17 lucruri de care are nevoie un băiat de la mama lui

17 lucruri de care are nevoie un baiat de la mama lui

17 lucruri de care are nevoie un băiat de la mama lui

Pentru a creste echilibrati si fericiti, copiii au nevoie de stabilitate, protectie, grija si iubire. Dar, in afara de aceste nevoi emotionale, copiii au nevoie si de alte lucruri, lucruri aparent banale dar de mare impact educational. Fiind mama de baieti, m-am gandit intens la aceste lucruri si atitudini si iata propria mea lista despre acest amestec de dorinte.

→ Iată 17 lucruri de care au nevoie băietii de la mamele lor:

in acest articol veti citi despre:
Un baiat are nevoie de aceste lucruri de la mama sa
Confesiunile unei mame de baiat
Forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

Sunt mama a trei baieti deci am perfectionat meseria de mama de baiat

Sunt mama a trei baieti si probabil ca intr-o zi voi fi Soacra cu trei nurori - dar nu despre asta vreau sa scriu ci despre nevoie emotionale ale unui baiat - nevoi pe care i le poate oferi cel mai bine mamica lui.

Iata o lista subiectiva de lucruri pe care ma rog sa i le ofer baietilor mei, pentru a-i ajuta sa creasca fericiti si echilbrati. Mi-am crescut baietii cu gandul la fericirea lor emotionala viitoare.

Un baiat are nevoie:

Sa fie coplesit de afectiune

Da, un baiat are nevoie de multe manifestari de dragoste. De imbratisari, pupici si toate astea. Pana cand nu este suficient de mare ca sa nu isi mai doreasca astfel de lucruri. Apoi are nevoie de tine sa-i zburlesti parul, sa-ti pui mana pe umarul sau si sa-l imbratisezi oricum. El trebuie sa cunoasca importanta contactului uman, astfel incat sa nu fie distant mai tarziu de sotie sau copii.

Sa danseze

Da, unui baiat ii place sa danzeze. In masina, in sufragerie, in curtea din fata. Dans lent, dans nebun, orice tip de dans cerut de melodii, chiar daca nu exista niciun cantec pe fundal. El va invata ca viata are o coloana sonora. Ca nu exista niciun moment prea mic pentru a fi sarbatorit, iar cele mari... aproape intotdeauna necesita dans.

Sa i se spuna secrete

Da, un baiatel adora sa auda secrete. Si permite-i ca el sa-ti spuna secrete. Mari sau micute. Nu conteaza ce secrete sunt. El trebuie sa stie ca intotdeauna poate vorbi cu tine, despre orice. Si pe langa asta, secretele sunt amuzante!

Sa creada intr-o casnicie frumoasa

Un baiat trebuie crescut crezand intr-o casnicie fericita si frumoasa. Perceptiile sale asupra casatoriei sunt modelate de ceea ce vede la voi, in familie. El se va modela pe sine dupa barbatii din viata sa. Tipul de sot, tipul de tata, tipul de barbat. Tu nu ii poti exemplifica acestea, asa ca gaseste pe cineva care o va face.

Iubire neconditionata

Un baietel trebuie sa stie ca mamica lui il iubeste indiferent de orice s-ar intampla. Si asigura-te ca stie asta. Atunci cand este dulce si supus. si atunci cand nu este. De fiecare data cand fiul meu este in necazuri, dupa ce si-a ispasit orice pedeapsa ar fi castigat, sau dupa ce am avut discutiile necesare, ii spun intotdeauna ca il iubesc. Sfarsim intotdeauna intr-o nota pozitiva. Mi-am dorit ca nicodata sa nu se indoiasca de dragostea mea pentru el, si mi-am dorit ca el sa inteleaga ca nu exista niciun lucru pe care el l-ar putea face astfel incat dragostea mea pentru el sa se diminueze. Pentru mine este foarte important ca el stie ca iubirea mea fata de el este neconditionata.

baiat plange

Sa invete tipurile de lucruri de care are nevoie o femeie

Spune-i care este floarea ta favorita si lasa-l pe el sa o „cumpere” pentru tine. Permite-i sa te scoata in oras la cina. Permite-i sa stie ca fetelor le plac bijuteriile si pantofii. Lasa-l sa deschida usile si sa te tina de mana. Arata-i cum arata un gentleman.

Sa aprecieze frumusetea, adevarata frumusete

Un baiat trbuie sa stie sa aprecieze frumusetea, adevarata frumusete prin primele impresii pe care le are de la mama lui. El va invata sa te vada asa cum tu te vezi pe tine. La un moment dat, va crede ca esti cea mai frumoasa femeie din lume. Lasa-l sa creada asta. Nu-i spune ca greseste. Lasa-l sa te vada facandu-ti unghiile, parul, si cand te machiezi. Aceasta nu il va face mai putin “barbat”, ci il va ajuta sa inteleaga ca femeile au nevoie sa se simta frumoase. Sa speram ca isi va petrece tot restul vietii apreciind lucrurile pe care le facem pentru a obtine acea frumusete.

Disciplina

Nu il lasa doar pe tata sa se ocupe de aceasta. El trebuie sa respecte faptul ca si tu esti o figura a autoritatii. El trebuie sa inteleaga ca vocea ta este la fel de importanta ca greutatea ta. El trebuie sa inteleaga cum arata co-parentingul; il va practica si el candva.

Sa respecte

Isi va trata sotia asa cum i s-a permis sa te trateze pe tine. El va trata orice femeie asa cum i s-a permis sa te trateze pe tine. Arata-i ca modalitatea corecta de a vorbi cu femeile este cu respect si demnitate. iti va multumi pentru aceasta intr-o zi.

Sa invete sa spuna “domnule” si “doamna”

Aceasta il va duce departe in viata. Oamenii apreciaza acest mic plus de politete si respect. Poate face ziua cuiva sa fie facuta pentru a se simti important si apreciat.

Confort

Pupa-i ranile, tine-l de mana atunci cand are nevoie. Va invata ca atunci cand doare, este in regula sa plangi. in cele din urma, pupicii tai nu vor repara totul, dar sa stie ca tu iti doresti sa repari, ca iti doresti sa poti vindeca fiecare inima ranita a sa, ii va oferi un anumit confort. ii va oferi un loc de unde sa inceapa vindecarea si un spatiu din care sa se lanseze atunci cand vine din nou vremea pentru asta.

Responsabilitate

Pune-l sa aiba grija de propria lenjerie, sa duca gunoiul si sa te ajute cu spalatul vaselor. Fa-l sa castige o alocatie din care sa economiseasca bani pentru acea chitara noua, sau joc video, sau echipament de baseball. Daca nu faci aceasta, toate treburile casei ii vor fi cunoscute intotdeauna ca „treaba femeii”, si nimeni nu isi doreste un barbat ca acesta. Tu iti doresti ca el sa fie barbatul care va lua initiativa si isi va ajuta sotia sa aiba grija de casa lor. iti doresti ca el sa invete sa aiba grija de lucrurile pe care le-a dobandit si vrei ca el sa stie cum sa lucreze pentru ceva ce isi doreste.

Sa isi invete lectia

Chiar si pe cele grele. Aceasta este una dintre cele mai grele parti. Ca mame, vrem sa ne protejam copiii de lumea cea mare si rea. Ne dorim sa alergam la ei de fiecare data cand vedem ca o pornesc pe o cale care nu ii duce in niciun loc bun. Ne dorim sa fim in locul lor de fiecare data cand ar putea avea de suferit. si uneori, au nevoie de aceasta. Uneori au nevoie de protectie. Uneori au nevoie ca mama sa intervina si sa salveze ziua. si uneori nu. Vor fi adulti mult mai eficienti daca li se da oportunitatea sa invete ca actiunile au consecinte. Vor fi adulti mult mai eficienti daca vor invata cum sa se indeparteze de un lucru sau sa-si spuna NU lor insisi. si vor fi adulti mult mai eficienti daca vor invata cum sa faca fata dezamagirii.

Sa isi vada mama respectandu-i tatal

Exemplifica-i in fiecare zi cum arata respectul. Arata-i cum ar trebui o sotie sa isi trateze sotul. Daca nu esti maritata cu tatal copilului, arata-i ce inseamna co-parentingul in mod pasnic, linistit, cu respect. El are nevoie de o femeie care sa il respecte. Arata-i ce sa caute.

Sa-i vorbeasca mamei sale despre sex

Cand este suficient de mare si este momentul potrivit. Lasa-l si pe tata sa-i vorbeasca despre aceasta, insa el are nevoie si de perspectiva unei femei. El trebuie sa cunoasca implicatiile emotionale ale sexului si cum poate dauna, sau iubirea. El trebuie sa aiba un loc in care sa poata pune intrebari si sa fie sincer. El are nevoie de mai mult decat fapte si hormoni.

Ca mama sa-i fie cel mai mare fan

Fie ca este vorba de terenul de sport sau de World Series, de prima sa lectie de chitara sau pe scena, de o pictura cu degetul sau de o capodopera demna de o galerie de arta. Lumea este plina de oameni care abia asteapta sa ii arate ca nu este cel mai bun. Permite-i sa stie, ca in ochii tai, toti ceilalti gresesc.

Ca mama sa-i fie alaturi mereu

Ai grija de corpul sau micut atunci cand este bolnav si tine-l de mana atunci cand are inima ranita. Stai alaturi de el, cu mandrie, in prima sa zi de gradinita si la absolvirea liceului. Ajuta-l sa-si aranjeze cravata pentru prima intalnire si in ziua nuntii. Fii prima alaturi de el dupa nasterea copiilor sai. Fii alaturi de el... de fiecare data.

confesiuni mama

Confesiunile unei mame de baiat

Sunt mama de baiat si imi iubesc copilul mai mult ca viata. Cand il vad zambind, sunt fericita si implinita. Stiu pentru ce traiesc. De fericirea lui depinde fericirea fiecarei celule din trupul meu. Il vad crescand si ma trezesc spunand atat de des Doamne ce repede trece timpul! parca ieri imi zambea de la san, ori din patut, parca ieri face primii pasi, parca ieri a avut prima zi de scoala...

Dar iata, mi-am facut deja o lista de principii pentru mai tarziu. Mamici de baieti, ma ajutati sa o termin? citeste mai departe aici

citeste si 12 Lucruri pe care soacra ta ar vrea sa ti le marturiseasca

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

 autor: o mamica redactor de la Desprecopii - toate drepturile rezervate 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Chites Mihaela
    Chites Mihaelatrimis la 7/2/2020

    Buna ziua!Am doi băieți minunați!Unul are 7 ani ,iar cel mare împlinește 16 ani.Cel mic e alintat,și ffff gelos pe tatăl lui Daca soțul mă îmbrățișează sau mă pupa ,vine repede și el și mă pupa de 3 ori.Nu vrea să doarmă singur.Ce sfaturi îmi dați?Ii iubesc pe toți!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII