Start > Sarcina pe saptamani > Saptamana a 1-a de sarcina

Saptamana a 1-a de sarcina


Saptamana a 1-a de sarcina

1 2 3 4 5 6 7 8 

9 10 11 12 13 14 15 16 

17 18 19 20 21 22 23 24 

25 26 27 28 29 30 31 32 

33 34 35 36 37 38 39 40 reteaua ta sociala Trimite unui prieten Adauga la favorite Tipareste

147 voturi -  Evalueaza - Voteaza daca-ti place:

Bine ati venit la Odiseea Sarcinii in 40 de saptamani sau o descriere minunata a Sarcinii pe saptamani.!

De acum in colo, aici veti afla cum se dezvolta o mare iubire. Desprecopii.com va fi alaturi de dumneavoastra si de iubirea dvs: copilul care se va naste peste 40 de saptamani. Va uram o sarcina usoara si un copil frumos si sanatos. Sa va aduca numai bucurii!

Daca doriti sa aflati momentul fecundarii, acesta nu se poate determina cu exactitate. Ca urmare, in practica medicala, durata sarcinii se calculeaza pornind de la prima zi a ultimei menstruatii. Asadar, sunteti gravida inca inainte de momentul conceptiei. Aici, la Odiseea Sarcinii, vom calcula in fiecare saptamna varsta sarcinii incepind de la acea data. Astfel, in prima zi a ultimului ciclu incepe prima luna de sarcina sau prima din cele 40 de saptamani de sarcina. Daca sunteti confuze in ceea ce priveste acest calcul, aflati ca nu sunteti singura Calculatorul nostru

 Cititi: Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

In cele ce urmeaza veti afla ce se intampla cu organismul dumneavoastra in timpul sarcinii, saptamana de saptamana si ce trebuie sa faceti de-a lungul celor 40 de saptamani (280 de zile 11 zile).

Despre Ovulatie
Pentru femeile care au un ciclu menstrual de 28 de zile, ovulatia are loc aproximatix 14 zile dupa inceperea ciclului mentrual. Practic insa,  nici una dintre femei, nu este atit de tipica si "puncuala".

Puteti cumpara asa numitul Predictor al Ovulatiei sau Test al Ovulatiei (seamana cu un Test de sarcina si functineaza pe acelasi principiu).

 Despre Ovulatie mai cititi:

O alta metoda de detectare a zilelor fertile este prin verificarea temperaturii corpului. Aceasta se verifica in fiecare dimineata si se noteaza pe un tabel. Urmarind acest tabel pe o perioada de citeva luni - se poate detecta o anumita regularitate (patern). Zilele fertile sint acelea in care temperatura corpului este mai ridicata decit in restul zilelor. Este important de stiut ca exista aproximativ doar 4 zile pe luna cind o femeie poate concepe un copil si aceste zile sind - evident - determinate de ovulatie.

Mai multe detalii despre ovulatie aici: Ovulatia si calculul ovulatiei

Aceasta este asa numita "saptamana de incalzire". Daca ati planificat sa ramaneti insarcinata, va trebui sa porniti de la ideea ca sinteti deja insarcinata.  Asta inseamna: - o alimentatie sanatoasa, vitamine prenatale ce contin acid folic si abstinenta de la droguri, fumat si alte substante otravitoare. Ceea ce este de la sine inteles este faptul ca NU trebuie sa va abtineti de la SEX. Cititi toate articolele recomandate de Desprecopii.com

 Cititi: despre Alimentatia in timpul sarcinii, cititi:

Sfatul de la Desprecopii.com

Vitaminele prenatale sunt un bun supliment nutritiv inainte si in timpul sarcinii. De asemenea trebuie sa incepeti sa luati tablete de acid folic si sa consultati medicul care se va ocupa de dvs. pe parcursul sarcinii. Inscrieti-va pe forumul Odiseea Sarcinii unde veti gasi multe mamici de aceesi generatie.

Informatia si suportul conteaza

 1. Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
 2. Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.

Un sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe Jurnaldesarcina.com. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul. Mergem mai departe la Saptamana 2-a de sarcina >>

 Comunitate si forum de suport

 Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... 
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

Mergem mai departe la Saptamana 2-a de sarcina >>

autor: Desprecopii.com, Articol aprobat de Colegiul Medicilor Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate (c) 2011

 La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com

Mai cititi:

Dezvoltarea Sarcinii

Sarcina: frumusete, trup, sex

Ginecologie

Teste in sarcina

Alegerea unui nume

Complicatii ale sarcinii

Cazuri speciale in sarcina

 Voteaza acest articol (misca mouse-ul peste stelute)
Tema: Saptamani de sarcina | Subiecte tratate: sarcina, saptamana, ovulatie, odiseea sarcinii, sarcina pe saptamani, dezvoltarea sarcinii

Sarcina pe saptamani
01 » 02 » 03 » 04 » 05 »
06 » 07 » 08 » 09 » 10 »
11 » 12 » 13 » 14 » 15 »
16 » 17 » 18 » 19 » 20 »
21 » 22 » 23 » 24 » 25 »
26 » 27 » 28 » 29 » 30 »
31 » 32 » 33 » 34 » 35 »
36 » 37 » 38 » 39 » 40 »
Mai cititi


forumuri specializate Forumuri specializate
 • Forumul Odisea Sarcinii
  Odiseea sarcinii in 40 de saptamani

  Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

 • Nasterea unei Stele
  Nasterea unei Stele

  Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

 • Clinica DC
  Clinica DC

  Forumul de probleme medicale unde medicii ne raspund. Medici, spitale, evaluari.


Inchide

Trimite unui prieten

Completeaza datele si mesajul tau. Linkul articolului se adauga automat la mesaj

(!) Datele furnizate NU se salveaza in baza noastra de date.