De ce a fost interzis smartphone-ul in scolile din Franta

De ce a fost interzis smartphone-ul in scolile din Franta

De ce a fost interzis smartphone-ul in scolile din Franta

Elevilor francezi li s-a interzis din septembrie 2018 sa utilizeze telefoanele mobile oriunde in scoala, dupa ce camera inferioara a Parlamentului francez a adoptat ceea ce a numit Legea "detox" pentru o generatie mai tanara, din ce in ce mai dependenta de ecrane.

Noua lege interzice folosirea telefonului de catre copii in locurile de joaca ale scolii, in pauze si oriunde in scoala. Iata care sunt motivele din spatele acestei legi si ce cred parintii din Romania despre acest lucru.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Limitarea utilizarii tehnologiei in scolile din Franta
De ce aceasta interzicere a folosirii smartphone-ului?
Exista exceptii?
Totul incepe cu educatia
Acesta este creierul tau pe un smartphone
Dependenta de telefoane mobile ar putea sa va schimbe creierul

Limitarea utilizarii tehnologiei in scolile din Franta

Franta a facut un pas indraznet pentru a limita utilizarea tehnologiei in scolile din intreaga tara. Incepand cu acest an scolar (2018-2019), toti elevii de pana in 15 ani nu au dreptul sa utilizeze smartphone-uri, tablete si smartwatch-uri in incinta scolii.

De ce aceasta interzicere a folosirii smartphone-ului?

Interzicerea este menita sa elimine distragerile in timpul orelor de curs, sa incurajeze mai mult interactiunea sociala intre studenti si sa combata prevalenta hartuirii cibernetice, potrivit ministrului Educatiei din Franta, Jean-Michel Blanquer. Legea se aplica pana la elevii din clasa a IX-a, iar liceele au optiunea de a institui o regula similara. Scolile vor putea determina singure modul in care o vor aplica, dar oficialii vor fi imputerniciti sa confiste orice dispozitive cu care elevii sunt surprinsi a le folosi.

Exista exceptii?

Exista putine exceptii: profesorii pot permite utilizarea anumitor tehnologii pentru clasa, daca se doreste, iar orice copil care are o urgenta poate cere sa-si foloseasca telefonul cu permisiunea unui profesor. De asemenea, interdictia prevede exceptii pentru studentii cu dizabilitati.

Totul incepe cu educatia

"Nu cautam sa respingem progresul tehnologic - ceea ce ar fi absurd - ci mai degraba sa-l stapanim, pentru a ne asigura ca omul este stapanul masinii", a spus Blanquer. "Totul incepe cu educatia. Stim ca in zilele noastre exista un fenomen de dependenta pentru ecrane, fenomenul de utilizare intr-un mod rau al telefonului ... Principalul nostru rol este de a proteja copiii si adolescentii. Este un rol fundamental al educatiei, iar aceasta lege o permite."

Ce spun parintii de pe forumul Desprecopii

Si in Elvetia tot asa este, fiica-mea nu a avut voie cu telefonul in incinta scolii in clasele 1-9....daca sunt prinsi, li se confisca telefonul.
Eu sunt de acord, atata timp cat sunt la scoala, nu au de ce sa foloseasca telefonul. In caz de urgenta, aici ne sunau de la scoala, au toate datele noastre.  - Ella73

Clasele 7-9 la noi primesc iPad Pt lecții. Deci interzicerea lui ar fi imposibila :).

DAR nu au voie sa aibă pe el decât app-urile folosite la școala. Fără app-uri de socializare.

Elevilor francezi li s-a interzis din septembrie 2018 sa utilizeze telefoanele mobile oriunde in scoala, dupa ce camera inferioara a parlamentului a adoptat ceea ce a numit legea "detox" pentru o generatie mai tanara, din ce in ce mai dependenta de ecrane.

Scolile aici au mâna liberă la interzicerea sau nu a mobilelor. Nu este lege dar școlile din câte am auzit eu, au diverse reguli interne. Chiar ieri am primit mail de la școala fetei mele, au înăsprit regulile anul acesta și scopul lor este sa aibă o școala liberă de mobile.  Dacă e necesară o lege la nivel național, rămâne de discutat, încă nu e de actualitate. Vorbesc de Suedia.   - mihaela_s

Cititi mai multe opinii despre acest subiect la topicul e discutii de pe forum: Franţa a interzis tuturor copiilor sub 15 ani să folosească telefonele în incinta şcolii

Elevi folosind telefoane inteligente

 

Interzicerea telefoanelor inteligente in scoli a determinat o imbunatatire clara a notelor in randul elevilor

 

Acesta este creierul tau pe un smartphone

Dependenta noastra din ce in ce mai mare de telefoanele smart a dat nastere la termenul "nomophobia" sau "NO MObile PHOne phoBIA" - teama de a ramane fara telefonul mobil sau alt dispozitiv inteligent. Un sondaj din Marea Britanie a aratat ca 66% dintre respondenti au o forma de nomofobie, iar 41% dintre respondenti au spus ca au doua sau mai multe telefoane pentru a ramane conectati.

Dependenta de telefoane mobile ar putea sa va schimbe creierul

Si odata cu cresterea ratelor de dependenta de smartphone-uri si de internet, la fel si efectele negative ale acestor activitati asupra creierului nostru.

Un studiu efectuat de Coreea de Sud asupra adolescentilor dependenti de internet si smartphone a aratat ca creierul lor a avut niveluri mai ridicate de un neurotramsmitator care incetineste neuronii, ducand la scaderea nivelului de control si atentie.

Un alt studiu realizat de scoala de Economie si Stiinte Politice din Londra, a aratat ca interzicerea telefoanelor inteligente in scoli a determinat o imbunatatire clara a scorurilor studentilor.

Mai mult de 90% dintre copiii francezi cu varsta cuprinsa intre 12 si 17 ani au avut telefoane mobile in 2016, de la 72% in 2005, potrivit autoritatii franceze de telecomunicatii ARCEP.

Parenting in era digitala: alfabetizarea digitala a parintilor

Copilul de astazi este nascut digital (?)  Altfel vorbind ... suntem conectati de la nastere. Iar copilul de astazi este nascut digital, cordonul ombilical fiind inlocuit cu un cablu de alimentare. Un studiu de cercetare recent realizat de Insitutul de siguranta online al familiei din SUA- “Parentigul in era digitala”- dezvaluie cateva statistici interesante.

Practic toti parintii intervievati (in Maryland) permit accesul liber la electronice copiilor lor: 90% dintre copii au computer, 93% detin o serie de jocuri video, 88% au telefoane mobile, 81%  au tablete, si 70% din parinti au raportat ca ail or copii  au propriul MP3 player.

Potrivit unui studiu realizat de compania americana AVG, in SUA 92% dintre copii au prezenta online de la varsta de 2 ani.

Este, deci, de mirare ca parintii au permis copiilor lor sa stea in fata unui ecran inainte de a tine creionul in mana, ridica acest fapt anumite probleme si dileme? Este de inteles ca revolutia digitala din ultimele doua decenii incepe sa determine o anume “panica morala” in parinti citeste in continuare despre parentingul in era digitala aici.

Copilul in Media Sociala: 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pierde controlul

Mai toti parintii cu copii peste 10 ani sunt la curent cu relatia/pasiunea/obsesia copilul cu Media Sociala. Adica obsesia cu Facebook, Instagram, Twitter - mai putin ce e drept in Romania, sau alte aplicatii sociale ca: Snapchat, Tumblr, Tinder, HotorNot, AskFM,Chatroulette si altele.

De fapt, lucrurile se schimba de la zi la alta. Cu fiecare saptamana care trece, numarul aplicatiilor de media sociala cresc si a tine pasul ca parinte cu fiecare din ele nu e usor. Citeste 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pirde controlul...

Despre copiii nostri si Internet - merita citit si:

Copilaria mutilata de haosul virtual, isteria Facebook
Hartuirea virtuala a copilului: o problema contemporana de parenting
Ce fac adolescentii online: riscuri si pericole de care trebuie sa stie parintii

Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

 

 autor: redactor DC A.Z. - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2018

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Internet

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII