Cea mai mare frica in timpul sarcinii: avortul spontan

Cea mai mare frica in timpul sarcinii: avortul spontan

Cea mai mare frica in timpul sarcinii: avortul spontan

  • Fricile de sarcina fac parte din galeria de spaime ale gravidelor. Un studiu facut pe Desprecopii a concluzionat ca cea mai mare frica de sarcina a gravidutelor este avortul spontan.

    Fricile de sarcina, acele emotii si spaime pe care le traiesc femeile insarcimate sunt absolut normale. Pentru viitoarea mamica - fricile de sarcina sunt emotii si dragoste incipiente de mama. Gravidutele isi doresc un bebe sanatos si o nastere lina  - dar pana la momentul nasterii, intervin spaimele: de ce ma doare capul, de ce nu misca bebe, de ce am sangerari...

     

in acest articol veti citi mai multe despre:
Frica numarul 1 a mamicilor: avortul spontan
De ce nu trebuie sa va faceti griji
Daca totusi se intampla ...

Fricile de sarcina - topul grijilor din cele 40 de saptamani

Fricile de sarcina, acele emotii si spaime pe care le traiesc femeile insarcimate sunt absolut normale. Pentru viitoarea mamica - fricile de sarcina sunt un coktail de emotii si dragoste incipiente de mama. Gravidutele isi doresc un bebe sanatos si o nastere lina  - dar pana la momentul nasterii, intervin spaimele: de ce ma doare capul, de ce nu misca bebe, de ce am sangerari...

In sectiunea de Panica de la Intrebari de la Desprecopii - gravidutele scriu zilnic despre fricile lor.

Este normal sa va faceti griji pe parcursul sarcinii, mai ales daca sunteti la prima sarcina. Din moment ce intrati in aceste ape necunoscute, totul este nou si imprevizibil, iar uneori, lucrurile nu merg conform planului.

Frica numarul 1 a mamicilor: avortul spontan

Un studiu facut pe Desprecopii a concluzionat ca cea mai mare frica de sarcina a gravidutelor este avortul spontan.

Majoritatea gravidutelor au aceasta teama, cea ca isi vor pierde fatul in primul trimestru de sarcina, deoarece 20% din toate sarcinile se termina intr-un avort spontan. Aceasta teama devine si mai reala dar si mai presanta daca ati avut anterior un avort spontan sau mai multe avorturi. Orice mica durere sau sangerare usoara va poate face sa ajungeti de urgenta la medic.

De ce nu trebuie sa va faceti griji

Daca va avea loc un avort spontan, acesta se intampla adesea in primele stadii ale sarcinii - de obicei in primele patru sau cinci saptamani - cand, in majoritatea cazurilor, nici nu veti stii ca sunteti insarcinata. Dupa detectarea batailor inimii, intre 6 si 8 saptamani, sansele de a pierde sarcina scad pana la 5%. Daca se produce un avort spontan, inseamna ca sarcina nu a fost sanatoasa pentru a incepe si a fost cea mai buna "alegere" pentru mama si pentru fat.

Daca totusi se intampla ...

Vestea buna este ca imediat dupa un avort spontan, sunteti mai fertila si sansele unui alt avort sunt destul de scazute. Pentru a scadea riscul unui avort spontan, mancati bine si limitati aportul de cafeina la 200 mg pe zi (doua cesti de cafea).

Alte frici de sarcina

- Ce medicamente afecteaza sarcina
- Sangerarile in sarcina
- Durerea de cap in timpul sarcinii
- De ce nu misca bebe?

Pierderea spontana a sarcinii (avortul spontan)

Pierderea sarcinii semnifica eliminarea produsului de conceptie (embrionul) fara viata. Pierderea sarcinii in primele doua pana la patru luni de graviditate se numeste pierdere de sarcina in stadiu mic de dezvoltare. Unul din primele semne este cu siguranta sangerarea vaginala iar in aceasta situatie se poate vorbi despre o predispozitie pentru pierdere de sarcina.

Numai in jumatatea cazurilor se produce cu adevarat o pierdere de sarcina, in celelalte situatii altele fiind cauzele sangerarii vaginale...citeste pe larg aici >

Despre pierderea sarciii merita sa citesti si:

10 simptome care pot anunta pierderea sarcinii
Avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri
Chiuretajul dupa avort

Doua liniutze.... 

 Comunitate si forumuri specializate de discutii pentru aspirante: 

Pentru suport, sfaturi si prietenie, va asteptam pe forumul aspirantelor:Asteptind un ingeras in viata noastra.

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Cea mai mare frica in timpul sarcinii: avortul spontan.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

Odiseea Sarcinii, 40 de saptamani, Grupuri de Gravidute

Odiseea Sarcinii, 40 de saptamani, Grupuri de Gravidute

Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.
Nume de copii.

Nume de copii.

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...
Ghidul sarcinii

Ghidul sarcinii

Informatii utile si necesare despre sarcina. Tot ce trebuie sa stie o graviduta pentru a aduce pe lume un copil sanatos.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII