Dezvoltarea abilitatilor logice si rationamentului intre 5-6 ani

Dezvoltarea abilitatilor logice si rationamentului intre 5-6 ani

Dezvoltarea abilitatilor logice si rationamentului intre 5-6 ani

  • Copiii de 5 si 6 ani dezvolta abilitatea de a detine informatii in mintea lor si apoi sa o foloseasca pentru a face comparatii.

    Procesul de a face aceste comparatii este un pas important in gandirea abstracta si dezvoltarea logicii.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Dezvoltarea logicii intre 5-6 ani

La 5-6 ani, incepe sa aiba sens!
Ce pot sa faca parintii?
5 motive pentru care jocurile labirint sunt utile copilului
Ce competente ar trebui sa aiba copilul prescolar ?

Dezvoltarea logicii intre 5-6 ani

Intre 5-6 ani, copilul incepe sa inteleaga aplicarea teoriei in experientele cotidiene, dezvoltandu-si logica.
Prescolarii incep sa fie capabili sa detina informatii in mintea lor si sa o foloseasca pentru a face comparatii.

In aceasta etapa, copiii de 5 si 6 ani dezvolta abilitatea de a detine informatii in mintea lor si apoi sa o foloseasca pentru a face comparatii. Procesul de a face aceste comparatii este un pas important in gandirea abstracta si dezvoltarea logicii.

La 5-6 ani, incepe sa aiba sens!

In mod evolutiv, copiii de 5 si 6 ani trec granita dintre experientele concrete si abstracte. Ei nu sunt gata sa invete totul cu un creion si hartie si sa-si indeplineasca sarcinile, dar sunt capabili sa vada legatura dintre experientele concrete si reprezentarea abstracta. Numaratul cartilor si reprezentarea acelor informatii pe o diagrama sau un grafic cu autocolante/magneti, este o abilitate cheie - inregistrarea unei experiente concrete intr-un mod pictorial sau simbolic. Acesta este inceputul unei noi aventuri: abilitatea de a scrie.

Deoarece inregistrarile lor se bazeaza pe propriile maini - copiii de 5 si 6 ani sunt capabili sa se refere la graficele lor si "sa citeasca" ceea ce au aflat. Simbolurile si imaginile simple sunt asemanatoare cu alfabetul si lectura. Studiile au constatat ca, atunci cand copiii de varsta mica isi creeaza propriile inregistrari simbolice abstracte, trec spre lectura cu mai multa usurinta si intelegere.

Ce pot sa faca parintii?

Salile de clasa trebuie sa fie pline de viata, de actiuni si intrebari deschise. Oferiti copiilor oportunitatea de a lucra cu materiale concrete. Daca copiii au experimentat umplerea containerelor de dimensiuni diferite cu apa, incurajati-i sa incerce din nou dar cu nisip, hartie, fasolec si/sau creioane.

Invitati copiii sa compare experientele practice. Graficele pot oferi o punte intre concret si abstract.

Incurajati-i pe copii sa faca previziuni pe baza experientelor anterioare. Inregistrati predictiile copiilor.

5 motive pentru care jocurile labirint sunt utile copilului

Jocurile cu labirinturile - chiar rezolvarea unui labirint pe o pagina - pun mintea copilului la contributie... intr-un mod foarte interesant.

In timp ce labirinturile sunt foarte distractive si ofera o provocare suficienta pentru copii, ele ajuta de asemenea, terapeutii, sa abordeze o varietate de abilitati in cadrul sesiunii de terapie a copilului. Labirinurile pot fi lipite pe un perete, la nivelul ochiului copilului, astfel incat sa poata lucra pe o suprafata verticala. Acest lucru imita o tabla si promoveaza extensia incheieturii mainii si copierea de pe o placa (ca intr-o sala de clasa). Iata cum dezvolta jocurile cu labirint logica si mai multe modele de labirinturi,

Ce competente ar trebui sa aiba copilul prescolar ?

Ne-am obisnuit sa asociem termenul "competenta" mai ales cu programele scolare care se doresc a fi repere utile in dezvoltarea personalitatii copiilor, pe planuri multiple. Iata care sunt cele mai comune lucruri pe care ar trebui sa le stapaneasca orice copil la 2, 3, 4, respectiv 5 ani.

Forum de Parenting modern

Suntem parinti si invatam mereu: Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

autor:  Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate, desprecopii.com (c) 2019

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Dezvoltarea abilitatilor logice si rationamentului intre 5-6 ani.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

In floarea copilariei (4-12 ani)

In floarea copilariei (4-12 ani)

Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate.
Discutii generale

Discutii generale

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
La bucatarie

La bucatarie

Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!
PARENTING - sau despre meseria de parinte

PARENTING - sau despre meseria de parinte

Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII