Cum putem invata bebelusul sa doarma in zgomot

Cum putem invata bebelusul sa doarma in zgomot

Cum putem invata bebelusul sa doarma in zgomot

Unii bebelusi pot dormi chiar cand mami da cu aspiratorul prin camera, altii se trezesc atunci cand se aude o mica falfaiere de aripa de afara... Unii sunt mai putin afectati de galagie, in timp ce altii pot fi inclinati spre a se trezi chiar si la cele mai mici zgomote.

Iata insa niste sfaturi concrete care ar putea sa te ajute sa iti inveti bebelusul sa doarma si in zgomot.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cum afecteaza zgomotul/galagia somnul copilului?
Iti poti invata copilul sa doarma in zgomot?
Cum sa-ti ajuti copilul sa doarma in galagie?
Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte


Exista multa intelepciune in acea zicala care spune ca parintii ar trebui sa isi invete copiii sa doarma in zgomot inca din prima zi de viata, pentru ca atunci, copilul nu s-ar mai trezi atat de des!  Oh, daca ar fi fost atat de simplu...

Cum afecteaza zgomotul/galagia somnul copilului?

In stadiul de nou-nascut, bebelusul va petrece mult timp dormind profund si probabil va dormi chiar daca in jurul sau este multa galagie. Acest lucru este minunat pentru proaspetii parinti! Totusi, pe masura ce bebelusul creste, acest lucru se va schimba.

Incepand de la varsta de circa sase saptamani, vei observa ca al tau bebe devine mai atent; va incepe sa priveasca in jur si sa observe mai mult mediul. Asta inseamna ca va incepe sa se trezeasca la zgomote (precum latratul cainelui sau sunetul telefonului) – insa asta nu inseamna decat ca acorda din ce in ce mai multa atentie mediului ce il inconjoara.

La aproximativ patru luni, obiceiurile de somn ale bebelusului se vor schimba definitiv, iar el va incepe sa treaca la somnul superficial si cel profund. In timpul acelor perioade de somn superficial, este mai probabil ca bebe sa se trezeasca la zgomote.

Iti poti invata bebelusul sa doarma in zgomot?

Iata faptele (cel putin, din experienta noastra cu familiile): nu poti antrena un copil sa doarma in zgomot. Unii copii sunt mai putin afectati de galagie, in timp ce altii pot fi inclinati spre a se trezi chiar si la cele mai mici zgomote. Desi sunt pasi pe care ii poti urma pentru a-l ajuta pe bebe, nu il vei putea invata sa doarma in galagie.

bebe doarme

Nu avem dovezi puternice care sa ne spijine opinia (deoarece problema, pur si simplu, nu a fost studiata suficient, inca), insa suntem destul de convinsi ca acest lucru se datoreaza in mare masura personalitatii si temperamentului copilului.

Cum sa-ti ajuti copilul sa doarma in galagie?

Probabil ca nu vei putea crea un mediu „lipsit de zgomote” pentru copilul tau. Deci, cum iti poti ajuta copilul sa doarma bine atunci cand lucrurile devin putin galagioase?

O optiune minunata este aceea de a folosi zgomotul alb in avantajul tau. Zgomotul alb este doar zgomot static (precum sunetul unui aspirator sau al unui uscator de par) ce ajuta la mascarea altor zgomote de fundal. Masinile de zgomot alb sunt instrumente excelente de folosit in timpul somnului pe timp de zi, dar si de noapte (in casa mea am cate un astfel de aparat in fiecare camera!), si nici nu trebuie sa il cumperi. Poti descarca zgomotul alb pe un MP3 sau poti descarca aplicatii de zgomot alb.

Copilul tau doarme prin zgomot sau se trezeste la fiecare sunet? Ai incercat vreodata sa folosesti un instrument sau o aplicatie de zgomot alb? Impartaseste-ti experienta cu noi!

Poate ca nu-ti vei putea invata copilul sa doarma in zgomot, insa il poti invata cum sa doarma bine. Folosind o abordare unica si instrumente practice pentru succes, cartile electronice (e-book-urile) te ajuta pe tine si pe bebelusul tau sa dormiti mai bine noaptea si ziua. Pentru acele persoane ce cauta o solutie mai personalizata, cu asistenta de-a lungul procesului, luati in considerare consultatiile de somn pentru bebelusi si sugari. Uneori nu este vorba despre faptul ca nu puteti face un plan! Uneori sunteti doar obositi pentru a va ocupa de asta.

Cum influenteaza cantecelele de leagan mersul bebelusului

Un cantecel de leagan ii transmite bebelusului o vibratie de forta si sentimentul ca este in sigurata. In urmatoarele luni, acele vibratii - il ajuta pe copil sa isi mentina echilbul in timpul primelor incercari de a face primii pasi. Iata ce legatura magica este intre cantecelele de leagan si dezvoltarea bebelusului.

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Cat de mult doarme un bebelus? Toate mamicile de bebelusi vor sa stie mai multe despre somnul bebelusului. Deci sa incepem cu inceputul? Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere?

Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare. Vezi diagrama somnului bebelusului - in ore de zi si de noapte aici.

Despre somnul bebelusului merita citit si:

Dormitul cu bebelusul in pat prezinta riscuri
Balansarea capului (datul din cap) in timpul somnului
Unde doarme bebelusul, dezbaterea aprinsa a parintilor
Cand bebelusul doarme in patul parintilor
Secretul unui somn mai lung al bebelusului
Ce saltea alegem pentru patutul bebelusului?
Ce tulbura noptile copilului mic? 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii.com  - toate drepturile rezervate © 2018  

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII