Cat timp va dura travaliul?

Cat timp va dura travaliul?

Cat timp va dura travaliul?

Cat va dura nasterea? Sunt multe intrebari de acest fel pe sectiunea de intrebari de la Desprecopii.

Ei bine, nimeni nu poate prezice exact cat va dura nasterea bebelusului tau ( travaliul) - pentru ca exista o serie de factori care pot influenta durata acestui proces dar va putem da o idee la ce sa va asteptati in timpul nasterii.


 

in acest articol veti citi mai multe despre:
Daca esti mamica pentru prima data
Daca nu este prima voastra nastere
Factori care pot, de asemenea, sa afecteze durata travaliului
Travaliul de la A la Z: ghid complet
Pregatirea corpului pentru nastere

Cat va dura nasterea?

Cat va dura nasterea? Sunt intrebari de acest fel pe sectiunea de intrebari de la Desprecopii. Ei bine, nimeni nu poate prezice exact cat va dura nasterea ( travaliul), dar va putem da o idee la ce sa va asteptati in timpul nasterii.

Daca esti mamica pentru prima data

Daca devii mamica pentru prima data, travaliul activ poate dura aproximativ 8 ore.  Aceasta este o medie, totusi, si ar putea fi mult mai scurt sau mai lung. Insa, e bine de stiut ca este putin probabil ca nasterea sa dureze mai mult de 18 ore. Odata ce colul uterin s-a dilatat pana la 10 cm, ar mai putea dura o ora sau doua ore de impingere, pana ce bebelusul se va naste.

Daca nu este prima ta nastere

Daca ai mai avut un copil, travaliul va fi probabil mult mai rapid de aceasta data. Travaliul activ este probabil sa dureze aproximativ 4-5 ore si este putin probabil sa dureze mai mult de 12 ore. Poate dura apoi maxim o ora pana la nasterea copilului, dar de multe ori dureaza doar 5- 10 minute.

Exista factori care pot, de asemenea, sa afecteze durata travaliului. De exemplu:

Rezistenta contractiilor
 Cat de usor se deschide colul uterin (se dilata)
 Cat de repede incepe travaliul. Nasterile premature tind sa aiba loc mai repede
 Daca optezi pentru epidurala, care poate incetini travaliul.
 Daca ramai activa in timpul travaliului. Pozitiile verticale pot accelera lucrurile
 Pozitia copilului. Daca bebelusul se afla cu capul in jos, cu fata spre spatele tau, este posibil ca travaliul sa fie mai scurt.
 Cat de calma este mamica. Starea relaxata poate ajuta mamicile sa aiba un travaliu si o nastere mai rapida.

travaliu

Travaliul de la A la Z: ghid complet

Travaliul este procesul fizic al nasterii bebelusului - simtit de mamica. Travaliul e caracterizat prin contractii dureroase, care apar la intervale din ce în ce mai mici, cu intensitate din ce în ce mai mare; ele duc în final la dilatarea colului si expulzarea fãtului. Finalul apoteotic al celor nouã luni de sarcinã - al celor frumoase 40 saptamani de sarcina (ODISEEA SARCINII), în care ai visat mereu sã dai ochii cu minunea din burtica ta se apropie! Esti pregãtitã cum se cuvine pentru aceastã clipã?
Citeste cu atentie Travaliul de la A la Z: ghid complet

 

Pregatirea corpului pentru nastere

Aceasta etapa are loc atunci cand capul sau alte parti ale corpului copilului incep sa se deplaseze in jos spre cavitatea pelviana. Inainte ca aceasta sa se intample, vei putea sa simti capul copilului plutind pe langa marginile pelvisului. Dupa aceasta nu il vei mai putea simti. Unii oameni spun ca fatul coboara in pelvis atunci cand este pregatit.

Adeseori, veti observa ca atat timp cat se afla in abdomen, copilul nu mai are dimensiunea pe care o avea inainte de a coborî in pelvis. Procesul de pregatire al copilului in pelvis este cunoscut sub numele de iluminare si este posibil sa simtiti crampe si dureri timp de cateva ore, pana cand ligamentele pelviene se adapteaza noii situatii. Citeste pe larg despre pregatirea corpului copilului pentru nastere.

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.  

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII