Un moment de relaxare pentru mamici

Un moment de relaxare pentru mamici

Un moment de relaxare pentru mamici

Invata sa te relaxezi si sa fii o mama mai buna


Meseria de mama poate fi o experienta plina de satisfactii, dar stresanta. De multe ori, chiar si cele mai neinsemnate detalii va pot enerva. De aceea, multe mame se tem ca transmit copiilor agitatia si stresul lor. Relaxandu-va si acordandu-va cateva minute doar pentru voi, puteti deveni mamici mai bune si mai rabdatoare. Iata cateva idei care va pot ajuta:

in acest articol veti citi mai multe despre:
Mamici, aveti grija de voi!
Modelati un stil de viata sanatos
Incercati sa respirati profund
Recunoasteti cand sunteti stresate
Familiarizati-va cu trucuri pentru a reduce anxietatea
Concentrati-va pe lucrurile positive
Nu refuzati niciodata o sesiune de rasfat
Nu ezitati sa cereti ajutor!

Mamici, aveti grija de voi!

Sa nu uitati un lucru: daca vreti sa aveti grija de cei dragi, trebuie sa aveti mai intai grija de voi. Nu numai ca aveti nevoie de energia castigata din obiceiurile bune de ingrijire, dar amintiti-va ca cei mici privesc, invata si copie. Modelati un stil de viata sanatos pentru copilul vostru!

Se stie forte bine ca mamele se sacrifica si renunta adesea la anumite lucruri si conforturi pentru a satisface nevoile copilului. O astfel de abordare poate de fapt sa aiba reversul medaliei... Copiii vor invata sa-si lase propriile nevoi sa fie nesatisfacute pentru a raspunde cerintelor altora. Cea mai buna modalitate de a va invata copilul sa aiba grija de el insusi este sa-i aratati cum sa faca acest lucru.

Incercati sa va formati un ritual si sa il respectati pe cat posibil. Si de ce nu, faceti o vizita la magazinele dm pentru a va aproviziona cu produsele de care aveti nevoie, incepand de la pasta de dinti, creme de fata si demachiante. Acolo gasiti tot ce aveti nevoie, fara sa fie necesar sa va plimbati dintr-un magazin in altul.

Modelati un stil de viata sanatos

Luati pauze regulate la locul de munca si acasa. Opriti-va si mancati un pranz sanatos. Dormiti suficient noaptea si angajati o bona intr-o seara, pentru a iesi la restaurant cu partenerul sau prietenii. Multe mame se simt vinovate ca nu petrec suficient timp cu copilul, dar nu trebuie sa va faceti griji. Copiii nu se vor simti neglijati, ci vor invata cum arata un stil de viata sanatos si pozitiv.

Evident, a avea grija de noi este mai usor de zis decat de facut. Acest lucru este valabil mai ales daca aveti copii foarte mici si sunteti principalul ingrijitor. Este bine sa cereti ajutor. Daca aveti familia in zona, nu ezitati sa o solicitati.

Incercati sa respirati profund

Daca va simtiti foarte stresata, o sesiune de respiratie profunda va poate ajuta sa va mentineti calmul. Practicati urmatoarea tehnica daca aveti o zi mai dificila:
 inspirati incet; incercati sa luati aer in stomac, mai degraba decat in ​​piept, apoi numarati pana la patru, tinandand aerul;
 expirati lent, in timp ce numarati pana la patru;
 odihniti-va pentru patru secunde fara sa respirati;
 respirati normal de doua ori si apoi reluati-va activitatea

Recunoasteti cand sunteti stresate

Multe mame cred ca este un semn de slabiciune sa recunoasca ca sunt stresate. Nu este cazul. Este de fapt sanatos sa recunosti cand esti stresat, in loc sa incerci sa tii totul inauntru.

Retineti ca toate mamele sunt stresate, iar toate aspectele vietii, chiar si cele pozitive, vin cu o doza de stres. Este bine sa recunoasteti ca sunteti coplesite ocazional.

Daca aveti probleme cu gestionarea stresului, nu ezitati niciodata sa solicitati ajutor profesional. Un terapeut sau un consilier va poate ajuta sa gestionati mai bine anxietatea si sa va reglati starile de spirit.

Familiarizati-va cu trucuri pentru a reduce anxietatea

Exista mici trucuri pentru a va reduce anxietatea. De-a lungul zilei, tineti minte urmatoarele tehnici daca aveti nevoie de o eliberare rapida si simpla a stresului:

 Inchideti ochii. Daca va simtiti coplesite de o situatie si nu trebuie sa fiti vigilente in acel moment, inchideti ochii timp de 30 de secunde
 Beti apa. Un pahar de apa rece poate ajuta la calmarea anxietatii
 Ascultati muzica. Alegeti melodii relaxante sau favorite - va vor ajuta mult
 Incercati sa petreceti timp in aer liber. Oamenii tind sa se simta mai relaxati daca nu sunt cooptati in casa toata ziua. Doar o scurta plimbare de 10 minute in jurul blocului va poate ajuta sa va relaxati
 Reactivati-va viata sociala - un lucru extrem de important! Nu va retrageti din grupul de prieteni, nu renuntati la cafeaua de dimineata si nu dati ignore cand va suna prietenii!
 Mergeti la spa, masaj sau la salonul de infrumusetare - o jumatate de ora petrecuta intr-un loc ce nu are nici o legatura cu familia, casa si copiii, pot face adevarate minuni pentru o mamica. Cand va veti intoarce acasa veti fi mult mai calma, linistita, fericita si intelegatiare.

Concentrati-va pe lucrurile pozitive

Concentranti-va asupra lucrurilor bune din viata. Invatati copilul sa adopte o mentalitate de "priveste partea plina a paharului". Acest lucru va va ajuta sa va relaxati.

Nu refuzati niciodata o sesiune de rasfat

Stiti care este cel mai bun lucru dupa un masaj? Un mini masaj! Rugati-va partenerul sa va ofere un masaj la gat si umar in timp ce stati cu o masca racoritoare pe fata, de la dm, unde gama este mai variata decat ati crede! Va garantam ca va fi cea mai buna pauza de 10 minute pe care ati avut-o de mult timp!

Sau rugati-va din nou partenerul sa stea cu copilul cat timp faceti o baie relaxanta cu spume. Folositi manusi pentru exfoliere, o masca pentru par, un gel de dus aromat si optional o muzica relaxanta ;) Le gasiti pe toate la dm.

Nu ezitati sa cereti ajutor!

Multe mame vad nevoia de a cere ajutor ca semn de infrangere. Trebuie sa intelegeti ca nu este cazul. Este bine si sanatos sa cereti ajutor, sa angajati o bona din cand in cand sau sa rugati un prieten sa va ofere un ragaz de jumatate de ora.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII