Bebelușul meu a murit de căldura in mașină. Ziua in care creierul m-a trădat.

Bebelusul meu a murit de caldura in masina. Ziua in care creierul m-a tradat.

Bebelușul meu a murit de căldura in mașină. Ziua in care creierul m-a trădat.

Bebelusul meu a murit de caldura in masina. Aceasta este povestea trista, devastatoare a unei mamici. Copilul ei a murit de caldura, intr-o zi caniculara. Iar povestea ei tragica poate fi un avertisment pentru orice parinte...

Daca o mașină este parcată la soare într-o zi de vară, temperatura interioară poate atinge 60 de grade, iar tabloul de bord poate depăși 50 de grade în aproximativ o oră - timpul care poate dura pentru ca un copil mic prins într-o mașină să sufere hipertermie - o conditie fatala pentru un copil, temperatura corpului sau ajungand pana la 40 de grade.

La nivel global, mai mult de 1000 de copii au murit în vehicule sufocante începând cu înregistrările din 1998, iar toate aceste tragedii ar fi putut fi prevenite. Părinții pot deveni foarte stresați când aleargă să își ia copiii de la școală, îi duc la activități extrașcolare sau își rezolvă treburile, iar lăsarea unui copil în mașină doar pentru câteva minute poate părea nevinovată. Dar lăsarea unui copil în mașină într-o zi fierbinte este una dintre cele mai periculoase și amenințătoare pentru viață acțiuni pe care le poate face cineva.

veti citi
Copilul meu a murit într-o mașină incinsa, in timpul caniculei
Ziua in care creierul m-a tradat
Unii mi-au spus că nu trebuie să mai am niciodată copii
 

Copilul meu a murit într-o mașină incinsa, in timpul caniculei

Aceasta este povestea trista, devastatoare a unei mamici. Copilul ei a murit de caldura, intr-o zi caniculara, ce incepuse destul de racoros. Iar povestea ei tragica poate fi un avertisment pentru orice parinte...

Încă este dificil să inteleg ce s-a întâmplat în acea zi din iulie, acum patru ani. Îmi amintesc că tocmai trecusem printr-o saptamana grea penru ca B. baietelul meu avea nouă luni și avusese o răceală, ce l-a chinuit toate noptile acelei saptamani. Era vineri si m-am gandit  - inca o zi si e weekend si vom recupera din somnul pierdut....

În acea dimineață, in oraselul nostru vremea era răcoroasă și innorata. L-am îmbrăcat pe B. într-o cămașă cu mâneci lungi, pantaloni scurti și o geacă mică pe care i-am dat-o jos cand l-am pus in scaunul de masina. Ceea ce nu știam este că temperaturile vor atinge 37 de grade, cea mai caldă pentru acea perioadă a anului în patru ani. Cu o zi înainte sau după, poate nu s-ar fi intamplat aceasta nenorocire.

Ziua in care creierul m-a tradat

De obicei, îl lăsam pe B. la un babysitter înainte de a merge la serviciu, dar în acea zi l-am dus mai intai la servici pe sotul meu pentru ca mașina lui era folosită de sora mea pentru o zi. B. ar fi stat de obicei în scaunul său de mașină în spatele scaunului pentru pasageri. In acea dimineata insa, copilul se afla în spatele scaunului șoferului, in afara privirii mele.

De obicei, B. se misca si smiorcaia in timp ce il duceam cu masina insa in acea dimineata a fost neobisnuit de tacut - nu era ca de obicei. Gandindu-ma in urma, niciunul dintre noi nu-și amintește că a făcut zgomot, așa că trebuie să fi dormit. După ce mi-am lasat soțul la usa cladirii unde lucreaza, am primit două apeluri telefonice de la servici și am fost direct în modul de lucru.

Am parcat mașina in parcarea din aer liber si am plecat fără să mă uit înapoi. Este greu de imaginat, dar nici o parte din creierul meu nu s-a gândit o secundă că bebelusul meu era inca in masina.

Acea zi a fost neobisnuit de aglomerata la serviciu. Iar babysitter-ul a presupus că l-am ținut pe B. acasă, știind că zilele trecute fusese bolnavior. Am încercat amândoua sa ne dam telefon insa de 2 ori nu am reusit sa luam legatura una cu alta - ba era ea ocupata, ba eu. Insa cand am reusit sa vorbim - prima ei intrebare a fost -  "Ce face B. e mai bine?"

"Cum adica? B nu este aici. Nu l-ai adus azi."

Nu am înțeles. Am spus: "Ce vrei să spui? B e cu tine." Ea continua să spună: "Cum adica? B nu este aici. Nu l-ai adus azi."

Am alergat cât am putut de repede spre mașină. Iar alergand, mi-am adus aminte totul. Mi-am amintit că l-am lasa pe B. in masina...

Eram într-o stare de panică, neîncredere. Gândul că am uitat să fac ceva atât de important mi-a luat respirația. Am fost copleșita, sperând că dacă ar fi acolo, s-ar putea să fie obosit, ud, flămând, dar ar fi bine...

Abia când am ajuns la mașină m-a strafulgerat realitatea. B era pe scaunul lui și puțin rosu la fata. Avea ochii închiși și nu exista viață. Părea o păpușă. Eram isterica. L-am scos afară și am început să ii dau oxigen gura la gură, apoi am urlat ca cineva să sune la o ambulanță. Dar știam că a plecat dintre noi...

Aș fi făcut orice sa fi murit eu in locul lui. M-am gândit, cum să-i spun soțului meu, că i-am ucis fiul? Că l-am uitat și a murit în mașina noastră. Cum o să mă ierte vreodată?

A fost o zi caldă, dar în interiorul mașinii era mult mai fierbinte, mai mult de 60 de grade. B. a murit de hipertermie sau supraîncălzire. Sunt sigura că a plans...  Aceasta este una dintre multele lucruri cu care mă lupt; că era treaz, flămând, căutându-mă și eu nu eram acolo.

Când sotul meu a ajuns la spital, eram isterica. Am spus că îmi pare rău. El striga in lacrimi: „Nu vreau să-ti văd lacrimile”. Dar când emotiile l-au terminat de tot nu m-a învinovățit. M-a susținut prin orice, chiar și atunci când am fost acuzata de omor de gradul doi, infracțiune, abuz de copii și neglijență. Aceasta s-a redus ulterior la omor. Procesul a fost foarte traumatic. Eram din nou însărcinată și viața mea era agățată în echilibru. Dar m-am preocupat mai mult cum se va descurca familia mea cu a merge la închisoare. Îmi părăsesc fiul de 14 ani și soțul meu, ceea ce ar fi fost devastator. În final, juriul a decis că ceea ce s-a întâmplat a fost un accident oribil.

Unii mi-au spus că nu trebuie să mai am niciodată copii

Ei nu pot înțelege cum s-a întâmplat sau cum ar face ei așa ceva. Dar, cred că s-ar putea întâmpla oricui. Anul trecut, cel puțin 49 de copii au murit din cauza hipertermiei în mașinile din SUA. S-a întâmplat cu copilul unui ofițer de poliție, un asistent social, un om de știință.

Am mai avut un copil dupa B. Bineînțeles că îmi este teamă să nu fac o altă greșeală. Dar refuz să o las să-mi oprească viața și să mă distrugă. Am făcut o greșeală, dar cumva trebuie să merg mai departe.

In 2020, in SUA - 55 de copii au murit uitati in masina, din cauza caldurii. In 2022 - 87 de copii iar in 2021 - 28 de copii.

Hipertermia este termenul medical utilizat pentru a descrie o creștere anormală a temperaturii corpului. În general, acest termen se referă la o temperatură corporală mai mare de 37,5 grade Celsius (99,5 grade Fahrenheit). Hipertermia poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv expunerea prelungită la temperaturi ridicate sau activități fizice intense.

La bebeluși, hipertermia poate fi extrem de periculoasă și poate prezenta riscuri semnificative pentru sănătatea lor. Deoarece sistemul lor de termoreglare nu este complet dezvoltat, bebelușii au o capacitate mai redusă de a-și regla temperatura corpului în comparație cu adulții. Aceasta înseamnă că sunt mai susceptibili la dezechilibre termice - vezi mai multe detalii aici

► Despre hipertermie si pericolele imense, citeste si

Pastreaza-ti bebelusul confortabil in canicula verii cu aceste sfaturi. Supraincalzirea bebelusului este un pericol pentru sanatatea sa.

Copil de 2 ani, mort din cauza căldurii din camera. Pericolul uriaș al deshidratarii la copii.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com, - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Ana
    Anatrimis la 6/6/2023

    Îmi pare rau pentru saraca mamica cred ca e distrusa 😔😭😭😭😭😭😭😭😭

    Raspunde la acest comentariu
  2. Alex
    Alextrimis la 11/7/2020

    Asta numai la americani e posibil

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII