Cat de devreme se pot experimenta simptomele de sarcină?

Cat de devreme se pot experimenta simptomele de sarcina?

Cat de devreme se pot experimenta simptomele de sarcină?

Cât de devreme se pot experimanta simptomele de sarcină - aceasta este o intrebare pe care fiecare femeie care isi doreste un copil si-o pune la un moment dat.

Iată o trecere in revistă a simptomelor precoce de sarcină, a simptomelor sigure de sarcină și ale simptomelor din primele săptămani de sarcină.

veti citi
Cât de devreme se pot experimenta simptomele de sarcină?
Care este vârsta sarcinii? In câte săptămani de sarcina ești?
Simptome sigure că esti insărcinată
Cele mai frecvente semne timpurii că ești gravidă
Săptămâna 2 de sarcina - simptome de sarcina
Săptămâna 3 de sarcină - simptome de sarcină
Săptămâna 4 de sarcină - simptome de sarcină
Săptămâna 5 de sarcina - simptome de sarcină
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcină si tot ce trebuie sa stii despre sarcină

Cât de devreme se pot experimenta simptomele de sarcină?

Sarcina este o absolut speciala în viața unei femei. Nu numai că îți aduce un suflet nou in viata - ci toată viața ta se schimbă. Așadar, atunci când poate fi chiar cea mai mică șansă să fii gravidă, vrei desigur să afli cât mai curând!
Dar cât de devreme poți să te aștepți să apară simptome de sarcină?

În primul rând, este important să ne amintim că fiecare sarcină este diferită, așa că este important să ne amintim că simptomele timpurii ale sarcinii sunt diferite si nu la fel pentru toate femeile.
Unele femei ar putea prezenta primele simptome la o săptămână sau două după ce au conceput, în timp ce altele nu simt nimic de luni întregi.

Care este vârsta sarcinii? In câte săptămani de sarcina ești?

Dacă nu ai fost niciodată gravidă înainte, s-ar putea să nu cunoști termenul de vârstă gestațională. Mai simplu spus, este termenul pe care îl folosesc specialiștii medicali pentru a determina cât de avansata este sarcina. Se calculează in săptămâni și se măsoară din prima zi a ultimului ciclu menstrual până la data respectiva.

De exemplu, dacă medicul  spune că sunteți gravidă de șase săptămâni, sunt șase săptămâni de la prima zi a ultimei perioade, ceea ce înseamnă că sunt aproximativ patru săptămâni de când ai rămas însărcinată.

Acest lucru se datorează faptului că la așa-numita notă de două săptămâni, nu faci decât să ovulezi și abia apoi e posibil să concepi.

La prima ecografie vei  obține o varsta mai sarcinii - dar pana atunci,  puteți calcula data scadentă și data estimată a concepției cu ajutorul calculatorului nostru de sarcină.

Iar aici avem un CALCULATOR AVANSAT DE SARCINA - considerat a fi cel mai exact calculator de sarcina.

Simptome sigure că esti insărcinată

Dacă încerci sa ramai însărcinată de ceva timp, probabil ca iti doresti sa existe niste simptome sigure care sa te anunte ca conceput un bebe. Din nefericire, primul semn care iti poate da cel mai clar semnal este faptul ca mentruatia nu a venit inca desi in mod normal trebuia sa vina.

Dar, asa cum am am menționat anterior, toat femeile sunt diferite și s-ar putea să ai alte câteva simptome comune care pot fi un semn că in burtica ta se coace ceva...

Oare chiar sunt insarcinata? Ti-a intarziat ciclul menstrual? Ai facut un test de sarcina si este pozitiv? Ai inceput sa ai dureri de cap, sa ai sanii mai sensibili si chiar durerosi, ai nasul mereu infundat, carcei in picioare sau gust metalic in gura? Aceste sunt o parte din primele semne de sarcina (asa numitele simptome precoce de sarcina sau primele semne ale sarcinii).

Cele mai frecvente semne timpurii că ești gravidă

Simptomele de sarcină foarte timpurii pe care le-ați putea prezenta adesea imită simptomele pe care le-ați putut experimenta chiar înainte și în timpul menstruației. Acesta este motivul pentru care nu vă dați seama că sunteți gravidă.

Următoarele simptome sunt unele dintre cele mai frecvente femei care se confruntă adesea când sunt la începutul sarcinii. Dar amintiți-vă: aceste simptome pot fi cauzate și de alte lucruri, pe lângă faptul că sunt însărcinate. Doar pentru că experimentați unele dintre acestea nu înseamnă neapărat că vă așteptați. Pentru a fi sigur, trebuie să faceți un test de sarcină.

Citeste Cat de devreme pot face un test de sarcina?

Crampe ușoare și o sangerare usoară 

Dacă esti gravidă, acest lucru se întâmplă deoarece, după concepție, oul fertilizat se atașează de peretele uterului. Aceasta sangerare usoara - atentie, usoara - se numește sângerare de implantare. Se poate întâmpla oriunde între șase și 12 zile după ce ovulul a fost fertilizat. Crampele pe care le-ai putea simți pot fi similare cu crampele menstruale. Iata aici care este diferenta dintre sângerarea de implantare si sângerarea menstruală si cum poti calcula vârsta sarcinii.

Greață și vărsături

Acesta este, de obicei, un simptom de sarcină foarte cunoscut, dar nu toate femeile insarcinate experimenteaza acest lucru. De ce se întâmplă aceast rau de dimineață, nu se știe cu adevărat. Puteți experimenta greață în orice moment al zilei.

Oboseală

Oboseala se întâmplă adesea, deoarece acum experimentați un nivel ridicat al hormonului progesteron. Prin urmare, ar trebui să vă odihniți cât mai mult.

Urinare frecventă

Multe femei încep să urineze frecvent după ce rămân însărcinate.

Sensibilitatea și umflarea sânilor

Deoarece nivelul hormonilor femeii se schimbă rapid după concepție, sânii s-ar putea să se umfle, să fie durerosi sau să aiba furnicături o săptămână sau două mai târziu dupa conceptie. De asemenea, sanii se simt mai grei si mai plini. Zona din jurul sfarcurilor (areola) se poate întuneca și ea.

Simptomele de sarcină sunt redate integral in acest infografic complet.

Săptămâna 2 de sarcină - simptome de sarcină

In acest stadiu - orice simptom timpuriu al sarcinii pare sa fie un simptom de menstruatie - minus sangerarea. Pe larg, despre saptamana 2 de sarcina aici.

Săptămâna 3 de sarcină - simptome de sarcină

Dacă ovulul a fost fertilizat cu succes, diviziunea celulară va avea loc în cursul acestei săptămâni. Oul fecundat își face drum prin trompa uterină și coboară până la uter unde se implantează în căptușeala sa.Dacă esti gravidă, poti experimenta crampe ușoare și sangerare de implantare de la săptămâna unu până la săptămâna patru. De asemenea, puteți începe să simțiți alte simptome de sarcină timpurie, cum ar fi oboseala, greața și sensibilitatea sânilor. Pe larg, despre saptamana 3 de sarcina, aici.

Simptomele de sarcină sunt redate integral in acest infografic complet.

Săptămâna 4 de sarcină - simptome de sarcină

Săptămâna aceasta puteți fi puțin mai sigur dacă sunteți gravidă sau nu. În mod normal, veți obține perioada de aproximativ 4 săptămâni de la începutul ultimei perioade, dar dacă sunteți însărcinată, corpul dvs. o va sări. Dacă nu ați mai fost, s-ar putea să începeți să prezentați unele dintre simptomele precoce ale sarcinii menționate mai sus. Pe larg despre saptamana 4 de sarcina aici.

Ce simptome de sarcina pot aparea in primele patru saptamani de sarcina  si la care femeile nu s-ar astepta? vezi aici ce semnale precoce poti avea.

Săptămâna 5 de sarcină - simptome de sarcină

Mai multe femei se vor confrunta cu simptomele precoce ale sarcinii și sarcina ta va apărea acum la un test de sarcină la domiciliu.De aici înainte, puteți urmări actualizarea săptămânală a fiecăruia despre cum crește copilul și ce vă puteți aștepta să experimenteze. Pe larg despre saptamana 5 de sarcina aici.

Esti insarcinata? Felicitari! A venit timpul sa iti instalezi aplicatia noastra de sarcina, vezi informatiile urmatoare.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcină si tot ce trebuie sa stii despre sarcină

aplicatie de sarcinaSi pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII