Cum sa-ti inveti copiii despre plante. Sfaturile ursuletului Deppy

Cum sa-ti inveti copiii despre plante. Sfaturile ursuletului Deppy

Cum sa-ti inveti copiii despre plante. Sfaturile ursuletului Deppy

Pe scurt

  • Copiii sunt cei mai buni studenti cand vine vorba de plante. Ei nu au niciun prejudiciu impotriva vreuneia, nici o notiune preconceputa despre cum trebuie sa functioneze o planta sau cum trebuie sa vindece.

     

    Asa cum putem accepta ca o portocala are multa vitamina C, putem accepta si faptul ca feniculul reduce durerile abdominale la bebelusi, copii si adulti. Nu?

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cum invatam copiii de mici despre puterea plantelor
Desi este o metoda straveche, fitoterapia a luat o mare amploare in ultimii ani
Sfaturile ursuletului Deppy: implicati in mod distractiv plantele in viata copiilor!

Cum invatam copiii de mici despre puterea plantelor

Ca adulti tindem sa fim ingrijorati atunci cand vine vorba de sursele noastre de hrana, dar, daca ne-am permite sa fim putin mai deschisi, vom putea intelege ca aceasta lume minunata in care traim ne-a dat o abundenta de plante ce ne hranesc si ne vindeca.

Daca oferim copiilor o fundatie de informatii pretioase si concrete despre plante, aceasta va ramane cu ei pentru tot restul vietii. Cunoasterea inseamna putere si responsabilizare. Ei vor avea capacitatea de a-si controla propria sanatate si de a-i invata pe altii sa faca acelasi lucru.

Nu toate plantele sunt sigure, iar cei mici trebuie sa stie acest lucru. Unele plante sunt periculoase si ne pot rani, de exemplu, iedera otravitoare, iar alte ierburi utile au o actiune mai puternica asupra corpului in comparatie cu alte plante medicinale, si prea mult din acea planta puternica ne poate face sa ne simtim rau in loc de bine. Deci, este important sa fiti mereu atenti la copii si sa ii invatati sa ceara mereu permisiunea unui adult de a le atinge, gusta sau utiliza.

Desi este o metoda straveche, fitoterapia a luat o mare amploare in ultimii ani

Oamenii folosesc plantele de mii de ani: pentru hrana, vindecarea bolnavilor si ingrijirea corpurilor. Din fericire, fitoterapia a luat o mare amploare in ultimii ani. 85% din populatia lumii foloseste fitoterapia in scop curativ, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), iar 45% din medicamentele moderne au la baza extracte vegetale active.

Studiile clinice ne demonstrează că efectul terapeutic al produselor din plante de calitate sunt similare celor de sinteză, dar fără efectele secundare ale acestora.

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejeaza natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie. Solutiile fitoterapeutice ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de prima intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburarilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Sfaturile ursuletului Deppy: implicati in mod distractiv plantele in viata copiilor!

 

Mergeti la o vanatoare de comori!

Puteti gasi urmatoarele tipuri de plante? Unde le-ati gasit?

O planta medicinala?
O planta botanica?
Ce zici de o planta lemnoasa?
Gaseste niste plante in gradina (sau in bucatarie in ghiveci) si miroasa-le.

Dosarul cu ierburi!

Creati un loc special pentru a pastra toate informatiile pe care le invatati despre ierburi, cum ar fi un dosar, o cutie sau chiar un fisier pe tableta. Apoi studiati cateva plante si aflati mai multe despre ele. Ganditi-va cum le-ai putea folosi, iar daca va place sa gatiti, intrati in bucatarie si preparati ceva (puteti folosi cimbru, rozmarin, oregano, etc).

Jurnalul plantelor

Incepeti un jurnal al plantelor din curte sau din parcul cel mai apropiat. Faceti o lista a fiecarei plante pe care o gasiti, incepand cu numele comun si adaugand numele latin daca il cunoasteti sau mai tarziu cand il puteti cauta. Nu uitati de copaci! Chiar daca nu credeti ca o planta are utilizari medicinale, scrieti-o oricum. Veti fi surprinsi de faptul ca multe plante care credeati ca sunt "doar buruieni", au proprietati medicinale.

Dati viata propriei gradini cu plante

Incepeti cu cateva plante simple, cum ar fi musetelul, menta, busuiocul, rozmarinul, cimbrul. Lasati copilul sa hotarasca 10 plante pe care ar vrea sa le cunoasca, apoi explicati-i ce are de facut pentru a sadi si creste aceste plante. Incurajati-l sa lucreze cu plantele, sa le respecte pe masura ce cresc si sa le guste in mod regulat pentru a le nota aroma - care se schimba odata cu cresterea plantei.

Folositi ierburile in orice mod posibil

Includeti plantele in viata de zi cu zi. Experimentati si vopsiti imbracamintea cu ajutorul plantelor. Folositi-le in aranjamente florale, creati un ierbar, mestesuguri si alte decoratiuni sezoniere. Consumati-le. Faceti-le sa fie o parte integranta a vietii voastre.

Phytodep protejeaza natural copilaria!

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII