Regulile drumetiei

Regulile drumetiei

Regulile drumetiei

Cati copii pot participa: minim 4 copii

Cum se joaca?

Aveti nevoie de cel putin doua persoane care stiu regulile jocului.

Jocul este inceput de catre o persoana care spune: "Ma duc intr-o drumetie si am de gand sa iau... (in acest moment persoana care vorbeste alege absolut orice si-ar dori sa ia in drumetie, de exemplu un sac de dormit) …un sac de dormit".

Urmatoarea persoana spune:" Ma duc intr-o drumetie si am de gand sa iau... (in acest moment persoana care vorbeste alege absolut orice si-ar dori sa ia in drumetie, cu o conditie: cuvantul trebuie sa inceapa cu litera “T” deoarece ultima litera a “accesoriului de drumetie” spus de prima persoana a fost “T”.

De exemplu, haideti sa spunem ca a doua persoana a vrut sa aduca un “tutore" - il poate aduce, daca toata lumea spune: "Bine, poti aduce acest lucru in drumetia noastra". Sa zicem ca a treia persoana nu a prins regulile jocului si spune, " Ma duc intr-o drumetie si am de gand sa iau un hot dog". Toata lumea ar trebui sa spuna atunci " Nu, nu poti aduce un hot dog" si astfel jocul va continua.

Variatii:

De asemenea, poate fi jucat de fiecare data cu o alta regula. Un jucator inventeaza o regula, si apoi spune ceva de genul:
"Vreau mere, dar nu cartofi"

In timp ce jucatorii incearca sa isi dea seama care este regula, incearca sa afle cat mai multe indicii:
"Vreau un Corvette, dar nu un Camaro"
"Vreau o bautura, dar nu Coca-Cola"
Etc.

Odata ce un jucator crede ca stie care este regula, se va consulta cu ceilalti daca vor sa riste verificarea acesteia cu un anumit element:
"Vrei fructe, dar nu fulgi de porumb, nu?"
"Corect"

Jocul continua pana cand toti jucatorii isi dau seama care este regula. Apoi cineva inventeaza o noua regula si un nou joc incepe. Regulile pot fi orice, si sunt limitate doar de creativitatea jucatorilor.