Ce mananca bebelusul la 10 luni?

Ce mananca bebelusul la 10 luni?

Ce mananca bebelusul la 10 luni?

Ai un bebelus de zece luni care devine tot mai mofturos in timpul meselor? Sunt sanse sa se plictiseasca sa manance aceleasi alimente. Atunci cand doar piureurile si fructele nu sunt suficiente pentru a intriga bebelusul, scoateti bucatarul din voi!


Acum, ca se indreapta spre varsta de un an, papilele gustative au nevoie de mai mult. Acesta este cel mai bun moment pentru ei sa incerce alimente noi, sa exploreze texturi noi si sa dezvolte placerea pentru diferite ingrediente. Iata cateva sugestii:

in acest articol veti citi mai multe despre:
Milkshakeuri pentru bebelusi
Cine vrea cartofi dulci?
Mazare si branza
Supica de rosii
Budinca de orez
Distractie cu paste
Clatite pufoase
Supa de cartofi dulci cu mere
Retete speciale, pentru bebelusii in varsta de 10 luni

Te gandesti mereu ce sa ii prepari micului tau mofturos?

Nu este atat de greu, mai ales daca realizezi ca nutritia este principalul factor in alimentatia bebelusului. Puteti alege ingrediente sanatoase si ecologice si va puteti juca cu ele pentru a dezvolta retete incantatoare si gustoase. Asigurati-va ca bebelusul nu are alergii alimentare, mai ales atunci cand doriti sa introduceti nuci, soia sau grau in dieta sa. Este recomandat sa nu includeti ouale intregi si porumbul dulce in dieta bebelusului la o varsta frageda. Cu acest sfat de avertizare, va aducem cateva idei gustoase si usor de pregatit.


Ce alimente mananca un bebelus de10 luni - infografic.

 

Milkshakeuri pentru bebelusi

Milk-shakeurile sunt bune pentru copii de 10 luni si o modalitate amuzanta de a include in alimentatia copilului fructe. Puteti folosi banane, capsuni sau afine pentru a face un delicios si hranitor milkshake. Incercati sa nu adaugati deloc zahar, pentru ca bebelusii nu au nevoie de calorii goale si, in plus, dulceata naturala a fructelor este suficienta.

Cine vrea cartofi dulci?

Cartofii dulci au o textura cremoasa si sa nu mai vorbim ca sunt deliciosi, mai ales cand sunt asociati cu morcovii. Puteti taia bucatele mici de cartofi si morcovi, ii ferbeti si apoi mixati intr-un blender.

Mazare si branza

Mazarea verde fiarta este usor de manevrat pentru bebelusii fara dinti. Desi mazarea este bogata in continut de nutrienti, poate deveni plictisitoare, deoarece acestea au o aroma si un gust remarcabil. Branza moale poate fi adaugata cu succes intr-o mancarica de mazare. Intr-un castron, adaugati o cantitate egala de mazare si bucati mici de branza moale. Se amesteca bine si se serveste. In acest fel, bebelusul poate dezvolta o preferinta pentru texturi diferite, de asemenea.

Supica de rosii

Rosiile arata nu numai fascinant pentru copii, dar au si un gust uimitor. posati cateva rosii si mixati-le intr-un blender (fara coaja). Se fierbe acest piure de rosii cu putina sare si piper. Aruncati cateva frunze de busuioc pentru aroma fierbeti cateva minute. Serviti caldut. Mai puteti adauga putin unt si crutoane.

Budinca de orez

Orezul este de obicei administrat ca prim aliment in diversificarea bebelusului, deoarece este  delicios si usor de digerat. Fierbeti o ceasca de orez cu 2,5 cesti de lapte. Cand orezul devine moale, se amesteca putin cu spatele lingurii doar pentru a sparge boabele. Nu le distrugeti complet. Daca doriti, puteti adauga mai mult lapte in acest stadiu. Adaugati un varf de pudra de cardamom sau scortisoara. Serviti cald sau rece cu bucatele de fructe.

Distractie cu paste

Pastele indeplinesc aproape toate cerintele nutritive ale bebelusului. Pregatiti un sos simplu prin amestecarea unei linguri de ceapa tocata fin in unt incins si 2 linguru de apa, apoi adaugati bucatele mici de pui fiert. Adaugati o ceasca de supa de pui de casa si aduceti la fierbere. Adaugati oregano, sare si piper dupa gust si lasati sosul sa scada putin. Finalizati cu putina branza si amestecati pana se topeste. Se toarna acest sos delicios deasupra pastelor si serviti!

Clatite pufoase

Cine nu iubeste clatitele? Ele sunt o optiune de mic dejun excelent. Sunt gustoase si aromate. Adaugati niste piure de fructe si boom! Exista o multime de arome care izbucnesc in gura. Faceti clatite folosind faina integrala si evitati folosirea mierei sau a siropurilor zaharoase cumparate din magazin.

Supa de cartofi dulci cu mere

Cui nu-i plac merele? Merele rosii si suculente sunt iubite de majoritatea copiilor. Luati 3-4 mere, se fierb intr-o cratita si se scurge apa. Se topeste untul intr-o cratita separata si se amesteca putina faina de orez, se gateste pana cand amestecul devine maro. Se toarna supa de legume, amestecand constant, apoi se adauga merele, cartofi dulci fierti, scortisoara si optional putin ghimbir. Fierbeti timp de 5 minute si mixati intr-un piure fin..

Avocado

Avocado este un aliment bomba de sanatate pentru copii, nu doar datorita texturii si cremozitatii acestuia, ci si pentru faptul ca este plin de grasimi "bune", avand un continut ridicat de nutrienti!
Iata, pentru voi mamici  de bebelusi - am facut o selectie speciala de retete cu avocado pentru bebelusi: 12 retete sanatoase cu avocado pentru bebelusi si nu numai

retete diversificare

Retete speciale, pentru bebelusii in varsta de 10 luni

Probabil pana acum bebelusul tau a descoperit cateva alimente care ii sunt pe plac. Si in acelasi timp stie cum sa refuze o mancare. Cu toate acestea nu putem spune ca este un copil mofturos la mancare. Pentru a-l numi "mofturos" trebuie sa mai treaca ceva timp :) Refuzul mancarii poate fi cauzat de mai multe lucruri, precum o durere de dinti, o preocupare mare pentru lucruri noi, etc.. Si pentru ca aceasta perioada poate fi destul de frustranta pentru parinti, va recomandam sa va inarmati cu multa rabdare si cu gandul ca nu va dura o vesnicie. Oferiti-i o dieta echilibrata formata din fructe, legume si proteine si nu il fortati sa manance. Iata si cateva idei de retete speciale pentru bebelusii in varsta de 10 luni: AICI 


Alergiile la bebelusi

Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile citeste in continuare aici.

Citeste si: Reactii la alergiile alimentare

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII