Alaptarea bebelusului este mai mai mult decat hranirea sa. 5 moduri prin care alaptarea promoveaza legatura speciala dintre mama si bebelus

Alaptarea bebelusului este mai mai mult decat hranirea sa. 5 moduri prin care alaptarea promoveaza legatura speciala dintre mama si bebelus

Alaptarea bebelusului este mai mai mult decat hranirea sa. 5 moduri prin care alaptarea promoveaza legatura speciala dintre mama si bebelus

Alaptarea este mult mai mult decat hranirea bebelusului, este, de asemenea, o excelenta modalitate pentru promovarea legaturii speciale si unice dintre mama si copil.

Alaptarea ofera o oportunitate extraordinara mamicii de a avea o legatura foarte stransa cu bebelusul ei, de a-i oferi confort intr-un mod unic si de a-l face cat se poate de fericit si atasat de ea.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Alaptarea promoveaza acea legatura unica - nu este vorba doar de hrana
Alaptarea inseamna confort si siguranta
Alaptarea promoveaza somnul
Contactul piele pe piele
Imbratisarile din timpul alaptarii

Dilemele si neclaritatile debutului in alaptare

Cand esti la inceputul alaptarii, este foarte posibil sa ai multe ingrijorari si neclaritati cu privire la alaptare, cum ar fi: marirea productiei de lapte matern, daca bebe suge suficient pentru a se hrani corespunzator si daca puteti alapta avand implanturi. In timp ce s-ar putea sa va confruntati cu dificultati in alaptarea bebelusului, noi va asiguram ca va merita efortul de a depasi aceste provocari.

Iata si 5 moduri in care alaptarea promoveaza legatura dintre mama si copil ei:

Alaptarea promoveaza acea legatura unica - nu este vorba doar de hrana

Bebelusul alaptat va suge si va ramane atasat de sanul mamicii sale pentru perioade lungi de timp. In acest fel, el ii poate auzi bataile inimii, acel sunet atat de familiar, va putea sa ii vada fata de aproape, sa ii auda vocea si sa ii simta mirosul, care este linistitor si reconfortant.

Alaptarea inseamna si eliberarea de hormoni care promoveaza comportamentele materne, precum si legatura dintre mama si copil.

Alaptarea inseamna confort si siguranta

Alaptarea este o modalitate uimitoare de a va calma bebelusul, asa ca, daca micutul se simte putin tulburat sau suparat, nu exista nici o modalitate mai buna de a-l calma decat cea de a-l aduce la piept.

Nu este doar apropierea de mama care va ajuta copilul, ci si faptul ca alaptarea este bine cunoscuta pentru ameliorarea durerii. Asa ca, alaptati-va bebelusul in timpul vaccinarii, va face intreaga experienta mult mai putin traumatica si mai usoara pentru copil, alaptati-va bebelusul mai des cand este bolnav, alaptati-l la cerere si alaptati-l inclusiv cand voi sunteti bolnave - NU opriti alaptarea, deoarece corpul mamei va produce anticorpi care vor fi transmisi copilului in timpul alaptarii.

alaptare

Alaptarea promoveaza somnul

In momentul alaptarii, in corpul mamei sunt eliberati hormoni reconfortanti, iar acestia trec prin lapte si ajung la bebelus. Acest lucru face ca mama si copilul sa fie somnolenti. Bebelusii elibereaza, de asemenea, propriii hormoni atunci cand sunt in contact strans cu mama, in special in timpul alaptarii.

Multe mamici aleg sa doarma impreuna cu bebelusii lor, deoarece alaptarea in timpul noptii devine mult mai usoara.

Contactul piele pe piele

Alaptarea promoveaza contactul cu pielea, care creste nivelurile de oxitocina la mama si copil. Nivelurile mai ridicate de oxitocina care sunt create prin contactul frecvent cu pielea maresc si alte interactiuni hormonale pozitive.

Prematurii care au fost tinuti cat mai mult in bratele mamei - in contact piele pe piele, prezinta o imbunatatire semnificativa si un castig mult mai bun in greutate in medie pe zi, comparativ cu ceilalti prematuri care au fost tinuti in incubator.

Bebelusii ce au mai mult contact cu pielea parintilor sunt cunoscuti ca fiind mai calmi, mai fericiti, au o temperatura mai normala si mai stabila si au batai ale inimii mai normale si mai regulate.

Bebelusii care sunt pusi pe burtica mamicii imediat dupa nastere, se ataseaza adesea singuri la san, fara asistenta, deoarece se nasc cu talentul instinctiv si motivatia necesara pentru aceasta sarcina.

Imbratisarile din timpul alaptarii

Bebelusii alaptati frecvent zi si noapte, inseamna ca sunt adesea tinuti in brate si leganati.

Recomandarea noastra: alaptarea la cerere. Cea mai buna optiune pentru bebe si mami, la fel ca si co-sleeping-ul. Desigur, si bebelusii hraniti cu biberonul sunt tinuti mult in brate, leganati si iubiti, insa lucrul care le va lipsi mai mult este contactul piele pe piele.

15 Alimente de evitat in timpul alaptarii

Exista alimente care ar trebui evitate in perioada alaptarii? - iata o intrebare frecventa pe forumul special dedicat alaptarii de la Desprecopii.

Un regim alimentar bine echilibrat, plin cu alimente care va plac este cel mai bun, dar anumite alimente, indiferent de cat de mult va plac, s-ar putea sa strice bebelusului. Daca bebelusul este agitat, scuipa mult, sau are colici, eruptii cutanate, sau congestie, urmatoarele alimente pot fi vinovate! Iata 15 alimente de evitat in timpul alaptarii.

Citeste mai departe articolul complet <<AICI>>

 

Ghid de alaptare

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII