Stresul unei mame este provocat mai mult de partener decat de copil

Stresul unei mame este provocat mai mult de partener decat de copil

Stresul unei mame este provocat mai mult de partener decat de copil

Stresul mamelor este provocat mai mult de partener decât de copii - aceasta este concluzia unui studiu american.

Prea puțin somn, certurile dintre copii, pregătirea și îngrijirea lor: meseria de mamă, deși fantastică, are și momente tensionate. Cu toate acestea, majoritatea stresului la mămici nu vine de la copii...

Însă, probabil că nu veți fi surprinse de faptul că tații văd toată această situație foarte diferit, potrivit cercetătorilor. Aproape două treimi dintre tați simt că nu primesc suficientă apreciere din partea soțiilor. Majoritatea mamelor afirmă că nu au neapărat nevoie de complimente sau recunoaștere, dar preferă ca partenerul lor să facă ceva special pentru ele, sau să organizeze timpul mai bine, prin preluarea mai multor îndatoriri.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Ce inseamnă sa fii o mamă echilibrată? Cata toleranță si câtă indulgență trebuie să ai?
Impactul stresului
Stres de tata vs stres de mama
Parerea tatilor
Mame echilibrate sau despre toleranta si indulgenta

 

Ce inseamnă sa fii o mamă echilibrată? Cata toleranță si câtă indulgență trebuie să ai?

De ce sunt mamele stresate? Ei bine, de cele mai multe ori este "vina" tatilor ca nivelul de stres al mamelor trece uneori prin acoperis. Cel putin asa rezulta dintr-un sondaj american realizat pe 770000 de mame. Indiferent cat de ocupate sunt, si chiar daca copiii sunt extrem de activi si cer foarte multa atentie, la 66% dintre acestea, cauza principala a stresului vine de la partenerul lor.

Mămici Stresate: Surpriza... Vinovatul Nu E Cine Crezi! 💔

Este bine știut că mămicile pot fi stresate, aproape tot timpul... Ai crede că sursa principală a stresului sunt copiii - fie că sunt bebeluși sau copii plini de energie, acei micuți adorabili care uneori pot fi o provocare pentru mame. Ei bine, spre surprinderea unora, studiile arată că stresul mamei este cauzat mai mult de soți decât de copii! 😱

De fapt, se pare că soții își stresează soțiile de două ori mai mult decât copiii lor! 🙄💥

Modalitățile prin care soții adaugă la stresul mamei sunt variate. Uneori, este vorba despre micile încurcături în activitățile zilnice de parenting, alteori despre așteptări și cerințe nerealiste. În situații mai extreme, vorbim despre lipsa prezenței, sprijinului emoțional, infidelitate, lipsa de atenție sau prea multă concentrare pe carieră... și lista continuă. 😤

Ce ne învață asta? Comunicarea și împărțirea responsabilităților sunt esențiale pentru a menține armonia în viața de familie și pentru a reduce stresul. Să ne susținem unii pe alții în această călătorie numită parenting! ❤️

stres mama

Impactul stresului

Grijile si bataia de cap data de cresterea unui copil pot provoca in mod regulat iritatii si tensiuni, insa impactul stresului pe care femeile il resimt, se datoreaza partenerului lor, deoarece acestia nu le sprijina in mod adecvat, sau - daca au ghinion - chiar le ingreuneaza activitatea de mama.

Stres de tata vs stres de mamă

Potrivit cercetatorilor, 75% dintre mame indica faptul ca acestea isi desfasoara cea mai mare parte din munca lor acasa, atunci cand vine vorba de cresterea copiilor si gospodarie. Acest lucru este absolut normal, pentru ca mamele se nasc cu instinctul de a dori sa rezolve totul. Daca simtim ca nu avem timp sa facem totul, acest lucru provoaca - asa cum spun americanii - stresul mamei. Daca avem ideea ca partenerul nostru ne sprijina si ne ajuta prea putin (1: 5 mame), atunci acest lucru provoaca si mai multa stres, stresul de tata - cum l-au denumit cercetatorii.

Părerea tatilor

Probabil ca nu veti fi surprinsi de faptul ca taticii vad toata acesta situatie foarte diferit, potrivit cercetatorilor. Deoarece si ei au fost chestionati in timpul unui studiu, 15600 de subiecti, mai precis. Impreuna cu 27800 de mame.

Jumatate dintre tatici considera ca ingrijirea copiilor la domiciliu este echitabil de distribuita. In timp ce 75% dintre mame revendica contrariul.

95% dintre mame spun ca copiii merg imediat la ele pentru reconfortare si sfaturi. In timp ce mai mult de o treime dintre tati, sustin ca ei sunt primii la care copiii alearga.

Din tatii care recunosc ca copiii lor merg mai intai la mama lor, atunci cand se intampla ceva, o treime dintre ei recunosc ca nu fac nimic pentru asta, si se simt dezamagiti.

Aproape doua treimi dintre tati simt ca nu primesc suficienta apreciere din partea sotiilor. Majoritatea mamelor (60%) afirma ca nu au neaparat nevoie de complimente sau recunoastere, dar prefera ca partenerul lor sa faca ceva special pentru ele, sau sa organizeze timpul mai bine, prin preluarea mai multor indatoriri.

Morala acestui studiu: sursa principala de stres vine de la partener, trebuie sa discutati despre asta. Poate ca el vede lucrurile intr-o lumina foarte diferita. Si adevarul? Probabil ca este undeva la mijloc...

Mame echilibrate sau despre tolerantă si indulgentă

Toate mamele au momente - sau chiar zile intregi - cand simt ca nu mai pot spala inca o mana lipicioasa, ridica o gramada de lucruri de pe jos, sau ca nu mai au energia necesara pentru a mai canta o data "In padurea cu alune ...". In asemenea momente, ai putea crede ca singurul raspuns este un bilet doar dus catre orice destinatie (fara a lasa vreo adresa pentru a fi gasit, desigur), nu-i asa?

Iata niste sfaturi perfecte despre cum poti sa fii o mama echilibrata dar sa iti oferi si niste indulgente necesare.

Cum sa faci rost de timp pentru tine (sfaturi pentru proaspete mămici)

Ai asteptat cu nerabdare momentul in care ai devenit mamica, simti din plin schimbarile care se petrec in viata ta, te simti coplesita de iubire si lumea ti se pare deodata mai frumoasa si mai plina de sens... Dar te trezesti intr-o buna zi ca te doboara o epuizare despre care nici nu stii parca de unde vine.

Simti deodata ca nu mai ai timp pentru nimic altceva decat pentru bebelusul tau si asta iti da o stare de tensiune care pare sa creasca de la o zi la alta... Iti suna cunoscut? Ei bine, realitatea este ca timpul tau are acum alta valoare si va trebui sa inveti sa te descurci cu ea pentru tot restul vietii citeste mai departe aici.

9 intrebări pe care sa nu le pui niciodată mămicilor casnice

Fie ca este alegerea lor libera, fie ca poate sunt fortate de imprejurari sa renunte la activitatea lor profesionala pentru a se dedica copiilor, acest grup al mamicilor casnice a fost dintotdeauna etichetat si expus criticilor din partea celeilalte tabere a mamicilor care lucreaza desi au si ele copii. Iata in continuare 9 intrebari pe care ar fi bine sa nu le pui niciodata mamicilor casnice:

Despre meseria de mamă - alte ganduri

Parenting: rolurile traditionale inca persista
Parentingul atasat: mai multa presiune pentru mame
Cui ii pasa de cat dorm mamele?
Dorintele unei mame de 1 iunie 
6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata...
 
Anatomia unei proaspete mamici

Esti o mămica care are nevoie de sfaturi?

autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII