si protejeaza impotriva obezitatii.

S-a publicat in JAMA Pediatrics ca participantii la studiu au raspuns la chestionare pe o perioada de 20 de ani. Cei nascuti prin cezariana au avut in medie 0.3 puncte mai mult la IMC.

Simon Cork, om de stiinta biomedical de la Imperial College din Londra, a spus ca este posibil sa existe o legatura intre cezariana si obezitate, dar in prezent aceasta nu este nici "dovedita, nici complet inteleasa". Cele mai multe nasteri prin cezariana sunt rezultatul mai degraba a necesitatii medicale, decat voite,” a adaugat el, “si ca atare, acest risc ar depasi orice preocupari pe care mamele ar trebui sa le aiba cu privire la posibilitatea unor probleme de greutate viitoare.

Dr. Daghni Rajasingham, purtatorul de cuvant al Colegiului Regal de Obstetrica si Ginecologie, a declarat: "In prezent, in Anglia, rata de operatie cezariana este de 26,2%; Aceasta cifra a crescut incet in ultimul deceniu si s-ar putea explica prin diversi factori care fac dificila nasterea, inclusiv o crestere a mamelor mai in varsta si a mamelor mai obeze. Trebuie sa ne amintim ca, in unele cazuri, se efectueaza de urgenta o operatie de cezariana pentru a salva viata mamei sau a copilului "..

Recuperarea dupa cezariana: lucrurile pe care nu ti le spune nimeni

O nastere prin cezariana este o interventie chirurgicala abdominala majora. In consecinta, procesul de vindecare este si el destul de complex.

De fapt, dureaza circa sase luni ca operatia sa se vindece complet.  Exista un subiect pe care toate cartile despre sarcina tind sa-l omita iar cei care predau cursuri pentru viitorii parinti aleg sa-l ignore: exact modul in care corpul se reface dupa o nastere cezariana.

Iata sfatul de la Desprecopii si lucrurile pe care nu ti le spune nimeni - despre recupararea dupa nasterea prin cezariana. 

Nasterea prin cezariana: necesitate, moda, moft sau dorinta interesata a medicului

Cum sa nasc? Sa am o nastere naturala (vaginala) sau prin cezariana? Ei bine, e deajuns sa pui aceasta intrebare pe forumul Desprecopii ca incepe lupta verbala. Din motive usor de inteles, mamicile care au nascut prin cezariana se dau de ceasul mortii ca asta e nasterea cea mai usoara, cea mai simpla, cea mai naturala si cea eleganta (?) pe cand mamicile care au deja la activ o nastere naturala se grabesc sa te convinga ca alegerea lor a fost cea mai naturala, ca asa se face legatura cu bebelusul, ca asa vei alapta fara pobleme si nu vei avea nici o durere de cap,

Taberele sunt pe pozitie desi poti observa ca mamicile care au nascut prin cezariana simt nevoia sa insiste ... mai departe

Citeste neaparat: 

8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste
Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda

Despre pregatirea pentru nastere, mai citeste:

8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste
N
asterea, Bagajul de spital
Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi
Cand se rupe apa: legende si senzatii
Simulatorul virtual al nasterii
Frica de nastere: cum o invingi si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii
Exercitiile Lamaze: Mituri si realitati
O zi de neuitat: ziua in care nasti
Nasterea: fiti “barbate”fetelor!
Sfaturi pentru viitorul tatic prezent la nastere

Raspunsuri de la specialist pe tema cezariana:

 Cezariana afecteaza dezvoltarea plamanilor la nou-nascuti
 Uterul meu suporta inca o a treia cezariana?
 Nasterea prin cezariana, cauzata de lipsa vitaminei D
 Stresul unei cezariene modifica celulele imune ale bebelusului
 Inducerea travaliului poate preveni operatia de cezariana
 Cezariana sau nastere naturala? 
 Romancele aleg cezariana
 Acum, antibioticele sunt recomandate inaintea unei operatii de cezariana
 Un nou test va poate spune daca aveti nevoie de cezariana
 Bebelusii nascuti in mod natural au un IQ mai mare decat cei nascuti prin cezariana

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE

referinte medicale: webmd.com si  nhs.uk - toate drepturile rezervate Deprecopii.com 2017

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII