Cate zile minim ar trebui sa dureze tratamentul cu antibiotic?

Cate zile minim ar trebui sa dureze tratamentul cu antibiotic?

Cate zile minim ar trebui sa dureze tratamentul cu antibiotic?

Pe scurt

  • Ce implicatii are un tratament cu antibiotice nedus pana la capat?


    Minimum de zile de tratament cu antibiotic necesar pentru a vindeca o boala este de 3 zile. Media generala este in schimb de 5 zile de administrare antibiotica (in functie de evolutia fiecarui copil in parte).

Ar trebui sa dam copilului probiotice in timpul tratamentului cu antibiotice?

Antibioticele ucid bacteriile bune din intestin, lasand corpul lipsit de aparare impotriva agentilor patogeni, cum ar fi Candida (ferment daunator care se dezvolta rapid). Dupa un tratament cu antibiotice, acest ferment poate cu usurinta sa domine intestinul subtire, provocand afectiunea cunoscuta sub denumirea de "Candidiasis", sau suprainfectia Candida.

Consumand probiotice inainte, in timpul si dupa tratamentul cu antibiotice, poate ajuta de fapt la mentinerea echilibrului in sistemul digestiv. Multe persoane care au Candida pun la indoiala acest lucru, gandindu-se ca antibioticele vor ucide rapid bacteriile bune din probiotice. Cu toate acestea, studiile au aratat eficacitatea probioticelor in timpul tratamentului cu antibiotice.

Probioticele ar trebui sa insoteasca tratamentul cu antibiotic doar in perioada administrarii?

Tratamentul cu antibiotic trebuie sa fie insotit OBLIGATORIU de un probiotic, deoarece afectele pe care le poate avea un antibiotic asupra florei intestinale, pot sa fie majore, asta pe langa toxicitatea hepatica a oricarui medicament si de faptul ca administrarea unui antibiotic scade si mai mult imunitatea organismului. Astfel, recuperarea de dupa administrarea unui antibiotic trebuie sa fie de mai lunga durata..

colidep

COLIDEP® - solutie orala este un complex unic cu Lactobacillus reuteri

COLIDEP® solutie orala este un complex unic cu Lactobacillus reuteri si fitoextracte standardizate, cu eficienta dovedita atat in calmarea durerilor abdominale functionale, a colicilor la sugari cat si ca probiotic in timpul si dupa tratamentul cu antibiotic.

Ce este Lactobacillus reuteri?

Lactobacillus reuteri este unul din cele mai studiate probiotice, studiile dovedind actiunea sa antiinflamatoare si imunomodulatoare. Asigura echilibrul florei intestinale si, pentru ca tolereaza pH-ul scazut din stomac, supravietuieste mai bine decat alti lactobacili, fiind rezistent la multe antibiotice.

Acesta moduleaza raspunsul imun al tractului gastrointestinal si reduce inflamatia mucoasei. Astfel, are efect benefic dovedit clinic in tulburari si infectii ale tractului gastrointestinal – gastroenterite, infectia cu Helicobacter pylori etc. In cazul colicilor si al durerilor abdominale functionale la sugari, eficacitatea L. reuteri este demonstrata clinic, acesta sustinand sanatatea sistemului digestiv si ameliorand semnificativ colicile.

Cum ajuta probioticele?

Antibioticele distrug toate bacteriile din sistemul digestiv, inlesnind dezvoltarea rapida a Candidei pentru a umple golul. Luand probiotice in timpul tratamentului cu antibiotice poate ajuta la incetinirea cresterii Candidei prin umplerea intestinului cu bacterii benefice. Deoarece probioticele mentin echilibrul in intestin, ele reduc, de asemenea, efectele secundare ale antibioticelor. Un studiu din 2008 publicat in Jurnalul Gastroenterologiei Clinice, a constatat ca probioticele reduc, de fapt, diareea la pacientii care iau antibiotice.

Dr. Phyto

Recomandare: Dr. Phyto

PHYTODEP protejeaza natural copilaria

Pastrand standardele inalte ale fitoterapiei moderne, Dr. Phyto protejează natural copilaria prin produse inovatoare, cu fitoextracte standardizate si nutraceutice, create si dezvoltate prin tehnologii de ultima generatie.

Solutiile fitoterapeutice inovative ale gamei Phytodep reprezinta o alternativa de primă intentie, blanda si delicata, dar eficienta, in abordarea tulburărilor functionale si a patologiei sugarilor și copiilor.

Categorie:Fitoterapie
De urmarit:DrPhyto.ro

Catalog produse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII