S.O.S: Mi-e frica sa tai unghiile bebelusului!

S.O.S: Mi-e frica sa tai unghiile bebelusului!

S.O.S: Mi-e frica sa tai unghiile bebelusului!

Mi-e frica sa ii tai unghiutele - nu am crezut ca voi avea aceasta frica....
In categoria fricilor mamicilor de bebelusi, o putem include si pe asta - pentru ca iata, aparent banala activitate de tăiere a unghiilor, incepe să devina la fel de grea ca si o operatie cand o facem unui bebelus...


"Am fost atat de ingrijorată si panicată cand a venit momentul in care a trebuit să ii tai unghiutele bebelusului meu, incat sotul meu mi-a sugerat să incerc să le tai in timpul alăptarii. Si chiar a functionat!" ne impărtăseste o altă mămica pe forumul Desprecopii.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Când tăiatul unghiutelor bebelusului devine o frică a mămicilor
Te prinde panica cand trebuie sa tai unghiile bebelusului?
Ce fac daca il ciupesc in timp ce ii tai unghiile?
Interdictii in taierea unghiilor bebelusului
Cum taiem unghiutele bebelusului?
Alte frici de mămici

Când tăiatul unghiutelor bebelusului devine o frică a mămicilor

Cand mamicile de bebelusi vorbesc despre taierea unghiilor bebelusului, de obicei primesc aceeasi reactie - in care este implicata frica. "Nu am avut curaj sa tai unghiile bebelusei mele, asa ca sotul meu a fost cel care m-a ajutat", ne spune o mamica pe forumul bebelusilor de la Despecopii.

Te prinde panica cand trebuie sa tai unghiile bebelusului?

Chiar daca unghiile bebelusului sunt mai moi si mai flexibile decat ale tale, ele pot provoca zgarieturi si trebuie taiate in mod regulat.

Unghiile copilului cresc rapid, astfel incat este posibil sa trebuiasca sa le taiati saptamanal sau chiar mai frecvent. In schimb, unghiutele de la picioare nu cresc atat de repede.

Iata cum puteti taia unghiutele bebelusului in siguranta si usor:

 Folositi o pila pentru bebelusi in loc de unghiera
 Utilizati un trusa de unghii pentru bebelusi
 Taiati-i unghiile in timpul somnicului sau alaptarii
 Lasati-l in brate la tati pentru distragerea atentiei
 Cautati ajutor la persoane care au deja experienta

Ce fac daca il ciupesc in timp ce ii tai unghiile?

Daca se intampla cel mai rau lucru si il ciupiti de un degetel, nu va ingrijorati. Clatiti zona cu apa curata si acoperiti ciupitura cu tifon sau o fasa sterila. Aplicati o presiune mica si tineti-o acolo pentru putin timp. Sangerarea se opreste de obicei rapid. Puteti aplica o anumita crema antibiotica, dar evitati bandajele, fiindca ar putea duce la sufocarea bebelusului.

Interdictii in taierea unghiilor bebelusului

Nu muscati unghiile bebelusului!

Cand ai manuta acelui copil mic in a ta si te holbezi la unghiile care trebuie sa fie taiate, vei simti inevitabil nevoia de a le musca :) Desi niste mame cu care am vorbit recunosc ca aceasta este metoda preferata lor preferata, expertii nu o recomanda deoarece poate provoca o infectie virala sau bacteriana grava.

Nu rupeti unghiiile bebelusului!

Poate fi usor sa tragi de o unghie care deja este pe jumatate rupta sa zicem, dar NU faceti niciodata acest lucru. Unghia se poaet rupe foaret usor dar in directia gresita. Acest lucru poate duce la o infectie sau unghii incarnate..

Cum taiem unghiutele bebelusului?

Una dintre zecile de intrebari pe care si le pun prospetele mamici este legata de unghiutele bebelusului: le tăiem sau nu?
Si daca le taiem, cat de des trebuie sa o facem, cu ce si mai ales cum trebuie sa procedam pentru ca totul sa se petreaca in cele mai bune conditii?

Iata, asadar, cum o intrebare naste altele si cum un lucru aparent banal, adică unghiutele bebelusului, ne dau uneori bătăi de cap...Iata ce trebuie sa stii plus alte sfaturi utile despre ingrijirea bebelusului in primul an de viata. Succes!

Citeste mai departe AICI

Alte frici de mămici de nou născuti

Frica unei mamici de nou nascut: cand ii asculti ingrijorata toata noaptea respiratia

Prima din fricile unei mamici: Ingrijirea buricului bebelusului

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. 

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2019  

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII