Ziua cand am renunțat la a căuta scuze și am inceput o viață sănătoasă - confesiuni

Ziua cand am renuntat la a cauta scuze si am inceput o viata sanatoasa - confesiuni

Ziua cand am renunțat la a căuta scuze și am inceput o viață sănătoasă - confesiuni

Nu sunt o persoană careia îi place rutina. Am un spirit liber și nu vreau ca viața mea să fie plictisitoare...

Acestea au fost scuzele pe care le-am adus aminte când nu reușeam să fac ceva până la capăt. Când mă lăsam de fumat și nu reușeam decât câteva zile, când începeam o cură de slăbire și uitam de ea după 3 zile... Apoi, în momentele în care îmi dădeam seama că am nevoie de ordine, începeam din nou să mă gândesc la lucrurile pe care voiam să le fac zilnic – să țin un jurnal, să meditez, să merg la sală – însă nu le-am făcut niciodată. Până într-o zi...

in acest articol veti citi mai multe despre:
Aveam o scuza pentru orice
Ce m-a determinat sa fac aceasta schimbare
O schimbare pozitiva
6 Pasi catre schimbare

Aveam o scuza pentru orice

Aveam un motiv pentru a scuza fiecare esec. Drumul spre succes poate fi plin de curbe, insa calea spre esec este mult mai usor de prezis. Iar mie imi place sa detin controlul.

In ultimele cateva luni, am trecut de la a nu fi capabila sa fiu perseverenta in legatura cu nimic, la efectuarea sincera a lucrurilor pe care voiam sa le fac. Nu a fost o chestiune de fortare a propriei persoane, dar nici un fapt rapid. A fost un proces silitor, constient, intentionat si vigilent de introducere in viata mea a noilor obiceiuri mai sanatoase.

Ce m-a determinat sa fac aceasta schimbare

Spre sfarsitul anului trecut, am realizat ca trebuie sa schimb ceva la mine. Mi-am dat seama ca, daca as fi continuat pe acel drum, in doi, cinci sau zece ani as avea numai regrete, frustrari si sentimentul chinuitor ca as fi putut face totul mai bine. Obosisem sa visez la obiective pe care nu le atingeam niciodata.

meditatie

 

Fericirea este atunci cand ceea ce crezi, ceea ce spui si ceea ce faci se afla in armonie

 

Urasc sa fiu stereotipica si sa-l citez pe Ghandi, insa iata ce spune el: “Fericirea este atunci cand ceea ce crezi, ceea ce spui si ceea ce faci se afla in armonie.” Problema era ca eu ma aflam in dizarmonie cu mine insumi. Imi setam un reminder pentru a medita in fiecare zi, apoi il ignoram. Mi-am spus mie insumi ca voi iesi afara la plimbare in fiecare zi (la inceput), insa intotdeauna am gasit o modalitate de a nu iesi afara. Am vrut sa scriu des, dar scrisul in mod constant a devenit imposibil.

In trecut am folosit rusinea ca "inspiratie" pentru schimbare. Am crezut ca, daca ma uram pe mine insumi sau daca uram indeajuns locul unde am ajuns in viata, m-as schimba.

O schimbare pozitiva

Insa nu e chiar acesta modul in care se produce schimbarea – pentru mine sau oricine altcineva. In cele din urma, rusinea, ura si dezgustul nu ofera o motivatie de lunga durata. Oamenii, inclusiv eu, sunt in mod inerent mult mai interesati de intaririle pozitive.

Am inceput sa ma gandesc la obiceiurile pe care am vrut sa mi le creez – tinerea unui jurnal, mersul la sala si meditarea – ca la niste modalitati de aducere a bucuriei si a pozitivitatii in viata mea. Perceperea lor in acest mod m-a ajutat sa pasesc in afara ciclului de ura de sine si a sentimentului de vinovatie. Aceasta m-a ajutat sa-mi vad obiceiurile ca pe expresii ale iubirii de sine – ca daruri pentru mine, spre deosebire de pedepse – si mi-a schimbat intreaga atitudine fata de construirea unei noi rutine. Aici sunt cei sase pasi care m-au ajutat sa adopt o schimbare. SI am inceput Dieta fericirii.

6 Pasi catre schimbare - care au functionat la mine

1. Alege obiceiuri pe care sincer vrei sa le ai
2. Construieste-ti obiceiul in modul tau propriu
3. Incepe incet – chiar incet
4. Fii bland cu tine insuti
5. Sarbatoreste fiecare mica victorie
6. Imbratiseaza plictiseala

M-am simtit puternica si increzatoare dupa fiecare sesiune consistenta de iesiri in aer liber. Cand am inceput sa scriu in jurnal in fiecare dimineata – un obicei pe care am vrut sa mi-l formez de mai bine de un deceniu – am numerotat coltul fiecarei pagini pentru a indica cat de multe zile la rand am scris in el. Acest lucru a devenit un factor extrem de motivator. Am sarbatorit 30 de insemnari la rand in jurnalul meu, apoi 100, iar acum aproape 200. Am sarbatorit terminarea cernelei din stilou. In cele din urma, dupa ce am umplut un intreg caiet, am sarbatorit cumpararea unui nou Moleskine de pe Amazon.com.

Realizarea acestor mici lucruri mi-a tinut entuziasmul treaz. Recunoasterea acestor realizari mi-a oferit ceva pozitiv ce sa astept cu nerabdare: propria-mi recunoastere si apreciere. A fost un lucru extraordinar care continua sa fie piatra de temelie a modului in care adaug obiceiuri in rutina mea.

Vino alaturi de noi in grupul celor care fac zilnic miscare - peste 12 mii de pasi. Miscarea te va face mai fericita.

PS: Ce amâni, într-o zi?

Amâni să-ți săruți soțul și să-i pregătești micul-dejun preferat. Acum trebuie să fugi mai repede la serviciu, să te apuci de proiectul cu termenul aproape depășit.

Amâni să ieși în curte cu fiul tău, să construiți o căsuță din lemne sau să vă jucați de-ascunselea. Ai o migrenă, ai lucrat prea intens. Preferi să stai pe întuneric, în camera ta.

Amâni să-ți suni părinții, pentru a treia oară săptămâna aceasta, pentru că n-ai timp (și nici dispoziție) să asculți poveștile lor interminabile, sfaturile lor depășite și tânguielile că iar s-a scumpit gazul sau că-i supără reumatismul mai rău decât de obicei.

Amâni (din nou) să bei o cafea cu prietena ta cea mai bună, pe care o cunoști din liceu, căreia îi spuneai odinioară totul și care te sună tot la două zile să stabilească o întâlnire cândva când ești mai liberă.

Amâni să-ți faci consultul acela la medic pe care ar fi trebuit să-l faci deja demult, dar acum nu e momentul, nu poți lipsi de la serviciu pentru asta, nu e o prioritate, poate nu e nimic grav, poate trece de la sine dacă nu vorbești despre asta.

Amâni ora de sport care ți-ar da puțină energie și tonus; nu te poți mobiliza pentru asta și invoci  pretexte care să te scuze față de tine însăți: nu am pantofi de sport potriviți.

Amâni să citești cartea pe care ai cumpărat-o cu luni de zile în urmă, acum nu te poți concentra, vrei ceva ușor, deschizi televizorul și butonezi uitîndu-te în gol, dincolo de ecran citeste in continuare De ce nu ne traim amanarile sau despre cum trece viata pe langa tine ...

De ce ne ingrasam o data cu trecerea anilor?

Ingrasarea persoanelor de varsta mijlocie este considerata o tragedie de catre multe femei si multi barbati de o anumita varsta. Acum, oamenii de stiinta spun ca sunt cu un pas mai aproape de a intelege motivul pentru care se produce acest lucru. Ei cred ca motivul se gaseste in cele doua tipuri de grasimi care se afla in corpul nostru, din care una devine mai putin activa o data cu varsta.

Exista familiala grasime alba, pe care o gasim sub pielea stomacului si a coapselor, rezultatul unor mese mult prea bogate. Apoi, exista grasimea maro - si rolul ei este acela de a genera caldura. Ea face acest lucru prin stimularea citeste mai departe aici.

 /Images/intim.jpgFemina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

 autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII