Edu Tech Kids, ateliere pentru copii organizate de ECDL la Veranda Mall

Edu Tech Kids, ateliere pentru copii organizate de ECDL la Veranda Mall

Edu Tech Kids, ateliere pentru copii organizate de ECDL la Veranda Mall

  • Zilele trecute ascultam o discuție dintre un tătic și fetița lui. Cea mică era foarte curioasă să afle cum funcționează televizorul și de ce acesta răspunde la comenzile de la butoane. I se părea firesc ca o telecomandă să controleze un aparat atât de mare și de impunător, însă, cu toate acestea, îi era greu să înțeleagă cum funcționează tehnologia și cât de complexe sunt ramurile ei.

     

    Am ascultat cu interes explicația tăticului, iar, ulterior, i-am invitat pe amândoi la unul dintre atelierele organizate de ECDL România, Edu Tech Kids - la Veranda Mall.

Pentru cei care încă nu au aflat, sâmbătă și duminică (16-17 iunie 2018), la Veranda Mall au avut loc o serie de activități dedicate copiilor pasionați de tehnologie și nu numai. Ateliere de robotică, imprimare 3D și experiențe VR. Copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, dar și părinții acestora au avut parte de experiențe interesante, au ținut în mână un robot, s-au jucat cu ochelarii 3D și au aflat cum funcționează o imprimantă capabilă să printeze jucării.

Cine este ECDL?

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competențelor digitale recunoscut la nivel internaţional în peste 100 de ţări și numără până în prezent peste 15 milioane de persoane înregistrate în program.

Permisul ECDL oferă deţinătorului său o bază standard de cunoştinţe IT necesară în noua societate informaţională ce se află în continuă dezvoltare. (sursa www.ecdl.ro)

Pentru cei interesați să obțină un astfel de permis este important să afle că acesta se adresează tuturor categoriilpr de vârstă și că reprezintă un beneficiu atât pentru elevi și studenți, cât și pentru profesori

 Permisul ECDL nu expiră.
 Seria de înregistrare ECDL este unică şi nu are perioadă limitată de valabilitate.
 Orice tip de Permis ECDL este recunoscut internaţional.

Salut, pe această cale, inițiativele frumoase ECDL pentru a se adresa școlarilor și studenților și pentru faptul că se implică în sistemul de învățământ din România. Mulțumim partenerilor The VR Cinema, Carrefour și Veranda Mall pentru implicare. 

autor: Magdalena Aldea

Mamica redactor la Desprecopii.com
Magda scrie si pe blogul ei aici.

Toate drepturile rezervate (c) 2018

Comenteaza / Pune o intrebare

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim). | Toate campurile trebuie completate!