FURIA LAPTELUI: 8 sfaturi esențiale pentru a înfrunta această perioadă cand vine laptele

FURIA LAPTELUI: 8 sfaturi pentru a infrunta perioda cand vine laptele

FURIA LAPTELUI: 8 sfaturi esențiale pentru a înfrunta această perioadă cand vine laptele

Furia laptelui, acea navala de lapte care umflă sânii și îi face să pară ca doi pepeni verzi gata de explozie, nu ține mai mult de 48 de ore. Este cunoscută și sub denumirea de "ploaia lactată" sau "uraganul laptelui", este un termen folosit pentru a descrie perioada inițială când lactația începe să se stabilizeze și laptele matern "vine în forță". Este o fază în care femeile pot experimenta o creștere bruscă și semnificativă a producției de lapte, ceea ce poate duce la o senzație de plin, tensiune sau chiar durere în sânii lor. Senzația se reduce treptat pe măsură ce bebelușul începe să pape la cerere.

→ Iată 8 sfaturi esențiale în această perioadă, care te vor ajuta să treci cu bine peste angoarjare și pentru a fluidiza procesul de alăptare.

- veti citi:
Furia laptelui: cum o gestionam eficient
8 sfaturi de lupta cu furia laptelui
Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului
Ghid de alaptare

Furia laptelui: cum o gestionam eficient

Furia laptelui, acea navala de lapte care umfla sanii si ii face ca doi pepeni verzi gata de explozie nu tine mai mult de 48 de ore.  Senzatia se reduce treptat pe masura ce bebe incepe sa pape la cerere.

Pana atunci iata cateva masuri pe care le poti lua pentru a calma durerea sanilor, in asa fel ca bebelusul sa se poata hrani iar angorjarea sa fie mai putin severa:

8 sfaturi de lupta cu furia laptelui

1. Aplica o compresa cu caldura penru a ajuta la inmuierea aureolei si a incuraja ejectia laptelui la inceputul sesiunii de alaptare.
Deci pune o carpa inmuiata in apa calda  - dar nu fiebinte, doar pe aureola. Eventual te poti apleca peste un bol cu apa calda.  Poti de asemeni sa folosesti pungi care pot f incalzite la cuptorul cu microunde, special create pentru a fi introduse in sutien.

2. Dupa ce termini sesiunea de alaptare, foloseste apa rece.

Deci raceste pungile anterioare si le poti pune pe sani. Poti folosi chiar pungi de gheata.

3. Pune frunze reci de varza.
Frunzele de varza pe poti pune si in sutien, pentru ca sunt foarte calmante. Foloseste frunze mari, din exteriorul verzei, pe care le clatesti si le usuci cu o carpa, apoi le pui la frigider pentru a se raci.  Inveleste-ti sanii cu ele in sutien. Conform mamicilor pe pe forumul de alaptare, fruzele de varza sunt extrem de eficiente. Sunt unele mamici care poarta fruze de varza pe toata perioada alaptarii, pentru a preveni mastita.

furia laptelui alaptare
da, varza este foarte eficienta in gestionarea angorjarii.

4. Poarta sutien de alaptare ziua si noaptea. Poarta haine largi ca sa nu iti deranjeze sanii.

5. Alapteaza cat mai des.
Cu cat alaptezi mai des, cu atat vei suferi mai putina angorjare si cu atat mai repede treci de furia laptelui. Alaptarea la cerere este cea mai buna pentru bebelus. Cu cat alaptezi mai rar, angorjarea va fi mai chinuitoare si alaptatul va deveni mai dificil pentru bebe.

6. Daca bebelusul nu suge suficient, treci la pompa.
Dar nu pompa prea mult, ci un pic ca sa reduci senzatia de angorjare iar bebelusul sa poate prinde mai usor sanul.

7. Stoarce cateva picaturi de lapte din fiecare san inaintea meselor.
Acest lucru iti va calma senzatia de durere si va declansa fluxul de lapte, inmuind astfel mamelonul  iar bebelusul il va prinde mai bine.

8. Schimba sanul de la care papa bebe de la o masa la alta.
Acest lucru va ajuta la golirea canalelor galactofore de la o masa la alta si poate ajuta la calmarea durerii. Pune un ac de siguranta pe bara sutienului - in dreptul sanului pe care l-ai golit - pentru a sti ce servesti la masa urmatoare :)

Desprecopii iti ureaza succes mamico si nu uita ca laptele matern este un diamant de sanatate pentru bebelus - citeste Laptele matern: ce contine si de ce este un diamant de sanatate pentru bebelus

Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului

Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare 
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

Ghid de alaptare

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII