Anestezia epidurala in timpul nasterii si legatura cu autismul copilului

Anestezia epidurala in timpul nasterii si legatura cu autismul copilului

Anestezia epidurala in timpul nasterii si legatura cu autismul copilului

Un numar mare de studii medicale au inceput sa faca o legatura intre autismul copilului si ceea ce i se intampla mamei in timpul sarcinii si nasterii. Unul dintre factorii care ar putea sta la baza autismului este si anestezia epidurala pe care o are mama in timpul nasterii.

Un studiu francez din 2014, realizat pe soareci si publicat in revista Science, sugereaza ca utilizarea anesteziei epidurale (spinale) in timpul travaliului are ca rezultat concentratii mai mari de clorura sau sare in creierul soarecilor nou-nascuti. Ipoteza autorilor este ca acest lucru poate creste riscul de autism la om.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Epiduralele pot interfera cu eliberarea oxitocinei
Animalele nu au simptome de autism in acelasi mod ca si oamenii
Epiduralele mi-au facut nasterile mai confortabile
Alternative eficiente la anestezia peridurala / epidurala
10 proceduri la nastere pe care le-ai putea evita

Epiduralele pot interfera cu eliberarea oxitocinei

Nivelurile ridicate de clorura sunt esentiale pentru dezvoltarea creierului fatului. In timpul travaliului si nasterii, un copil este expus la oxitocina, hormonul care provoaca contractii. Oxitocina actioneaza ca un diuretic si, in mod natural, scade nivelul de clorura pentru sugari. Cercetatorii considera ca epiduralele pot interfera cu eliberarea oxitocinei, determinand nivelurile de clorura sa ramana ridicate dupa nastere.

Animalele nu au simptome de autism in acelasi mod ca si oamenii

Ceea ce trebuie sa stii: Studiul pare sa sustina constatarile anterioare dintr-un studiu clinic din anul 2012, realizat pe 60 de copii cu autism, vazand unele imbunatatiri in comportamentul lor dupa ce au luat un diuretic care le-a redus nivelul de clorura. Cu toate acestea, studiul stiintific privind epiduralele si clorura a fost efectuat exclusiv pe soareci. In timp ce studiile pe animale sunt importante, constatarile nu se relateaza intotdeauna oamenilor. "Animalele nu au simptome de autism in acelasi mod ca si oamenii", spune Susan Hyman, MD, sef al diviziei de pediatrie neurodezvoltare si comportamentala la Universitatea din Rochester Medical Center din New York si presedintele american Academia de Pediatrie (AAP), Consiliul pentru Copii cu Disabilitati Subcomitetul pentru Autism.

Epiduralele mi-au facut nasterile mai confortabile

Mai mult, studiul nu s-a referit la ceea ce se intampla atunci cand mamelor le este indus ravaliul cu pitocin, o versiune sintetica a oxitocinei. "Ca mama, stiu ca epiduralele mi-au facut nasterile mai confortabile", spune dr. Hyman. "Nu cred ca este prudent sa se abata de la o practica obstetrica utila bazata pe un studiu pe animale"..

Pe larg despre Anestezia Epidurala aici.

Alternative eficiente la anestezia peridurala / epidurala

Anestezia peridurala / epidurala este una dintre metodele curente folosite pentru a elimina durerea din prima faza a travaliului, in cazul nasterii vaginale. Desi este o metoda de indepartare a durerii folosita pe scara larga, a fost de multe ori pusa sub semnul intrebarii, specialistii fiind in cautare si de alte metode care sa indeparteze sau sa diminueze durerile chinuitoare din timpul travaliului. Doua dintre ele sunt folosite din ce in ce mai des de catre viitoarele mamici citeste mai departe aici>

 

10 proceduri la nastere pe care le-ai putea evita

Desi medicina a progresat imens in ultimii zeci de ani, statisticile arata ca in tari dezvoltate numarul nasterilor premature sau a copiilor cu greutate redusa s-a marit. In timp ce motivele raman neclare, situatia indica faptul ca in timpul travaliului se aplica uneori o serie de interventii medicale inutile sau chiar riscante. In timp ce unele dintre aceste proceduri sunt obligatoriii si vitale, altele nu sunt. Totusi, cele mai multe mame se supun acestor proceduri neimportante, nestiind ca au de ales.

Asadar, aici sunt 10 proceduri medicale despre care nu stii ca le poti refuza, daca nu ai nevoie de ele: 

Ameliorarea durerilor la nastere
11 informatii despre epiziotomie
Anestezia epidurala
Nasterea de urgenta acasa
Nasterea prin cezariana
Semne prevestitoare nasterii
Travaliul prematur
Nasterea vaginala (naturala) dupa o operatie cezariana
Fiti barbate fetelor!
O zi de neuitat: ziua in care nasti
Nasterea pas cu pas
Revenirea la normalitate dupa o nastere
Travaliul de la A la Z
Refacerea dupa o nastere prin cezariana
Cezariana si legatura cu copilul

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

referinte medicale:
US National Library of Medicine National Institutes of Health (www.ncbi.nlm.nih.gov)
WebMD, Brain changes of autism may begin in the womb

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII