3 moduri de a restabili și îmbunătăți bacteriile intestinale

3 moduri de a restabili si imbunatati bacteriile intestinale

3 moduri de a restabili și îmbunătăți bacteriile intestinale

Cand ne gandim la microflora si la restabilirea bacteriilor intestinale, suplimentele probiotice sunt, in general, primul lucru care ne vine in minte – insa acesta este doar unul dintre lucrurile ce pot fi luate in considerare. Ai putea lua o gramada de probiotice, insa ele nu iti vor face prea mult bine daca stilul tau de viata continua sa includa obiceiuri care afecteaza bacteriile intestinale, cum ar fi consumul de antibiotice si consumul de apa foarte clorinata.

Iata in continuare 3 modalitati usoare ce ajuta la cresterea florei digestive sanatoase si restabilirea bacteriilor bune din intestin.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Alimente traditionale fermentate
Suplimentele probiotice
Drojdie de acid lactic
Obtinerea echilibrului corect

Microflora benefica din interiorul corpului si cea de pe corpul tau are nevoie de un mediu stabil in care sa creasca si sa infloreasca.

Stim ca pH-ul ideal in colon ar trebui sa fie intre 6,7 si 6,9. Un pH de 7 este neutru – orice valoare mai mica de 7 este acida si orice valoare mai mare de 7 este alcalina. Colonul trebuie sa fie usor acid, fapt ce inhiba cresterea bacteriilor nedorite precum Salmonella, Shigella si E.coli.

Cea mai buna cale de a restabili bacteriile benefice in intestin este prin a crea aciditate, fapt ce promoveaza dezvoltarea diferitelor bacterii Lactobacillus – cele cu efecte benefice bine cunoscute. Iata cateva modalitati simple si eficiente de a realiza acest lucru:

• Alimente traditionale fermentate
• Suplimente probiotice
• Drojdie de acid lactic

Alimente traditionale fermentate: consolidarea florei intestinale cu ajutorul muraturilor si iaurturilor

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti face pentru a va spori si imbogati flora intestinala este sa mancati in mod regulat alimente care contin o multime de bacterii probiotice prietenoase – in mod special, alimente traditionale fermentate. De asemenea, ati putea auzi ca aceste feluri de mancare sunt denumite „alimente probiotice”. Citeste detalii aici Probiotice si Prebiotice, ce sunt si la ce sunt utile

Alimentele traditionale fermentate sunt bogate in bacteria producatoare de acid lactic

Aceste bacterii sunt cele care, in mod natural, fac ca produsele din lapte sa devina acre si determina fermentarea legumelor. In tractul digestiv, aceste bacterii ajuta la fermentarea carbohidratilor pe care noi, ca fiinte umane, nu ii putem digera. Produsele secundare din acest proces ajuta la mentinerea acidului intestinal, care impiedica cresterea orgaismelor daunatoare, in timp ce bacteriile intestinale bune se stabilesc mai ferm. Legumele decojite, produsele lactate fermentate, chefirul si produsele fermentate din soia sunt cateva exemple de alimente traditionale fermentate.

Consumul de alimente fermentate in mod natural nu numai ca furnizeaza intestinului mai multe dintre aceste microorganisme dorite, dar si aciditatea suplimentara pe care o creeaza ajuta si la sustinerea bacteriilor deja existente. Consider ca cea mai buna modalitate de include in mod regulat alimentele fermentate in propria dieta este sa-ti faci propriul iaurt si sa fermentezi legumele. De asemenea, retineti ca atunci cand adaugati alimente fermentate traditionale la masa, cheia este sa consumati o mica parte din ele in fiecare zi. O data sau de doua ori pe zi, in timpul mesei, este cel mai bine.

Suplimentele probiotice si consolidarea florei intestinale

Desi consumul de alimente fermentate este cel mai natural mod de a obtine beneficiile bacteriilor probiotice si de a imbunatati flora intestinala – fara a mentiona ca este metoda pe care eu o prefer cel mai mult – multi oameni considera ca este dificil sa consume alimente fermentate regulat, sau, pur si simplu, nu le place gustul. O alternativa eficienta este consumarea de suplimente probiotice.

Suplimentele probiotice reprezinta o modalitate convenabila de a furniza bacterii benefice suplimentare intestinului, deoarece nu necesita o planificare de gatit sau o planificare a mesei, plus ca sunt usor de luat la dumneavoastra daca iesiti in oras la cina sau mergeti intr-o excursie. Singurul lucru de facut este sa va asigurati ca alegeti produsul potrivit. in cei peste 20 de ani in care am scris despre sanatatea intestinului si probiotice, piata suplimentelor s-a extins exponential. Au aparut sisteme de livrare preferate, au disparut si iar s-au intors, iar tulpinile de bacterii disponibile s-au inmultit aproape la fel de rapid ca numarul de produse care sunt de vanzare.

Drojdie de acid lactic

Pentru majoritatea oamenilor, administrarea unui supliment probiotic si/sau consumul de alimente traditionale fermentate vor fi suficiente pentru cresterea numarului de microorganisme benefice din intestin. Aceste bacterii vor incepe apoi sa fermenteze fibre mai solubile in produse precum acidul butiric, acidul acetic, acidul lactic si acidul propionic, care, la randul lor, furnizeaza energie si ne imbunatatesc capacitatea de a absorbi mineralele, vitaminele si grasimile.

Cu toate acestea, pentru anumiti indivizi, refacerea microflorei intestinale la niveluri adecvate necesita un pas suplimentar. Timp de decenii intregi, am folosit un produs numit lactic acid yeast wafers produs de laboratoarele de procesare standard. Lactic acid yeast wafers (drojdie de acid lactic) functioneaza la fel ca si alimentele fermentate, caci ajuta la restabilirea florei bacteriene a intestinului inferior. Drojdia de acid lactic este o forma modificata de drojdie de bere care lucreaza in intestine pentru a produce cantitati semnificative de acid lactic. Acidul suplimentar opreste cresterea bacteriilor daunatoare , in timp ce permite bacteriilor intestinale bune sa infloreasca. Functioneaza destul de repede, iar cand este urmata de un supliment probiotic, rezultatele pot fi uimitoare. Sugerez mestecarea unei bucati de drojdie de acid lactic la fiecare masa. in cele mai multe cazuri, consumarea produsului va fi necesara numai intre 5 si 7 zile. in acest timp, as continua sa iau un supliment.

Obtinerea echilibrului corect de bacterii bune in intestine

In acest moment, nu stim raportul exact al speciilor specifice de bacterii si alte organisme care ar trebui sa existe in corpul uman. Probabil ca nu vom sti niciodata si, sa fim sinceri, procentele vor varia in functie de varsta, pH-ul, dieta, enzimele digestive, climatul, sezonul, compozitia corporala a individului, etc.

Unii cercetatori sugereaza ca pentru ca cineva sa fie sanatos, intestinul inferior ar trebui sa contina 85% bacterii prietenoase pentru a preveni supra-colonizarea microorganismelor precum E.coli sau Salmonella. si atat timp cat procentul de bacterii daunatoare ramane la 15 sau sub 15, atunci organismul poate ramane sanatos.

Imi este greu sa accept aceasta idee. Abia incepem sa intelegem rolul benefic si protector pe care il au unele forme ale bacteriilor rele in pastrarea bolilor la distanta. Insa, mai degraba decat sa fim prinsi in determinarea amestecului perfect de bacterii si microflore, pentru a restabili bacteriile intestinale, trebuie sa ne concentram in primul rand pe crearea unui mediu perfect pentru supravietuirea microflorei sanatoase.

5 alimente probiotice care produc bacterii bune pentru intestin

Probioticele sunt unul dintre cei mai buni stimulatori de sanatate si pot produce un microbiom echilibrat = un intestin sanatos.


Cititi mai departe despre alimentele sanatoase bogate in probiotice de care aveti nevoie in stomac <<AICI>>

Despre viroze mai cititi

Alimentatia sanatoasa creste imunitatea copilului in sezonul virozelor
Calendar de circulatie al virusurilor
Sezonul virozelor respiratorii 
Copilul frecvent bolnav: ghid de simptome
Gripa porcina: simptome, protectie si tratament


 La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com  

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

>> BOLILE COPILULUI, GHID PENTRU PARINTI

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII