De ce inseala femeile

De ce inseala femeile

De ce inseala femeile

  • E intim si greu de recunoscut dar ..da , sunt si femei care au relatii extraconjugale iar motivele sunt suficiente si foarte serioase: neglijare din partea sotului, crize emotionale, dragoste pur si simplu, probleme sexuale cu sotul, razbunarea la infedelitatea sotului, dependenta sexuala, ne-impliniri materiale si multe altele ... Insa specialistii spun ca in marea majoritate a cazurilor, motivele femeilor difera de cele ale barbatilor, barbatii cautand mai degraba sex sau atentie, iar femeile cautand sa umple un vid emotional. Iata mai multe ganduri si motive pentru ca femeile ar putea insela si bineinteles comentariile foarte la subiect ale comunitatii Desprecopii:


Cititi topicul special: De ce nu? Femeile care inseala

 Cateodata ma gandesc ca ar fi fain sa am amant. Iti dai seama? flori, chestii, complimente, bucuria cand te intalnesti, nu m-ar interesa sa ma culc cu el, doar sa ma faca sa fiu mereu cu gura pana la urechi sa ma simt ca o adolescenta rebela.... mai uiti pentru cateva clipe de vase, de haleli, de probleme. Cand sta sotu' la cate un meci de 3-4 ore nici nu mi-ar simti lipsa./Mindy, membra Desprecopii

Irina si sotul ei s-au mutat in Bucuresti cu cativa ani in urma, iar ea nu avea prieteni apropiati acolo si era adesea singura in timpul ce sotul ei lucra adeasea peste program.

Desi Irina spune adesea ca sotul ei este cel mai bun prieten pe care l-ar putea avea cineva, scanteia relatiei si viata lor sexuala erau la pamant.

In incercarea de a-si alunga singuratatea si de a flirta putin, Irina s-a inscris pe un site web pentru oameni casatoriti care doresc sa afle o aventura.

Dupa cateva intalniri cu un barbat pe care l-a cunoscut pe acel site, a inceput o aventura cu el. Irina spune ca el ii oferea tot ceea ce sotul incetase sa-i ofere  atentie si afectiune. Si atunci, de ce inseala femeile?

Exista multe motive ale infidelitatii, ca razbunarea, plictiseala, senzatia de noutate pe plan sexual pe care o ofera aventura, dependenta sexuala. Insa specialistii spun ca in marea majoritate a cazurilor, motivele barbatilor difera de cele ale femeilor, barbatii cautand mai degraba sex sau atentie, iar femeile cautand sa umple un vid emotional.

Femeile spun de obicei, ma simt singura, fara nimeni aproape, nu ma simt apropiata de partener, iar lui i se pare de la sine inteles sa ma aiba la dispozitie. Femeile isi doresc de obicei sa aiba pe cineva care sa se uite in ochii lor si sa le faca sa se simta sexy din nou.

 Cititi:

Cuplu: dragoste, sex, relatie

Sanatatea femeii:

 Comunitate, grup de suport

 Femina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

Motive emotionale

Fiecare aventura este diferita, la fel ca si motivele fiecarei femei de a avea o aventura.
Acestea fiind spuse, barbatii de obicei mentioneaza motive sexuale ale infidelitatii lor si mai rar se intampla sa se indragosteasca de amantele lor, spun specialistii.

Femeile tind sa aiba o conexiune emotionala cu amantii lor si mai degraba au aventuri din cauza singuratatii.
Femeile sunt mai adesea nemultumite de relatiile in care sunt implicate... in timp ce barbatii pot fi foarte multumiti de relatiile lor si tot inseala. Femeile sunt mai interesate de suplimentele pe care le pot adauga mariajului sau de a sari in barcile de salvare reprezentate de alti barbati  in timp ce pentru barbati, aventurile sunt o strategie secundara nu o alternativa.
In cadrul unuia dintre studiile efectuate de specialisti, s-a descoperit ca 34% dintre femeile care au avut aventuri erau fericite sau foarte fericite in casnicie. Un procentaj mai mare dintre barbatii care avusesera aventuri, 56%, erau fericiti in casnicie.

Predispozitie genetica spre aventuri?

Teoria conform careia adulterul este ceva  natural la barbati, ce indeplineste nevoia darwiniana de a-si raspandi samanta, persista de mult timp. Insa si legatura pe care o cauta femeia atunci cand are o aventura poate avea radacini evolutioniste.
Specialistii spun ca aceasta teorie isi are originea in timpurile primordiale, atunci femeia se imperechea cu un partener principal pentru a avea copii. Insa in timp ce cautau hrana, ea se culca si cu alti barbati, creandu-si astfel o polita de asigurare  pentru a avea pe cineva care le-ar putea ajuta sa-si creasca copiii si sa le ofere resursele necesare, in cazul in care partenerul principal ar muri.

Femeile care se mai culcau si cu altii adunau mai multe alimente, protectie si resurse de la iubitii lor, spun specialistii. Poate chiar au mai avut copii si cu acesti iubiti pentru a crea variatii genetice in descendenta lor; daca unii dintre copii ar muri, ceilalti le-ar lua locul.

Aceasta teorie este controversata si nu a putut fi nici dovedita nici invalidata de mult timp inoace. Insa expertii spun ca motivele femeilor de a avea aventuri sunt de obicei mai mult decat sexuale. Asta nu inseamna ca unele femei au aventuri numai de dragul sexului, sau ca sexul nu ar fi important  ci ca ]n general, motivele femeilor nu au numai de a face cu sexul.
Specialistii nu cred ca femeile au aventuri numai fiindca vor mai mult sex, insa sexul face parte din motivele lor. Nu este vorba numai despre experienta sexuala in sine cat de experienta de a fi cu cineva.

Barca de salvare

Casnicia Dianei se terminase din punct de vedere emotional cu mult inainte ca ea sa ajunga sa aiba o aventura. Ea traia deja intr-o atmosfera a iluziilor spulberate si era parte a unui mariaj dezamagitor, lipsit de sex.
Ceea ce a simtit ea a fost pierderea visurilor si a sperantelor, naruirea planurilor de o viata.  Eram foarte singura si nu as fi inteles cum te poti simti singur in casnicie inainte sa mi se intample asa ceva.

Ea a inceput sa flirteze cu alti barbati in cautarea atentiei, insa nu planuia sa aiba o aventura. Cel putin pana cand a plecat intr-o calatorie de afaceri cu un prieten si a ajuns sa bea vin cu el la cina. A inceput astfel o relatie pe termen lung, o cale pe care recunoaste ca ar fi ajuns oricum din moment ce casnicia ei se destramase.
Folosirea unui alt partener pentru a face tranzitia in perioada de iesire dintr-un mariaj terminat este unul dintre motivele frecvente pentru care femeile au aventuri.

Femeile care sunt in situatia asta se afla pe un vapor care se scufunda si folosesc aventura ca pe o barca de salvare fiindca nu vor sa sara direct in apa rece, spun specialistii.
Ei cred ca femeile au aventuri in perioadele in care sunt vulnerabile sau li se schimba viata, ca atunci cand le pleaca un copil la facultate sau dupa ce isi pierd slujba. Ele pot vedea in mod mai mult sau mai putin constient aventura ca pe o forma de alinare in perioadele dificile.

Alt motiv comun al infidelitatii este de a solicita atentie in casnicie. Se intampla ca unele femei sa aiba aventuri, sa le incheie, apoi sa le spuna sotilor lor despre asta, ca mod de a arata ca aveau probleme de cuplu mai mari decat credeau.
Concluzia specialistilor este ca aventurile extraconjugale sunt aproape intotdeauna cauzate de probleme in casnicie.

Psihoterapia ajuta uneori la evitarea aventurilor.

Oamenii sunt infideli de obicei deoarece cauta ceva diferit. Desi unele cupluri par sa se impace cu infidelitatea, altele cer ajutorul psihologilor inainte sa se intample, fiindca doresc sa-si salveze casnicia.

 Am vazut ieri intamplator la TV povestea unei femei care a recunoscut ca fiind casatorita s-a indragostit de alt barbat casatorit si el cu doi copii, ea avand un fiu. Familiile cica la un moment dat erau chair prietene, si fiind impreuna intr-un turneu s-au indragostit si si-au inselat sotul/sotia, ei, ea s-a despartit de sot, el de sotie, si sunt casatoriti de multi ani.
Nu cred ca problema e sa te desprinzi dint-o casnicie atit cit e nevoie ca sa-ti inseli sotul. Ceea ce e mai important, este sa poti sa-ti asumi faptele pe care le-ai facut./ Yasmine

Aventurile accidentale sau planificate

Se pare ca femeile sunt mai rar infidele fiindca asa s-a intamplat, pentru ca se gandesc mai mult si mai profund la situatie si la implicatii.

Unele femei isi rezerva timpul de a se gandi mai bine si a fi sigure de ceea ce fac. A veni si a pleca repede dintr-o relatie nu le este in fire. Barbatilor le este mai usor sa plece, fiindca emotiile lor sunt pur si simplu diferite si este ceva neobisnuit ca o femeie care vrea sex sa faca sex si apoi sa uite totul.

 Pentru mine familia este un loc cald si bun in care imi gasesc mereu echilibrul. Din ea imi trag toata puterea si tot catre ea revars toata puterea. Un om de onoare nu inseala. Un om de onoare se duce la partener -daca e cazul- si-i spune "uite, eu am gasit pe altcineva, sau nu sunt fericit/fericita langa tine si vreau sa mai caut". E dreptul fiecaruia sa faca asta daca simte ca asa va fi mai fericit. Dar este dezonorant sa inseli pe cineva; mai ales pe cineva care te-a investit cu increderea lui./ simali

Poate ca este deja un cliseu ideea ca femeile sunt cele care se ataseaza de partener inr-o relatie. Insa specialistii au constatat ca femeile chiar creeaza conexiuni cu partenerii lor si se gandesc bine atunci cand se implica intr-o relatie.
Femeile isi dau seama ce riscuri isi asuma, inteleg ca risca sa-si piarda partenerul din cauza infidelitatii.
Iar cand vine vorba despre infidelitati, societatea tinde sa judece mai aspru femeile decat barbatii.

Iata de ce specialistii spun ca femeile ajung mai greu sa aiba o aventura. Cititi topicul special: De ce nu? Femeile care inseala

Ultimele 10 dosare intime din dulap

Despre sex cititi:

autor: Echipa redactiei Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate - desprecopii.com (c) 2010

 Forumuri recomandate

 Femina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

 In unul sau in doi... mergem mai departe!
Probleme cu casnicia, suport, incurajari, pareri ... nu ezitati si usurati-va gandurile aici!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Subiecte tratate:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 7 comentarii

  1. anonim
    anonimtrimis la 5/2/2016

    am fost casatorita,sint despartita am doua fete casatorite ,nepotii,virsta mea este de 50 ani ...eu am inceput sa-mi insel barbatul,cind el a inceput sa ma faca curva,inca nu eram curva cind el ma facea mereu ,cind m-am maritat am fost fata mare,sotul de gelos ce era din curva nu ma scotea,si am decis sa fac pasul asta de al insela sa nu-mi para rau de ce imi spune curva,si intre timp a intervenit divortul, dar curva era el,eu nu stiam ce face el,inca nu era pronuntat divortul si el s-a mutat cu cea mai buna prietena a mea,dupa divort am plecat din tara,si am o relatie cu o persoana deosebita,sint foarte fericita

    Raspunde la acest comentariu
  2. nick
    nicktrimis la 28/3/2013

    Femeile inseala din aceleasi motive ca si barbatii. Nu mai faceti diferenta dintre barbati si femei. Singura diferenta e ca un barbat poate insela si se poate intoarce acasa, fara probleme, remuscari si se poate comporta la fel in familie. Femeie trebuie sa se implice sentimental in aventura, ceea ce e foarte periculos pentru familie si cuplu. Deci, cred ca adulterul comis de o femeie e mult mai periculos. @ Andreea : aventura poate avea un impluls in relatie doar daca in comparatie sot - amant = sotul castiga

    Raspunde la acest comentariu
  3. geo
    geotrimis la 20/8/2012

    Am si eu o problema si v-as ruga sa ma ajutati:sunt casatorit de 5 ani cu femeia al carui trecut e destul de controversat;m-a facut sa ma despart de fosta sotie...am prins-o cand ma insela,dar am zis ca totul va fi bine!...Avand curiozitatea de afla de la ea daca m-a inselat,aceasta mi-a raspuns afirmativ,dar numai ptr.faptul ca nu-i faceam sex oral?1?!Dupa ce m-am infuriat de cele aflate...ea mi-a zis ca a fost ...o gluma?!nu mai stiu ce sa cred,mi-am pierdut increderea in ea!...

    Raspunde la acest comentariu
  4. alyssa
    alyssatrimis la 18/1/2012

    eu mi-am inselat iubitul cu care am o relatie de 4 ani, nu locuim impreuna si cand aduc vorba de mutat se schimba devine foarte serios...relatia sexuala e praf, trec cateodata si 2 luni in care nu facem dragoste, am incercat tot ce am putut si tot nu reusesc sa-l fac sa ma doreasca din nou...m-a facut sa ma simt neatragaoare, urata, nesigura pe mine...aunci am intalnit pe cineva si mi-am inselat iubitul, nu regretcateodata ma gandesc ca daca mi-ar fi acordat mai multa atentie, daca ar fi fos mai tandru nu as fi inselataveam nevoie de asta ca sa-mi dau seama ca nu sunt urata, neatragatoare, ca inca pot innebuni un barbat

    Raspunde la acest comentariu
  5. niculescu  nicoleta
    niculescu nicoletatrimis la 24/3/2011

    ma bucur nespus,ca am gasit acest site,mi-a edificat raspunsul la viata mea,va multumesc,sunt o femeie de 43 de ani inca frumoasa,nu-s infidela ,m-am indragostit de un barbat,am facut dragoste o singura data as vrea sa fiu cu amandoi ,dar nu se poate pentru ca celalalt e un lider innascut si-i doreste sa fiu numai a lui si unu si celalalt ,il iubesc pe cel de-al doilea,la promul nu pot renunta ca am copil si familie ,poate ma ajutati cu un sfat pe mail ,nu mai pot trai mult asa

    Raspunde la acest comentariu
  6. Andreea
    Andreeatrimis la 9/8/2010

    Femeile inseala in momentul cand sotul nu le mai acorda antentia necesara...totul devine o rutina..acelasi loc..acelasi pat..fara complimente,fara surprize..incepi sa cauti ceva in afara..trist dar real..o aventura poate sa fie un impuls pentru o relatie..sa valorezi mai bine ce ai langa tine,sa stimuleze dragostea..

    Raspunde la acest comentariu
  7. Zarescu Dan
    Zarescu Dan trimis la 3/8/2010

    Femeile inseala deoarece pot. De ce ?.....Pentru .. ca !

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII