Remedii pentru impetigo

Remedii pentru impetigo

Remedii pentru impetigo

Impetigo este o infectie a pielii extrem de contagioasa care apare de obicei pe fata, gat, brate si picioare.

Exista doua bacterii care provoaca, de obicei, aceasta problema, iar acestea sunt streptococ pyogenes si staphylococcus aureus.

Iata cele mai bune 10 remedii de casa pentru impetigo

in acest articol veti citi mai multe despre:
1. Otet alb - remediu pentru impetigo
2. Terapia cu caldura
3. Ulei de arbore de ceai opreste raspandirea infectiei
4. Extract de seminte de grapefruit
5. Usturoiul combate infectia
6. Miere Manuka
7. Gentiana
8. Aloe Vera este eficienta in tratarea infectiei impetigo
9. Zincul intareste imunitatea
10. Schimbari in dieta
Sfaturi suplimentare

Impetigo este o infectie a pielii extrem de contagioasa

Impetigo este o infectie a pielii extrem de contagioasa care apare de obicei pe fata, gat, brate si picioare.

Bacteria poate infecta pielea printr-o gaura (taietura, muscatura de insecte sau alt prejudiciu) aflata pe o piele sanatoasa in rest, sau prin pielea deteriorata din cauza altor afectiuni, precum scabia sau eczema.

Exista mai multe tipuri diferite de impetigo, cum ar fi impetigo contagios, impetigo bulos si ectima.

Se poate intampla oricui, insa infectia este mai frecventa in randul copiilor mici si a sugarilor. Printre alti factori de risc se includ frecventarea regulata a unui centru de zi sau a unei scoli, igiena precara, vremea calda si alte tipuri de infectii ale pielii, dermatita, diabet sau imunitate afectate.

Simptomele infectiei impetigo variaza in functie de tipul acesteia. Totusi, simptomele obisnuite includ leziuni rosii care pocnesc cu usurinta, crusta de culoarea mierii de albine ce se formeaza dupa spargerea pustulelor, blistere umplute cu lichid, mancarime sau eruptie pe suprafata afectata, leziuni cutanate si ganglioni limfatici umflati.

Tratamentul pentru impetigo depinde de severitatea afectiunii. Cazurile usoare pot fi tratate cu o igiena buna si remedii de casa. Daca infectia se raspandeste rapid si nu scapi de simptome, consulta un medic.

Iata cele mai bune 10 remedii de casa pentru impetigo

1. Otet alb - remediu pentru impetigo

Pentru a promova vindecarea leziunilor pielii, este esential sa pastrezi curata zona afectata, folosind spalari cu apa sau cu antibiotic.

Iti poti prepara propria solutie de antibiotic folosind otet alb. Otetul alb va ajuta la stoparea raspandirii infectiei si la uscarea zonei afectate.

1. Amesteca 1 lingura de otet alb distilat in 2 cupe de apa calduta.
2. Folosind o minge de bumbac, spala pielea infectata cu aceasta solutie.
3. indeparteaza pielea uscata si aplica un unguent antibiotic fara prescriptie medicala.
4. Acopera usor zona cu tifon.
5. Acest proces se repeta de 2-3 ori pe zi pana cand dispare infectia.

Nota: Nu freca zona afectata in timpul spalarii, deoarece pielea se poate irita.

2. Terapia cu caldura

Poti utiliza terapia termica pentru a vindeca impetigo. Caldura va ajuta la uciderea bacteriilor responsabile pentru aceasta infectie. In plus, va ajuta la uscarea ranilor si a leziuniulor provocate de impetigo.

1. Inmoaie un prosop in apa fierbinte si stoarce excesul de lichid din prosop.
2. Aplica prosopul cald pe zona afectata timp de cateva minute.
3. Repeta acest proces de mai multe ori pe zi.

De asemenea, pentru a aplica caldura pe zona afectata, se poate folosi si un uscator cu suflare. Se pastreaza la minimum setarile uscatorului.

3. Ulei de arbore de ceai opreste raspandirea infectiei

1. Se ia 1 lingura de ulei de masline.
2. Se amesteca cateva picaturi de ulei de arbore de ceai cu uleiul de masline.
3. Se aplica tot acest amestec pe zona afectata.

Uleiul de arbore de ceai poate opri raspandirea acestei infectii bacteriene. Acest ulei esential are puternice proprietati antimicrobiene si antiinflamatoare, care ajuta la combaterea infectiei si la ameliorarea infectiei.

Adauga cateva picaturi de ulei de arbore de ceai la 1 lingura de ulei de masline. Aplica acest amestec pe zona afectata. Lasa-l sa actioneze 20-30 de minute, apoi clateste cu apa calduta. Fa acest lucru de 2-3 ori pe zi timp de cateva zile.

Alternativ, adauga cateva picaturi de ulei de arbore de ceai intr-o cupa mica de apa calduta. Foloseste solutia pentru spalarea zonei afectate de cateva ori pe zi.

Nota: A nu se consuma oral uleiul de arbore de ceai, caci poate conduce la efecte secundare.

4. Extract de seminte de grapefruit

Extractul de seminte de grapefruit (ESG) este eficient in vindecarea infectiei impetigo. Are proprietati antioxidante si antibacteriene si functioneaza ca un dezinfectant netoxic.

Adauga cateva picaturi de extract de seminte de grapefruit in 2 linguri de apa. Aplica amestecul pe zona afectata cu o minge de bumbac, de 2 sau 3 ori pe zi. La inceput ar putea provoca mancarime, dar va vindeca curand infectia. De asemenea, pentru o recuperare rapida, poti lua suplimente de ESG de 2 ori pe zi.

Consulta intotdeauna un medic inainte de a lua orice supliment.

5. Usturoiul combate infectia

Usturoiul este un alt ingredient eficient in combaterea infectiilor, deoarece are proprietati antibiotice care ajuta la uciderea bacteriei. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea mancarimii si a durerii.

Incalzeste 2 linguri de ulei de susan si prajeste in el 2 sau 3 catei de usturoi tocati. Raceste amestecul si strecoara uleiul. Aplica amestecul rezultat pe zona afectata o data sau de doua ori pe zi timp de cateva zile. De asemenea, poti incerca si sa adaugi in dieta ta cativa catei de usturoi cruzi. in cazul luarii unui supliment, consulta intotdeauna medicul pentru doza corecta.

6. Miere Manuka

Mierea manuka are proprietati antibacteriene, antiseptice si vindecatoare, care pot ajuta la inhibarea cresterii bacteriilor ce cauzeaza impetigo. De asemenea, mierea manuka accelereaza vindecarea ranilor de pe piele si da un implus imunitatii tale.

Intinde niste miere manuka pe zona afectata. Las-o sa actioneze pe piele pentru cateva ore, inainte de a o spala cu apa calduta. Repeta acest proces de cateva ori pe zi, timp de cateva zile. De asemenea, mananca zilnic 1-2 lingurite de miere manuka pentru a-ti ajuta organismul sa lupte impotriva bacteriilor.

7. Gentiana (Hydrastis canadensis)

Pentru tratarea infectiei impetigo, poti folosi si Gentiana. Are proprietati atat antibacteriene, precum si antiseptice care pot ajuta la dezinfectarea ranilor si a blisterelor pielii. De asemenea, ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Pregateste o cana de ceai de plante, picurand 1 lingurita de pulbere de gentiana in 1 cana de apa fierbinte, si lasa amestecul sa se odihneasca timp de 10 minute. Strecoara ceaiul si lasa-l la racit. Foloseste ceaiul pentru a curata zona infectata de doua ori pe zi, timp de cateva zile.

Alternativ, se poate aplica lotiune sau crema de goldenseal, disponibila pe piata gata facuta, pe zona infectata de 2 sau 3 ori pe zi pentru aproximativ o saptamana.

Poti opta sa consumi planta sub forma de supliment. Pentru dozarea si adecvarea corecta a suplimentului, consulta-ti medicul.

8. Aloe Vera este eficienta in tratarea infectiei impetigo

Aloe vera este eficienta in tratarea infectiei impetigo datorita proprietatilor sale antibacteriene, antiinflamtorii, antiseptice si de reparare a pielii. in plus, antioxisantii sai iti stimuleaza imunitatea pentru a ajuta la combaterea infectiei.

Taie o frunza proaspata de aloe vera si extrage gelul din interior. Aplica gelul direct pe pielea afectata si lasa-l sa actioneze cel putin 30 de minute. Repeta acest proces de 2-3 ori pe zi timp de o saptamana.

De asemenea, pentru o imunitate puternica, bea zilnic suc de aloe vera.

9. Zincul intareste imunitatea

Zincul mineral joaca un rol cheie in imbunatatirea imunitatii. Interactioneaza cu un proces celular care neutralizeaza infectiile bacteriene si ajuta la echilibrarea raspunsului normal al imunitatii. Poate chiar sa reduca riscul aparitiei infectiei impetigo la copiii nascuti prematur.

Un studiu din 2012, publicat in Revista de Boli Infectioase Pediatrice, a aratat efectul pozitiv al suplimentelor prenatale cu zinc asupra impetigo la sugarii din Bangladesh.

Pentru a ajuta la tratarea impetigo, include in dieta ta alimente bogate in zinc. In randul surselor dietetice de zinc se includ fasolele, nucile, unele crustacee, cerealele integrale si cerealele fortificate.

De asemenea, poti lua si un supliment de zinc de 15 pana la 25 mg pe zi pentru a lupta impotriva infectiei.  Consulta-ti intotdeauna medicul inainte de a lua un supliment.

10. Schimbari in alimentatie

Alimentatia sanatoasa va ajuta la combaterea infectiei, la stimularea imunitatii si la promovarea recuperarii rapide.

• Include in dieta ta sucuri de legume proaspete si de citrice. Foloseste legume si fructe cu un nivel ridicat de antioxidanti, pentru a ajuta organismul sa lupte impotriva infectiei.
• Bea zilnic 2-3 pahare de suc proaspat de mere.
• Mareste-ti aportul de acizi grasi Omega-3.
• Evita zaharurile rafinate si alimentele prajite de ceva timp.
• Redu sau elimina din dieta ta carnea rosie, pana cand este eliminata infectia.
• Pentru a-ti mentine corpul hidratat, asigura-te ca bei o cantitate suficienta de apa pe parcursul zilei.

Sfaturi suplimentare

• Nu atinge prea des pielea afectata.
• Nu scobi sau zgaria zonele afectate de impetigo.
• Spala-ti mainile regulat cu sapun antibacterian si evita impartirea prosopului cu alte persoane.
• Fa regulat baie sau dus cu apa calda.
• Spala lenjeria si hainele in apa fierbinte si usuca-le direct sub lumina soarelui.
• Curata acasa zonele de suprafata cu produse antibacteriene.
• Pentru a impiedica raspandirea acestei probleme contagioase a pielii si altora, stai acasa pentru cateva zile. .

impetigo

Impetigo la copil

Impetigo, una dintre cele mai frecvente infectii ale pielii in randul copiilor, produce, de obicei, vezicule sau rani pe fata, gat, maini si zona scutecului.

 Aceasta infectie contagioasa superficiala a pielii, in general, este cauzata de una din cele doua bacterii: Staphylococcus aureus sau Streptococcus pyogenes (numite de asemenea, streptococul de grup A, care provoaca si inflamarea gatului). Stafilococul auriu (MRSA), rezistent la meticilina, provoaca si impetigo. Citeste mai departe aici...

 La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

Toate bolile copilului aici >>

Comunitatea parintilor informati: forum medical

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII