A inceput scoala si copilul tau deja tuseste? Ce poti sa faci?

A inceput scoala si copilul tau deja tuseste? Ce poti sa faci

A inceput scoala si copilul tau deja tuseste? Ce poti sa faci?

Pe scurt

Cand copilul tuseste, corpul isi face treaba. Tusea este un reflex care curata fluidele din gat si din piept. Se intampla cand terminatiile nervoase din acele cai respiratorii se irita. Este unul dintre cele mai frecvente simptome ale racelii si gripei. Dar daca este cauzata de un virus, antibioticele nu o vor opri. Infectiile virale trebuie sa-si urmeze cursul.

Care ar putea fi cauza tusei?

Puneti-va cateva intrebari:

Are copilul alte simptome?

O tuse acompaniata de un nas care curge si stranut, poate indica o raceala. Durerile de corp si febra vin adesea alaturi de o gripa.

Cand a inceput tusea?

Alergiile sunt mai probabile in primavara si toamna.

Cum suna tusea?

Tusea “ragusita”

Este cauzata de obicei de o inflamatie in partea superioara a cailor respiratorii, fiind un simptom al anginei (inflamatia laringelui si a traheei). Majoritatea copiilor care fac angina au o tuse ragusita, insotita de o respiratie greoaie, sesizabila mai ales atunci cand copilul inspira aerul.

Tusea convulsiva

Este o alta denumire pentru pertussis, o infectie a cailor respiratorii cauzata de bacteria Bordetella pertussis. Copiii cu pertussis au reprize te tuse puternica, fara respiratie intre momentele de tuse intense. La sfarsitul reprizei de tuse, copilul inhaleaza o cantitate mare de aer, scotand un sunet suierator. Tusea convulsiva este insotita de secretii nazale, de stranuturi frecvente si uneori de febra, dar nu foarte mare.

Tusea cu respiratie suieratoare

Atunci cand tusea este insotita de un sunet suierator cand aerul este expirat, acest lucru poate indica o inflamatie a cailor respiratorii din plamani. Aceste simptome pot indica prezenta astmului sau a unei bronsiolite. Tusea suieratoare poate aparea, de asemenea, atunci cand caile respiratorii inferioare sunt blocate de un obiect strain.

Ce se intampla daca tusea nu dispare?

Vizitati medicul. Majoritatea tipurilor de tuse nu dureaza mai mult de cateva saptamani. La un copil, tusea este considerata cronica daca dureaza mai mult de 4 saptamani. Pentru adulti, este de 8 saptamani sau mai mult.

Care este cel mai bun mod de a trata o tuse?

Adresati-va medicului inainte de a oferi copilului vreun medicament. Chiar si medicamentele etichetate pentru copii pot avea efecte secundare grave, cum ar fi hipertensiunea arteriala si crizele convulsive.

Nici un medicament nu poate vindeca o tuse cauzata de un virus, dar tratamentele pot atenua simptomele. Iata cateva remedii pentru a incerca:

Abur: Va puteti crea propria camera de aburi. Inchideti usa de la baie si dati drumul in cada la apa fierbinte, pana cand se abureste oglinda. Aburul ajuta la dezlipirea mucusului.

Umiditatea: Un umidificator de ceata rece in camera copilului adauga umezeala in aer pentru a distruge congestia si pentru a ajuta copilul sa respire mai usor.

Fluidele: Dati-i sa bea multa apa, pentru a subtia mucusul din gat, facandu-l astfel mai usor de eliminatt.

Tratarea tusei cu TUSSODEP ® sirop

Cu TUSSODEP ® sirop, cel mic scapa natural si rapid de tusea chinuitoare! Datorita combinatiei complexe de extracte standardizate din plante, precum si resveratrol, siropul TUSSODEP actioneaza prin doua cai, moduland tusea, fara a-i inhiba rolul fiziologic: asupra inflamatiei prin formarea unei bariere de protectie si asupra mucusului facandu-l mai usor de eliminat.

Nalba mare si lichenul de piatra, bogate in mucilagii, au actiune antiinflamatoare si protectoare a mucoasei impotriva factorilor inflamatori. Acestora li se adauga si actiunea antioxidanta si antiinflamatoare a resveratrolului. Polizaharidele din extractele de nalba mare, lichen de piatra, echinacea protejeaza mucoasa asigurand un efect emolient si hidratant, iar flavonoidele din cimbrul de cultura, roua cerului actioneaza asupra musculaturii netede calmand tusea. Castanul, cimbrul de cultura si roua cerului au actiune asupra mucusului facilitand expectoratia, iar gheara pisicii are efect antiinflamator si antiviral puternic.

Astel, TUSSODEP ® sirop are actiune rapida de calmare a tusei celui mic atat pe timpul zilei, cat si noaptea, ca micutul sa doarma linistit. Indicat in: tratamentul afectiunilor cailor respiratorii superioare si inferioare, tratamentul tusei iritative, productive, acute si persistente.

Sunati medicul daca copilul dumneavoastra:

Nu bea sau mananca destul
Scoate un sunet ciudat cand respira
Are febra mare
Se aude wheezing cand respira
Are tuse care dureaza mai mult de o luna
Nu arata bine

Cereti ajutor de urgenta daca copilul:

Tuseste cu sange
Are buzele, fata sau limba albastra
Are probleme de respiratie.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII